Deep Purple - Space Vol. 1 & 2 (2001)

Alternatieve titel: Live in Aachen 1970

Label: Sonic Zoom

1. Wring That Neck (20:39)
  2. Black Night (6:03)
  3. Paint It Black (11:44)
  4. Mandrake Root (33:37)
Harald
Dit is wel een bootleg

Nicci
ik neem aan dat Paint it black van de stones is? die kende ik nog niet van DP.

avatar van freddze
Harald schreef:
Dit is wel een bootleg

Bedoel je hiermee dat het 1) een unauthorized bootleg is of 2) een bootleg door de band zélf uitgegeven, zoals bv. de band Pearl Jam een paar keer gedaan heeft.

In geval van 1, kan je dan misschien een linkje plaatsen dat aantoont dat dit effectief zo is, want dan moet hij van de site worden verwijderd.

Op rateyourmusic staat dit album niet bij de bootlegs/unauthorized, maar bij de gewone albums. Op discogs vind ik ze niet en als ik google word ik ook niet wijzer.

avatar van xylotones
Dit album is een gewone live cd: staat ook bij thehigwaystar.com als live album vermeld.

Opgenomen in Aachen, door een stel bootleggers die in een Volkswagen ONDER het podium waren gereden...

avatar van liefkleinhertje
Bij een bootleg opnamen uit 1970 (openlucht) houd ik mijn hardkleppen vast maar hier valt het nog mee
De cd begint met Wring that neck met de orgel en gitaar solo bla bla bla
gevolgd door Black night (leuk nummer)
Paint it black is alleen het begin riedeltje gevolgd door een drumsolo en geen korte en dan nog effe t (zeer korte) einde met het zelfde deuntje
Mandrake root van over de 30 minuten is wel een zit maar ik kom dr wel door heen
Dit is een leuke cd (hebbedingetje) voor diehard fans maar voor mensen die niet verder komen dan het oudejaars lijstje van Mathijs van Nieuwkerk kunnen hier beter vanaf blijven
Ik heb thuis nog een andere opnamen van dit concert (klinkt slechter) waar Black night als toegift gespeelt word
Bij deze cd zijn gewoon de opnames van Prisoners of rock (bootleg lp) als een blind paard dr opgeknald
Ik vermoed dat Speed king en Child in time ook gespeeld zijn maar die zijn niet opgenomen
(ken geen enkele bootleg versie van dit concert waar ze wel opstaan)
Als echte liefhebber geef ik toch 3 sterren plus een halfje extra voor Mandrake root

Sonjax
Dit is geen bootleg, deze cd is samen met nog enkele andere waaronder het MK I optreden in Inglewood.
Later zijn enkele ervan nog eens heruitgebracht.