Little Dragon - Ritual Union (2011)

Zweden
Pop / Electronic
Label: Peacefrog

1. Ritual Union (3:30)
  2. Little Man (2:41)
  3. Brush the Heat (4:10)
  4. Shuffle a Dream (2:58)
  5. Please Turn (3:34)
  6. Crystalfilm (4:49)
  7. Precious (3:50)
  8. Nightlight (3:25)
  9. Summertearz (3:50)
  10. When I Go Out (5:59)
  11. Seconds (4:45)
avatar van Poeha
Ritual Union is alvast een lekker begin, nu nog eens ergens beluisteren of de rest me gaat bevallen.

avatar van mauricez
vind de hoes best wel lelijk/saai.

avatar van kemm
Gelukkig geldt voor albums wat voor boeken ook opgaat. Inderdaad: don't judge them by the cover.
Hun subtiele electronicamix klinkt nostalgisch fris! Het klinkt allemaal toegankelijker dan voorheen (mocht dat al niet het geval zijn): gezien hun groeiende naamsbekendheid moeten ze maar vasthouden wat ze kunnen vasthouden! Het gaat in elk geval niet ten koste van hun oprechtheid. Gewoon recht voor de raap deze derde, niet al te veel spielereien met foute synths of folky gekreun, de essentie van Little Dragon blijft over: goeie popsongs met een eigenzinning electronische uitwerking onder de hemelse noten van hun Yukimi! Niks meer, niks minder!

avatar van Streup
Luister hem nu op de luisterpaal en klinkt best wel OK! Zoals Kemm hierboven al heel treffend zei:
goeie popsongs met een eigenzinning electronische uitwerking

avatar van Jordipordie
Geen spoortje Jazz meer. Inderdaad meer pop maar denk niet dat dit de pop zal zijn die ooit in een top40 komt te staan. Aanradertje

avatar van Osiris Apis
Leuk elektronisch pop album. Het titelnummer is mijn favoriet. Jammer dat de 3 laatste nummers minder catchy en saaier zijn.

ohmusica
Seconds hoorde ik op 22tracks, via Spotify het hele album. Door het minimaal en simpel te houden spreekt het mij wel aan.

avatar van decicco
Dit album word hoe vaker je het luistert steeds beter.

LoveStoned
Een van de weinige "niet-losse-nummers-luisteren"-albums die nog in de Popwereld worden gemaakt. Waarschijnlijk dat ik mijn mening nog zal bijstellen, maar nu zit ik met een groot "wat-moet-ik-hier-mee"-gevoel.