Earth, Wind & Fire - All 'n All (1977)

Funk / Soul
Label: Columbia

1. Serpentine Fire (3:50)
  2. Fantasy (4:37)
  3. In the Marketplace (Interlude) (0:43)
  4. Jupiter (3:11)
  5. Love's a Holiday (4:22)
  6. Brazilian Rhyme (Interlude) (1:20)
  7. I'll Write a Song for You (5:24)
  8. Magic Mind (3:39)
  9. Runnin' (5:51)
  10. Brazilian Rhyme (Interlude) (0:53)
  11. Be Ever Wonderful (5:08)
  12. Would You Mind [Demo Version of Love's Holiday] * (2:21)
  13. Runnin' [Original Hollywood Mix] * (3:20)
  14. Brazilian Rhyme [Live] * (2:32)
WPE
vooruit dan, op naar 4, want Brazilian Rhyme is ook onwaarschijnlijk goed!

avatar van Broem
Now we're talking

Ik geef hem het volle pond. Het is en bere sterk album m.i. het beste wat ze gemaakt hebben. Alles klopt!!

avatar van The_CrY
Erg lekker album! Lekker funken. Vooral de eerste drie volledige nummers zijn ijzersterk. Daarna dwaalt mijn aandacht wat af.

avatar van zoppo
Het beste album van EWF. Topband die complexe muziek maakt die gemakkelijk in het gehoor ligt. In 1975 live gezien, mijn eerste "popconcert", een onvergetelijke avond ondanks mijn eerste jeugdpuisten. EWF was voorprogramma van Santana (2 halen 1 betalen).

avatar van lennon
De plaat opent echt heerlijk met 2 funky tracks. Dat is een mooi begin. Jupiter doet 't ook nog aardig, maar daarna gaat 't fout. Helaas blijken de ballads voor mij een killer op dit album.

Als Prince liefhebber kan ik een kop stem best goed hebben, en die van Bailey zeker, maar het wordt me met een heel album toch iets teveel. (eindvan I'll Write a Song for You) Gecombineerd met wat teveel "papapapaya" jazz zang, kom ik tot de conclusie dat ik dit album niet vaak ga draaien.

Stond al een tijd in de kast, en nu weet ik weer waarom. Het is gewoon niet mijn ding, en ik vermoed dat als je dit hebt meegemaakt, de beleving wel anders zal zijn.

Als Prince liefhebber hoor ik wel goed waar hij zijn inspiratie vandaag haalde, maar die wetenschap is wel genoeg voor me.

ik kom echt niet verder dan een krappe (on)voldoende.. een vijfje dus....

avatar van Hans Brouwer
Vanmorgen hoorde ik op de radio dat Maurice White is overleden. Op radio 2 is de gehele dag veel muziek van EWF gedraaid en terecht. Ik draag deze band ook een warm hart toe. "All 'N All (1977)" is mijn persoonlijk favoriete album van EWF maar alle muziek is zo wie zo goed. De dood van Maurice stemt mij toch enigszins droevig.... Weemoedig en herinnerend aan jeugdige jaren met veel EWF muziek draai ik "All 'N All (1977)" en al die andere albums nog maar weer eens een keer. Maurice White thank you for your music and R.I.P.!!

avatar van T8T
T8T
Ik ben een echte muziek luisteraar dan dat ik een album luisteraar ben.
Hits zijn alijd leuk, en op deze plaat zie ik er 3 waarvan er 2 wel erg bekend zijn.
Serpetine Fire, hoe verzin je het. En Boogie Wonderland, die uiteraard op een andere plaat staat.

Ik geloof dat ik beter de best of Earth Wind and Fire kan gaan beoordelen. Trouwens ik ben Wind and Earth, zonder Fire and Water.

avatar van andnino
Dit album begint echt supersterk met de eerste vier nummers. Daarna gaat het tempo eruit, en raakt de band helaas mijn aandacht kwijt. Later komen de uptempo stukken en de swing weer terug, maar voor mij is het middenstuk toch een soort dip die de flow van het album breekt. Daarom niet mijn favoriete EWF-album, maar zeker door die ijzersterke opening komt hij wel dicht in de buurt.

1. That's the Way of the World
2. All 'n All
3. Head to the Sky
4. Spirit
5. Earth, Wind & Fire
6. Last Days and Time
7. Open Our Eyes
8. The Need of Love

(Ja dat klopt, ik doe een marathon!)

avatar van Kronos
andnino schreef:
(Ja dat klopt, ik doe een marathon!)

Leuk! Ik zie het nu pas want dit is het eerste album van EWF dat in mijn updates zit. Ooit deze en nog wat andere lp's voor een euro gescoord. Een marathon van hun hele discografie zou me wat te veel zijn.

avatar van andnino
Kronos schreef:

Ja, het is wat veel inderdaad. Maar ik denk dat ik redelijk snel door de jaren tachtig heen ga jagen, de gemiddelde scores daar zeggen met niet veel goeds. De jaren zeventig zijn het echter zeker waard geweest!

avatar van heartofsoul
Van Earth, Wind & Fire kende ik tot voor kort alleen een paar hits. Dit album kwam ik enige maanden geleden tegen bij een van de kringloopwinkels in mijn woonplaats, en ik was aangenaam verrast. Komt door de mooie arrangementen, en bovendien kunnen zowel de langzame stukken als de up tempo nummers mij boeien. Het fleurt onmiddellijk deze grijze en saaie novemberdag op.

avatar van jorro
11 jaar geleden heb ik dit album 2,5 ster gegeven. Nu, in mijn strooptocht langs de lijstjes tref ik dit album aan op positie 39 in de jaarlijst 1977 van Oor,
Ik heb het album nog eens goed beluisterd, maar ik verander mijn stem niet. De muziek wordt nergens zo spannend dat het mijn aandacht vasthoudt. Alleen Fantasy en Jupiter zijn een positieve uitzondering,

Wrathchild1
JHet midden jaren 70 werk blijft voor mij het beste werk van de band , hoewel ze vanaf hier de grootste hits scoorden (dacht ik)......Fantasy , September , Boogie Wonderland.

Dit album vind ik al minder als geheel , maar was wel een groot succes.

Elk album waar een magische track als Fantasy opstaat verdient 5 sterren. Een van de absolute hoogtepunten of all time in het funk/dance genre.

avatar van habada
lennon schreef:

ik kom echt niet verder dan een krappe (on)voldoende.. een vijfje dus....
ga je huiswerk doen

avatar van TEQUILA SUNRISE
Niet echt mijn genre maar EWF is hierbij altijd wel een uitzondering gebleken.
Dacht met een verzamelaar wel klaar te zijn, echter miste ik Serpentine Fire, Jupiter & I”ll Write A Song For You op die plaat.
Dit album kende ik al van mijn broer die dit regelmatig draaide.
Erg fijne plaat en ik moet eerlijk bekennen, dit nodigt uit tot meer.

avatar van LucM
Earth, Wind & Fire heb ik nooit tot mijn favorieten gerekend (ik bezit van hen wel een uitgebreide compilatie) maar hun albums in de tweede helft van de jaren '70 vind ik wel goed mede door de smaakvolle vocalen en instrumentatie en het swingt ook nog (dit album en opvolger I Am had ik zelfs op LP).
Na 1980 werd het alsmaar minder: mechanischer en inspiratielozer.