Unknown Mortal Orchestra - Unknown Mortal Orchestra (2011)

Nieuw-Zeeland
Label: Fat Possum

1. FFunny FFriends (4:17)
  2. Bicycle (4:45)
  3. Thought Ballune (4:10)
  4. Jello and Juggernauts (3:24)
  5. How Can You Luv Me (3:28)
  6. Nerve Damage! (2:15)
  7. Little Blu House (3:01)
  8. Strangers Are Strange (3:24)
  9. Boy Witch (2:25)
avatar van Chronos85
'Heet' (8.1 bij Pitchfork) en ook best wel leuk. Eclectisch geheel van songs waarin soul, jazz en funkelementen worden gecombineerd met een authentieke psych-garage benadering en subtiele 'syntdruppels'. Jello and Juggernauts doet mij ergens denken aan John Lennon, How Can You Luv Me aan Jamie Lidell, en als ik het vaker beluisterd ontdek ik er ongetwijfeld meer referentie. Ondanks deze associaties voelt het op één of andere manier erg verfrissend aan. Veelbelovend! 4*

avatar van Chronos85
'Denk The Zombies die een plaat maken samen met The Flaming Lips, geproduceerd door Ariel Pink.' Mooie omschrijving van Kicking the Habit.

Benno
Wat mij betreft kan iedereen deze plaat gewoon laten staan, het is het soort muziek dat we al vaak gehoord hebben (Ariel Pink, Sleigh Bells) maar dan veel matiger uitgevoerd. Het is net als met Chinees eten: het hapt lekker weg maar uiteindelijk blijf je met een leeg gevoel achter. Het is zeker weten de Pitchfork-hype niet waard.

avatar van Tuur123
Op FFunny FFriends na een vrij overbodige plaat naar mijn gevoel. Niet slecht maar ook niet geweldig.
Maar luister zeker eens naar hun 2e plaat, die is echt een heel pak beter dan deze en is wel de moeite.

avatar van willemmusic
Bijna helemaal mee eens, Tuur123, edoch: Blu House vind ik ook erg leuk. Loopt vooruit naar de poppier nummers die op hun tweede zouden komen.
Verder vind ik hier hun ideetjes te mager en nogal op elkaar lijken.

avatar van Noere
Grappig dat deze schijf hier lager wordt gewaardeerd/minder stemmen krijgt dan de twee opvolgers. Die zijn qua productie weliswaar een stuk meer sophisticated, maar qua songmateriaal vind ik het weinig tot niets onderdoen. De doffe, rauwe productie en net wat puntigere nummers van deze plaat liggen mij zelfs net wat beter. Eerste twee nummers, how can u love me en little blu house doen het hem hier vooral.

avatar van Sjaakspeare
Onbeduidend plaatje. Aardige riffs af en toe en geluidstechnisch is het heel interessant afgewerkt, maar het is allemaal erg repetitief en doodsimpel. De teksten zijn bovendien op z'n best stompzinnig. Ik geef net aan drie sterren om de niettemin aangename sound, ook al wordt daar verder zo weinig mee gedaan.