Na Holy magick is dit het tweede deel van wat Graham Bonds trilogie over "magick" had moeten worden, zijn muzikale reis langs de ideeën van Aleister Crowley, ditmaal meer gericht op Oosterse mystiek en de Hindu- en Aquarius-filosofieën; tegenvallende verkoopresultaten en Bonds overlijden in 1974 verhinderden de komst van een derde plaat.
We put our magick on you is een zeer gevarieerd album waarbij de invloeden uit de blues, soul, jazz en Oosterse muziek tot een iets coherenter geheel dan op Holy magick zijn verwerkt. De plaat opent sterk met het spetterende Forbidden fruit (part 1) vol lekkere Hammond- en sax-solo's gevolgd door een stemmige blues met sfeervolle fluit en fraaie sologitaar, maar daarna wordt het album wat grilliger en kwalitatief wisselvalliger met het Afrikaanse Ajama en het enigszins triviale Druid ("I'm a druid baby, I've been to Stonehenge!"). Dat contrast zet ook de toon voor de tweede helft van de plaat, met het haast feestelijke bijna-titelnummer tegenover het stemmige en ingetogen Time to die (met achtergrondzang van Bonds vrouw Diane Stewart wier stem hier als twee druppels water op die van Mama Cass lijkt), en het bijna folksy Hail, Ra-Harakhite ("Everybody's looking for Jesus, but Jesus changed his name / His name is Ra-Harakhite, so sing and praise his name!") tegenover de up-tempo-afsluiter. Een rare plaat, net zoals z'n voorganger eerder interessant dan echt goed, maar kwalitatief sterker vanwege dat trio sterke nummers en de incidentele pakkende teksten, waarvan met name "What is happening today? Why don't the Church stand up and say / 'Stop the violence, stop the hate, stop the killing before it's all too late!' " me opviel tijdens de sterke "oplopende" brug van I put my magick on you.
Net als de twee albums van The Graham Bond Organization (The sound of 65 en There's a bond between us, allebei uit 1965) zijn Holy magick en deze plaat door BGO Records op één CD uitgebracht. De totale speelduur van die twee albums samen is echter langer dan 80 minuten, en zo te zien heeft BGO nu van drie nummers de speelduur ingekort, want als ik de tracklisting van die "two-fer" bekijk lijkt het erop dat er van tracks 1, 5 en 8 steeds ongeveer anderhalve minuut is afgeknipt. Wie We put our magick on you in z'n geheel wil horen zal dus op zoek moeten gaan naar de oorspronkelijke elpee of CD.