Brutality Will Prevail & Ark of the Covenant - Split (2011)

Metal / Punk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Ark of the Covenant - No Here, No Now (0:59)
  2. Brutality Will Prevail - I Am The Devil (1:02)
avatar van niels94
Tip: Luister dit hard met de koptelefoon, dan is dit toch wel behoorlijk vet. Ik blijf erbij dat de hardcore stukjes wat langer hadden gemogen, ondanks dat ik de rest van de muziek, zeker als het hard afgespeeld wordt, ook fijn vind. Verder is het echt een prima plaatje, ondanks de lengte. Mijn cijfer van het moment lijkt me precies goed

avatar van AOVV
Deze split duurt 2 minuten en 1 seconde lang. 2 minuten en 1 seconde. Dat moet wel het kortste plaatje zijn dat ik ooit heb beluisterd. Het zou best grappig zijn mocht ik hier een ellenlang betoog afsteken, maar dat ga ik niet doen, en eerlijkheidshalve lijkt me dat ook gewoonweg niet mogelijk.

Beide tracks zijn opgebouwd uit noise, een achtergrondstem en op het eind een stukje hardcore. De track van Brutality Will Prevail komt wat mij betreft het beste uit de verf op dat vlak (al vind ik beide stukjes wel goed). Toch kan ik hier onmogelijk een hoge score aan geven, niet alleen omdat het slechts 2 minuten duurt, maar ook omdat het me gewoonweg niet weet te overtuigen. Het is eens wat anders, maar daar blijft het ook bij.

2,5 sterren

avatar van Edwynn
Ik vind het wel apart. Qua sfeerzetting en imagery moet ik wat aan Moss denken. Muzikaal heel anders, maar zelfde verontrustende uitwerking.

avatar van Sir Spamalot
1,0
Sir Spamalot (crew)
Ik heb geen flauw idee wat ik heb beluisterd: hoop en al twee minuten in totaal waarvan een luttel aantal seconden muziek. Ik zou wel een boek kunnen schrijven over cassettes, leve mijn trapetrading dagen: of dit hier wel terzake doet? Experimenteel kun je dit wel noemen maar of ik hiermee verder kan. Not.

avatar van wizard
Tja, een album van 2 minuten waarvan het overgrote deel dan ook nog buiten mijn defintie van muziek valt. De 20 seconden muziek die op deze split staat, is te kort om er iets zinnigs over te zeggen hoewel Brutality will Prevail het beste klonk.

Ik vond het de moeite waard om dit album te horen omdat het totaal afwijkt van alle andere muziek die ik gehoord heb, maar los daarvan kan ik er weinig mee. Wellicht dat een museum het wil kopen als geluidskunst.

Hier een stem geven, zou iets teveel van het goede zijn. Over 2 minuten geluid ga ik geen oordeel vellen.

avatar van bennerd
Waarom dan wel over 60 minuten geluid?

avatar van wizard
Dan had ik kunnen zeggen: 'oow, spannend verhaal vertelt die meneer achter de laag ruis' of 'vet saai, er gebeurt helemaal niks'. Twee minuten geluid is te kort voor mij om spanning op te bouwen of om verveeld te raken. Terwijl ik dit album luisterde, vond ik het vooral vreemd en een nieuwe ervaring. En ook wel een beetje spannend, want terwijl ik naar het eerste deel luisterde, het 'ruis'deel zeg maar, verwachtte ik dat er iets ging gebeuren op zeker moment.

In zekere zin is dat dus wel een oordeel vellen: ik zeg wat ik positief vond. Wat ik minder vond, heb ik niet expliciet gezegd maar ik denk niet dat de muziek zoals hier gepresenteerd mij langer dan 10 minuten zou kunnen boeien.
Ik wil er alleen niet een cijfer op plakken. Ik kan een balans gaan maken van de positieve en negatieve dingen, bedenken of ik het vaker zou willen luisteren, of ik een album van 2 minuten als een serieus album moet zien of als minachting van de band richting fans of als iets heel experimenteels, etc. Maar ik denk niet dat ik een cijfer zou kunnen vinden waarmee ik tevreden ben.

avatar van The_CrY
Nu zit ik eens de platen van de huidige ronde van Metal Album van de Week door te spitten, en deze leek mij geschikt om de spits eens mee af te bijten... maar het geheel is nog niemandalleriger dan ik had verwacht... Hoeveel muziek staat er nou werkelijk op? Ark of the Covenant zet bijna 10 seconden neer, maar Brutality Will Prevail volgens mij nét iets meer, maar het klinkt als minder.

Doet je inderdaad denken dat dit een flauwe grap is. Maar wie zijn de grappenmakers? Die twee bands? Of is het bennerd, die dit album(?) nomineerde? Hoe dan ook, ik kan er wel om lachen.

Een split is in mijn ogen niet alleen een samenwerking tussen twee bands om zo samen elkaar te promoten, maar ook een soort wedstrijd. Welke band heeft sterker materiaal erop staan dan de ander? Ark of the Covenant wint voor mij. De seconden ruis klinken nét iets interessanter met die tv-geluiden op de achtergrond en het stukje muziek bevat een lekkere groove van 1,5 seconde en een stuk meer variatie dan die van Brutality Will Prevail.

Maar dat wil nog niets zeggen. Hadden ze beiden volwaardige nummers op de plaat gezet had het best gekund dat Brutality Will Prevail nog groter had uitgepakt en dat Ark of the Covenant te weinig constant bleek. Maar ze hebben er zelf voor gekozen zulke korte fragmentjes uit te brengen... het was vast nooit de bedoeling geweest dat ze zoveel mensen ermee zouden bereiken

avatar van Lau1986
Nou ik wordt hier niet warm of koud van. Het is eigenlijk ook te weinig muziek om echt een oordeel te kunnen geven. Voor je het weet is het alweer over. Het grootste gedeelte van de nummers bestaat ook nog eens uit een "intro". Jammer, maar ik kan hier niet veel mee.