Brutality Will Prevail & Ark of the Covenant - Split (2011)
2,29
(19)
Metal / Punk
Uitgebracht in eigen beheer
- Ark of the Covenant - No Here, No Now (0:59)
- Brutality Will Prevail - I Am The Devil (1:02)
Links
Last.fmzoeken in:
geplaatst: 8 juli 2011, 12:55 uur
Dit is echt obscuur. Een split van Ark of the Covenant en Brutality Will Prevail, enkel uitgebracht op tape, gelimiteerd tot 50 oplages.
Speciaal ding, maar om de een of andere reden wel erg vet.
Hier is wat meer info te vinden, in een statement van BWP.
Speciaal ding, maar om de een of andere reden wel erg vet.
Hier is wat meer info te vinden, in een statement van BWP.
geplaatst: 15 januari 2012, 01:44 uur
Bij deze het Metal Album van de Week.
Ik trakteer jullie op een vage trip van nog geen 2,5 minuten bestaande uit twee tracks met wat noise, een luttele seconden durende hardcore-eruptie en nog wat noise. De grens tussen debiliteit en genialiteit is bij velen flinterdun, maar hier neigt het wel erg naar het tweede.
Zowel Brutality Will Prevail als Ark of the Covenant zijn Britse hardcore-bands. AotC kende ik nog niet, maar van die eerste ben ik al langer fan. Ze zijn begonnen met het maken van lompe en rechtdoorzee beatdown hardcore maar zijn dan bruusk overgeschakeld naar sludge met wat hardcore-invloeden. Dat is te horen in de paar sludge-seconden van kant B op deze split. Om de een of andere reden geraakt BWP bij mij met alles weg, zo ook met dit. Vaagheid ten top, maar het werkt.
geplaatst: 15 januari 2012, 07:42 uur
Het Metal Ablum van de Week al 2 keer beluisterd.
Na beide luisterbeurten was het eerste wat ik me af vroeg waar ik nu eigenlijk naar geluisterd heb.
Als er een paar nummers meer op hadden gestaan had ik er misschien iets zinnigers over kunnen zeggen.
Vandaar dat ik ook geen stem uitbreng.
Hebben deze bands meer albums gemaakt, of alleen deze split?
Vandaar dat ik ook geen stem uitbreng.
geplaatst: 15 januari 2012, 10:38 uur
Meer een statement dan een album dit.
Maar wél één die mij triggert.
Ik vind het sowieso al cool dat bands de lef hebben om zoiets op ons los te laten.
En de weinige 'muziek' die hier op staat geeft mij toch zin om ander werk van deze bands uit te checken. Op zich is deze release dan ook al heel geslaagd.
Velen zullen dit niet kunnen smaken en een onnozele uitgave vinden, en onmogelijk te quoteren, maar ik wil hier wel een 4* aan kwijt, door het opzet en het feit dat voor mij deze release recht in doel trapt, namelijk de luisteraar goesting doen krijgen in meer. En bij mij is dit meer dan gelukt.
Maar wél één die mij triggert.
geplaatst: 15 januari 2012, 11:29 uur
Guinness1980 schreef:
Hebben deze bands meer albums gemaakt, of alleen deze split?
Ark of the Covenant (uit de UK, niet te verwarren met de christelijke metalcore-band) heeft volgens mij ergens in 2007 een self-titled EP uitgebracht.
Brutality Will Prevail is hier al toegevoegd en is erg interessant om door te spitten. Life is Our War is brute (beatdown) hardcore. South Wales Kings is ook beatdown hardcore, maar al met hints naar de weg die ze later op zullen gaan (de track Facedown is daar een goed voorbeeld van).
Forgotten Soul is donkere sludgy hardcore. Root of All Evil is een dikke aanrader voor de sludge-fans die af en toe graag ook wat post-metal invloeden horen. Het is mijn minst favoriete plaat van deze bende. Sleep Paralysis knalt alles dan weer heel erg hevig van het veld: donkere, meeslepende sludge met een hardcore-attitude en beëindigd door een zeven minuten durende instrumentale track met veel samples.
geplaatst: 15 januari 2012, 11:33 uur
Ik heb deze net 5x achter elkaar beluisterd (zie het wat draai je nu topic
) en ik moet zeggen: dit is best vet! Mijn verwachtingen waren dat dit zeer hard zou zijn, maar dat blijkt niet het geval. Enigszins hypnotiserende noise met een gesprek op de achtergrond vormt het driekwart van het nummer beslaande intro intro van beide nummers, om dan te eindigen met een stukje echte hardcore. Met name het einde van track 2 is echt
Zeer originele inzending ook
, die van track 1 weet tot nu toe iets minder te boeien maar klinkt ook goed. Ja, dit bevalt me wel. Door de lengte is het wel erg moeilijk hier een cijfer op te plakken, ga daar nog eens goed over nadenken.Zeer originele inzending ook

geplaatst: 15 januari 2012, 14:10 uur
Een gewaagde inzending van bennerd voor het Metal Album Van De Week. 2 nummers, 2 minuten. Vage noise aan het begin en nog wat hardcore en sludge aan het eind. Het eerste geldt voor Ark Of The Covenant en het tweede voor Brutality Will Prevail.
De noisestukken zijn apart maar wel sfeervol. Bij Side A is het stukje hardcore gewoon, bij Side B is hij echt geweldig. Ik ben al verder op zoek gegaan naar werk van Brutality Will Prevail want dit bevalt me goed, lekker sludgy! Ik dacht aan 3,5 ster maar door de gedurfdheid van dit werkje gooien we er een halfje erbij. Geslaagd!
geplaatst: 15 januari 2012, 14:22 uur
Ik vind dit behoorlijk fijn. De noise is erg fijn en rustgevend en de stukken hardcore zijn beide lekker. Alleen had dat laatste van mij wel wat langer mogen duren.
geplaatst: 15 januari 2012, 14:23 uur
Ik zou zeggen, ga op zoek naar ander werk van Brutality Will Prevail! Ik luister nu naar de EP Sleep Paralysis en dat smaakt naar meer.
geplaatst: 15 januari 2012, 14:35 uur
Intrigerend plaatje. Het idee is toffer dan de muziek; hoewel de noise-sludge tegenstelling zelfs in zo korte nummers goed uit de verf komen.
geplaatst: 15 januari 2012, 14:38 uur
Sleep Paralysis klinkt inderdaad wel lekker Don, bevalt me meer als deze split.
Ik weet eigenlijk niet wat ik hiervan moet vinden, niet echt voor mij weggelegd denk ik.
geplaatst: 15 januari 2012, 16:47 uur
Ik dacht dat het metal album van de week was, maar het blijkt meer metalsingle van de week. Best ok hoor, maar wel heel kort. Hier wil ik eigenlijk geen cijfer voor geven. Er is gewoon niet genoeg materiaal om te beoordelen, en de kwaliteiten van de makers zijn er ook totaal niet uit af te lezen. Wanneer men hier een full-length van uitbrengt (dat wordt dan ook hooguit 10 minuten), wil ik me nog wel eens aan een beoordeling wagen.
geplaatst: 15 januari 2012, 20:35 uur
Zo gaat het dus de hele tijd: users die hoog stemmen versus users die geen beoordeling kunnen geven.
Je hebt het gehoord, het is wat het is en het wil als album doorgaan. Klaar ben je toch?
geplaatst: 15 januari 2012, 20:39 uur
jasper1991 schreef:
Bang dat het gemiddelde te hoog gaat liggen?

geplaatst: 15 januari 2012, 20:48 uur
Nou, het effect is terugkerend op MusicMeter. Het gemiddelde doet vermoeden dat dit een degelijke plaat is terwijl hij wisselvallig wordt ontvangen.
geplaatst: 15 januari 2012, 20:49 uur
Hoe kort iets ook is, ik beoordeel toch maar naar het gegeven of ik het interessant vind, of niet. Een hoger cijfer omdat het uniek is qua lengte, doet geen recht aan het feitelijk luisterplezier.
Ik vind het grappig klinken, maar heb echter geen idee wat de twee bands willen laten horen met hun statement. Na een paar keer luisteren ben ik er wel klaar mee en zet ik weer muziek op die me meer plezier geeft.
geplaatst: 15 januari 2012, 20:49 uur
3,5* krijgt deze. Erg fijn, zoals ik hierboven al heb uitgelegd, maar ook weer niet bijzonder geweldig, waardoor het geen heel hoog cijfer krijgt.
geplaatst: 15 januari 2012, 21:00 uur
jasper1991 schreef:
Dat klopt inderdaad wel. Als iedere MuMe-user hierop zou stemmen, zou het gemiddelde waarschijnlijk op 1,5* uitkomen.
geplaatst: 15 januari 2012, 21:42 uur
jasper1991 schreef:
Ja, maar omdat het zo kort is wíl ik niet beoordelen. Ik kan er niet echt vat op krijgen, áls album.
geplaatst: 16 januari 2012, 14:00 uur
Erg leuk MAvdW!! Kan er geen fluit mee...maar dat maakt niet uit!! Het is net alsof ik een horrorspelletje op PS3 aan het doen ben!!
Het muzikale gedeelte bij beide is dat zo'n beetje de laatste 10 seconde vind ik Ark of the Covenant de betere van de twee.

geplaatst: 16 januari 2012, 18:57 uur
Maar de rest van de muziek is ook erg fijn
En Brutality Will Prevail
En Brutality Will Prevail
geplaatst: 18 januari 2012, 19:01 uur
Mja weet niet, veel tape hiss. Dit was een tape neem ik aan? Kan me niet voorstellen dat het wat anders was. Anyway, niet echt noise, wel veel hiss met wat stemmen. Niet echt bijzonder. De uiteindelijke muziek is bij Brutality Will Prevail wel ok, Ark of the Covenant loop ik niet echt warm voor. Meer Metalcore achtig ofzo. In ieder geval een sound waar ik weing mee kan.
geplaatst: 18 januari 2012, 20:48 uur
Is inderdaad een tape. Al sla je me dood, ik had nog nooit van de term 'tape hiss' gehoord, al begrijp ik nu wel wat je ermee bedoelt. Zo leren we weer wat bij.
De volgende keer plaats ik een kutbericht in het MAvdW-topic
De volgende keer plaats ik een kutbericht in het MAvdW-topic

geplaatst: 18 januari 2012, 20:54 uur
In de dagen van tape trading kon je om tape hiss niet heen. Zeker niet bij cassettes waar al voor de derde of vierde keer iets was opgenomen. Je had ook wel de duurdere chrome cassettes, die duidelijk beter waren.
'Waar is de tijd' en 'alles komt terug'.
'Waar is de tijd' en 'alles komt terug'.

geplaatst: 18 januari 2012, 21:06 uur
zeker zeker, alhoewel lets face it, tapes zijn nu een niche item voor vooral noise en black metal completisten. Betekend dat ik en een paar MuMe users er inderdaad veel mee bezig ben, maar over het algemeen zal niemand er aandacht aan schenken.
geplaatst: 18 januari 2012, 21:28 uur
Jammer, want om de een of andere reden vind ik die dingen minstens even 'magisch' als vinyl.
sxesven
geplaatst: 18 januari 2012, 21:32 uur
Precies de reden dat de noiseclic er zo mee bezig is.
Ik prefereer cassette boven vinyl, trouwens...
Lijkt me wel een lollig plaatje, dit. Hook me op please?
Ik prefereer cassette boven vinyl, trouwens...Lijkt me wel een lollig plaatje, dit. Hook me op please?
sxesven
geplaatst: 18 januari 2012, 21:59 uur
Inmiddels thanks voor ophook.
Grappig dingseltje. Traditioneel muzikale dingetjes klinken allebei wel grappig maar BWP geniet veruit de voorkeur. Wel een kunst om in tien seconden iets neer te zetten en BWP vind ik het nog wel lukken ook. Wat voor noise door moet gaan stelt echter niet zoveel voor imo, noch op zich noch als sfeermakerij. Hulde voor het idee, verder, zouden meer bands moeten doen, mits beter uitgevoerd.
Liefhebbers van deze tape die zich bezitters van enige noisetolerantie achten kunnen hun hart ophalen bij de Waste of Plastic-serie op SRR, C1'tjes (= twee keer 30 seconden) aan herrie.
Kutvaag trouwens zie ik hier op m'n laptop een 200x200 hoes maar op m'n telefoon de hele cover?
/edit/
nm, harde refresh

/edit/
nm, harde refresh
geplaatst: 19 januari 2012, 06:33 uur
ThirdEyedCitizen schreef:
Maar ook - en vooral - synthdrones, kosmische muzik en freak folk artiesten/bands laten werk op tapes achter: bands/mensen als Dolphins Into the Future, Bear Bones Lay Low, Silvester Anfang, Köhn, Peaking Lights, Orphan Fairytale, ... laten pakken tapes op ons los.
Ik vindt het alleszins een heel tof én kwalitatief medium.
De tape-labeltjes schieten trouwens als paddenstoelen uit de grond.