Semiomime - From Memory (2011)

Electronic

9. Moon (1:20)
  10. Parade (4:24)
  11. Remembering (1:56)
  12. Pan's Alcove (2:46)
  13. The Mole Children (3:59)
  14. Hendershot (3:04)
  15. Proceeder (3:31)
  16. The Exquisites (6:48)
  17. Later Days (4:28)
  18. Late Night Highways (17:29)
avatar van orbit
Merkwaardig dat deze plaat nog geen berichten heeft, is toch een uittttterrrst interessant plaatje hoor. Het gemiddelde spreekt ook wel boekdelen. Ik ben zelf nog aan het dubben over een cijfer omdat ik altijd een paar keer wil luisteren of iets ook nog steeds een kick geeft na 4x of 5x. Maar ik kan nu al zeggen dat hij die test wel gaat doorstaan. En de mate van genialiteit is ook hoog hier. Ik hoor Venetian Snares op zijn beste momenten, maar dan een stuk doomier en trager. Maar beslist een plaat die aan je zuigt en dicteert dat je hem weer wil horen. Cijfer en definitieve beoordeling volgt, maar dit is één van de zeer spaarzame Nederlandse producties met enige klasse!

avatar van orbit
Heerlijk plaatje dus, ik geniet van de soms grimmige sfeer die dan weer wordt afgewisseld met meer euforische klanken, vooral als Semiomime om de hoek komt met ook klassieke invloeden zoals Venetian Snares dat in zijn betere tracks doet vliegt deze plaat boven het maaiveld uit. Ik was geneigd om meteen 4,5* te geven, maar hou het nog even op 4* omdat het niet allemaal briljant is en ik ook niet weet hoeveel beklijft. In ieder geval een plaatje wat je snel weer opzet en een ontdekking en aanrader. Ga eens wat meer van ze checken.

avatar van Tha)Sven
Ik wist dat ik goed zat als jij een hoge score uitdeelde. Erg sterk plaatje, doet me denken aan een combinatie van Venetian Snares en Stendeck. Heel erg mooi, ik ben flink onder de indruk. Hopelijk pikken meer liefhebbers dit op.