Pain of Salvation - Road Salt Two (2011)

Zweden
Rock / Metal
Label: Inside Out

1. Road Salt Theme (0:45)
  2. Softly She Cries (4:15)
  3. Conditioned (4:16)
  4. Healing Now (4:29)
  5. To the Shoreline (3:04)
  6. Break Darling Break * (2:22)
  7. Eleven (6:55)
  8. 1979 (2:53)
  9. Of Salt * (2:36)
  10. The Deeper Cut (6:11)
  11. Mortar Grind (5:47)
  12. Through the Distance (2:56)
  13. The Physics of Gridlock (8:43)
  14. End Credits (3:26)
avatar van [WZ]
vanson schreef:

bah, een hardcore meningspuier...

Bah

avatar van feenah
Meningen verplaatst naar "Bach"

avatar van lennert
Klein stapje beter dan de voorganger. Het album mist dan wel zo'n wonderschone tack als Sisters, maar de gehele sound voelt voor mij iets stabieler en duisterder. Meer folk, maar ook wat meer (hard)rock en warme, zwoele prog. Het levert met Healing Now, The Deepest Cut, 1979 en The Physics of Gridlock wel echt een paar fantastische songs op. De strijkers vallen ook extra op, zij geven het album een mooi laat jaren '60-psychedelische sfeer die er extra voor zorgt dat ik het jammer vind dat ik deze plaat niet tijdens de warme zomeravonden heb aangezet. Nog steeds niet mijn favoriete sound van de band, maar het album heeft toch echt wel een hoop moois.

Tussenstand:
6. Road Salt One
7. One Hour By The Concrete Lake
8. BE

avatar van RuudC
Met enig optimisme begonnen aan dit album, maar hier worden Amerikaanse genres bezocht waar ik weinig mee kan. Qua opzet is dit dus gewoon een keurige opvolger van Road Salt One. Als Pain of Salvation op de (licht) psychedelische tour gaat, ben ik er met mijn aandacht vol bij. Op andere songs zoals The Physics Of Gridlock betrap ik mezelf erop dat ik weer naar de klok staar. Er is hier heel weinig toe te voegen op wat ik eerder zei bij Road Salt One, alleen dat hier wel echt matige songs te vinden zijn die de score naar beneden halen.

Tussenstand:
1. Road Salt One