Pajama Club - Pajama Club (2011)

Nieuw-Zeeland / Australiƫ
Label: EMI

1. Tell Me What You Want (3:35)
  2. Can't Put It Down Until It Ends (3:51)
  3. These Are Conditions (2:38)
  4. From a Friend to a Friend (5:15)
  5. Golden Child (3:18)
  6. Daylight (3:53)
  7. Go Kart (3:46)
  8. Dead Leg (3:37)
  9. TNT for 2 (4:33)
  10. The Game We Love to Play (3:42)
  11. Diamonds in Her Eyes (5:14)
Eigen project van Neil Finn van Crowded House, vrouw Sharon en nog enkele anderen.
De eerste keer dat 'm hoorde moest ik er erg aan wennen, maar nu na een paar keer lekker hard op de headphoon groeit en groeit hij maar door. Naar boven! Het is een cd die je omarmt of naar één keer maar niet meer moet afspelen. Een heerlijke "grillige" Neil, met prachtige wendingen in songs, af en toe lekker rauw. Spelend met technische snufjes en zo afwissellend als een tierelier.
Zo af en toe denk ik wel eens heel aan Revolver, maar dat zal wel aan mij liggen. Van van Neil is bekend dat hij een Beatleslliefhebber was. Misschien toch een beetje beïnvloed? Het zal mij een worst wezen.
Gewoon je pijama aantrekken een naar Neil luisteren. Zeker de Finn-fans. Een "must!

Ben ik nou de enige roepende in de woestijn? Ben ik zo uniek(? waarschijnlijk), buiten de 2 andere anonieme stemmers op dit album. Waar zijn de Crowded House-fans en vooral de NEIL FINN liefhebbers? Dit is zo'n geweldig, niet alledaags, lekker album! Of is het gros van de jonkies zich bezig met het houden om de nieuwe Coldplay af te zeiken?
Dit album mag dan misschien niet genoeg gepromoot zijn in Nederland, maar is héél erg de moeite waard. Zeker na meerdere luisterbeurten!

avatar van Ducoz
Crowded House vind ik een enorm ongeloofwaardige band.
Echt niet mijn band, zelfs niet in het verlengde van mijn straatje.
Dankzij mijn mede Musicmetermaat Ad Brouwers ben ik hier aan begonnen.
Kom niet bedrogen uit, stap voorwaarts dan Crowded House.

Waar ik soms word omver geworpen door enorm sterke composities( lees; Golden Child en From a Friend to a Friend).
Vallen soms de deuntjes me wat tegen.
Ook heb ik soms wat last van meneers geloofsovertuiging, wat ook in de muziek weer klinkt.
Gelukkig vele malen minder dan bij CH.

Maar al met al is het natuurlijk een prima pop plaat.
Neem de 6 maar ruim!

avatar van TEQUILA SUNRISE
Ik heb je roepen gehoord Ad, als Crowded House/ Neil Finn liefhebber zal ik hier eens achteraan gaan.

avatar van Thuurke
Gezien bij Jools Holland op de BBC, de band klinkte in ieder geval goed op TV, cd gedownload en is het helemaal niet. Als je Split Enz of Crowded House verwacht, dan is dit een gigategenvaller en moet je hem niet kopen, als je hem in Nederland kan vinden.

avatar van rkdev
Lekkere 'vuile' plaat van Neil en Sharon Finn, samen met Sean Donnelly.
De plaat is reeds perfect beschreven door Ad Brouwers enkele posten hiervoor, dus daar hoef ik me niet meer aan te wagen .

Als Neil's Crowded House zijn 'McCartney-versie' van The Beatles is, zie dit dan als zijn Wings. De nummers zijn rauwer en (toevallig?) opgenomen met z'n vrouw (die overigens meer talent heeft dan Linda) en een muzikale vriend.

'These Are Conditions' doet mij trouwens wat denken aan Peter Gabriel.

Voor de liefhebbers van Neil sowieso een aanrader.