White Wizzard - Flying Tigers (2011)

Label: Earache

1. Fight to the Death (4:54)
  2. West L.A. Nights (4:39)
  3. Starchild (5:24)
  4. Flying Tigers (5:09)
  5. Night Train to Tokyo (5:02)
  6. Night Stalker (3:55)
  7. Fall of Atlantis (5:08)
  8. Blood on the Pyramids (2:58)
  9. Demons and Diamonds (9:14)
  10. Dark Alien Overture (2:12)
  11. War of the Worlds (4:03)
  12. Starman's Son (6:38)
avatar van Edwynn
Leuk album vol met jaren 80 heavy metal. Goed zangwerk met kekke bruggetjes en refreintjes moeten wel wat los kunnen maken bij het in leder en spijkers gehulde tuigh. Ik mis de beslissende kick die ik bij bijvoorbeeld Steelwing wel krijg. Niettemin is Flying Tigers erg aardig. Misschien wel wat lang.

avatar van jailhouserocker1
Doet me erg denken aan met name de latere Riot, Iced Earth en aanverwanten, waarbij Iron Maiden (uiteraard) ook op z'n tijd om de hoek komt kijken. Voornamelijk Amerikaanse powermetal dus. Zeker niet slecht, maar niet helemaal mijn pakkie-an. Hun hierna volgend album, The Devils Cut is meer gericht op de NWOBHM, meer (twin)solowerk, een andere zanger en gitarist en meer variatie in en tussen de nummers, en is voor mij een van de topalbums van dit jaar tot nu toe. De band lijkt dus vooralsnog een beetje op zoek naar een eigen stijl. Ik hoop dat uiteraard ze de stijl van de laatste blijven volgen, maar voor liefhebbers van Amerikaanse powermetal zal dit zeker geen miskoop zijn.