InI - Center of Attention (2003)

Label: Soul Brother

1. Intro (0:10)
  2. No More Words (3:58)
  3. Step Up (4:45)
  4. Think Twice (3:28)
  5. Square One (4:21)
  6. The Life I Live (4:31)
  7. Kross Roads (4:34)
  8. To Each His Own (5:21)

met Large Professor en Q-Tip

9. Fakin Jax' (5:39)
  10. What You Say (4:25)
  11. Props (4:05)
  12. Center of Attention (4:42)
  13. Grown Man Sport (4:36)
  14. Mind Over Matter (4:25)
  15. Don't You Love It (4:22)
  16. Microphonist Wanderlust (4:26)
Rene1979
Nogmaals wordt deze toegevoegd omdat het een eigen beheer plaat is en er gewoon cd's en persingen van zijn is er in de jaarlijkse vergadering besloten (minofmeer) dat deze er toch op kan..

avatar van thgryda
Wow deze maar eens checken dus is het eerste deel van die undeground classics van pete rock zeker ?

Rene1979
Ja klopt alleen dit is dus het origineel waar hij het vanaf haalde. Alles is geproduceerd door Pete.

avatar van Timmie
leuk dat dit ook apart verkrijgbaar is

avatar van maxinator
Het beste werk van Pete Rock.

avatar van thgryda
Klopt, dit is supervet, ik vind het zeker niet minder dan mecca and the soul brother of the main ingredient, misschien zelfs iets constanter

avatar van LarsHiphop
Dit is heel chille hiphop. Ik vind het echter niet bepaald uitdagend en daarom geef ik na 1 luisterbeurt een 4. Dit zou eventueel nog kunnen veranderen na verloop van tijd. Maar dat zou alleen een verhoging kunnen zijn, denk ik, want maximum chillness is zeker achieved.

avatar van Harderwiek
Wat een heerlijke plaat blijft dit he. Zo lekker soulvol! Puur genieten. Wist niet dat dit ook apart verkrijgbaar was! Gaaf. Heb even gezocht, maar is zoals verwacht natuurlijk weer aardige investering om deze te bemachtigen Of weet iemand waar die voor redelijke prijs te krijgen is? Net hele zooi van Hyde Out gekocht, dus geld is wat minder op het moment!

avatar van panjoe
panjoe (moderator)
maxinator schreef:
Het beste werk van Pete Rock.

Inderdaad, hoewel ik Mecca & the Soul Brother denk ik wel een beter album vind (dankzij de gouden combinatie PR&CL) staan hier echt topbeats op.

avatar van Silky & Smooth
In tijden niet meer zulke relaxte oldskool hip-hop geluisterd. Echt heerlijk dit! Geweldige producties van Pete Rock en de MC's zijn stuk voor stuk goed. Er springt niet echt een tussenuit waardoor dit een erg mooi geheel wordt.

avatar van Harderwiek
En we hebben een nieuwe nummer 1 in de hip-hop lijst (ook al zegt die niet erg veel)

avatar van HH_Fantastic
Heel chill album, geweldig in z'n geheel en blijft overal even goed. Het wordt echter ook nergens speciaal, dus de nieuwe nummer 1-positie is geheel onterecht. Toch is het album 4 sterren waard, het zijn toch weer geweldige beats van Pete Rock.

Ssscht...
Ik weet NIETS van hip-hop, maar als iets goed is is goed, niet waar? En potverdikke, dit is heeeeeeeerlijk! 5* (en misschien wordt ik nog een hip-hop-fan)

Intussen ook al A Tribe Called Quest's ontdekt met de vette albums "Midnight Marauders" en het (volgens mij) nog betere "The Low End Theory".

avatar van nega
Waarom staat er eigenlijk 1999? Dit is toch in 1995 opgenomen en released in 2003 ?

avatar van LarsHiphop
nega schreef:

De oplossing vereist enkel wat rekenwerk.
1995+4 = 1999
2003-4 = 1999

Nee, ik heb geen idee waarom dat zo is.

EDIT: Het spijt me voor mijn flauwe gedrag eerder deze dag. Ik kon niet verder leven zonder mijn excuses aan te hebben geboden.

avatar van kobe bryant fan
Vermakelijke Old-School plaat met Soulvolle beats en rappers die soms erg goed goed rappen en soms kunnen ze me gewoon niet boeien. Waar deze plaat vooral problemen mee heeft is dat hij niet interessant genoeg is om de volledige speellengte te kunnen boeien.

Pete Rock zorgt voor mooie beats met een mooi Soul sausje er over. De rappers doen me denken aan die van A Tribe Called Quest, alleen zijn die van A Tribe Called Quest stukken beter. Marco Polo is hier mijn favoriete rapper. Ook de refreinen zijn niet erg goed ze gebruiken bijna altijd hetzelfde trucje iemand zingt/rapt de titel van de song en Pete Rock zorgt voor de nodige scratchen in de stem van rapper. Dat "trucje" gaat al snel vervelen.

Mijn favoriet is Fakin Jax' die heeft een erg sterke beat en zeer goede raps ook is het refrein deze keer wel goed en ook Props is erg goed. Maar ondanks dat de beats erg sterk zijn en Props en Fakin Jax' erg goed zijn kan dit mij toch niet ervan overtuigen om meer dan een ruime 3* te geven.

avatar van Mathough
Na mijn eerst aanraking met InI was ik laaiend enthousiast over deze plaat, maar dat enthousiasme ebt langzaam weg. The Life I Live en Grown Man Sport check ik nog geregeld, maar het merendeel van de nummers is in mijn optiek vergankelijk. Voor nu 4.5 sterren, omdat het productionele aspect bij tijd en wijle fenomenaal is.

avatar van thgryda
Wat een zieke score heeft dit album, deels terecht want het is een erg vet album maar misschien hebben we een paar reviews zoals die van kb fan nodig Trouwens ik wist dat je jong was maar ik dacht dat je een jaar of 15, je bent wel erg welbespraakt voor iemand die nog aan de middelbare school moet beginnen !

avatar van kobe bryant fan
Ik zit net in het eerste middelbaar.
En nu misschien een domme vraag maar waarom hebben we nog wat reviews hier nodig zoals die van mij? Is het omdat ik hier haast de enigste ben die echt uitlegt waarom ik deze zo goed vind?

nega schreef:

Nope eerste release op Pete Rock's eigen label was in '99. Er is veel discussie rondom dit album maar mijn inziens is het zoals het is. 2003 was een dubbelaar waar deze plaat ook in zijn geheel opstond.

kobe bryant fan schreef:
Ik zit net in het eerste middelbaar.

Ik bedoel iemand die het wel goed vindt op zich maar die het niet zo geniaal of baanbrekend vindt om het pakweg een 4.5 of een 5 te geven (zoals ik en de rest). Aan mijn score kan je zien dat ik dit album wel degelijk geniaal vind maar nu heeft hij de hoogste gemiddelde score van alle hip hop albums, wat dan weer een beetje overdreven is. Trouwens vind je deze dan ZO goed? Want je geeft het maar een 3 (of je bent een heel kritische jongen), volgens mij hoor je de kwaliteit erin maar is het niet zo je ding (dergelijke dingen geef ik vaak een 3). Meer van dergelijke reviews zouden voor een meer realistisch gemiddelde kunnen zorgen. Zoals ik eerder al zei, voor een 12 jarige is de manier waarop je uitlegt waarom je iets goed dan wel slecht vindt erg sterk, maar dat bedoelde ik dus niet.

avatar van kobe bryant fan
Ik vind deze zoals ik al zei redelijk, de beats zijn wel goed.
Maar of ze nu zo goed zijn als die op Illmatic, A Piece of Strange of WLGYL? Op zo'n vraag zo mijn antwoord nee zijn. Ook de raps kunnen hier en daar beter. Ik mis wat afwisseling tussen wat hardere en dan de wat chillere raps.

avatar van Timmie
Jaja mensen dit album heeft een gods gruwelijk hoog gemiddelde!

Ik ken INI al wat langer dan vandaag maar het album zo los, had ik nog niet. Vaak luisterde ik naar INI op Spotify. De Beats zijn natuurlijk goed, kan ook niet anders. Ook houd ik ervan hoe INI word uitgesproken "ai en ai". Ik kan dit album alleen maar 4,5* geven. Het past gewoon. Grown Man's Sport is natuurlijk een heerlijk Reggae-achtig nummertje.

Ge-Dope-ed. 4,5*

Wauw wat een hoge gemiddelde. Snel checken dus.

avatar van Niek
Ik mis toch een stukje spanning bij deze plaat. De bedoeling is natuurlijk ook een laidbackplaat maar ook daarin mag je wat verrassing verwachten, iets spannends dus.

avatar van Raul
Lekkere beats, chill raps, maar ook voor mij iets te weinig afwisselend...
Dit beter dan een Illmatic is unheard of!

Verdient wel een 3.5 want het niveau blijft toch overal hoog.

avatar van thgryda
Het is vooral onvergelijkbaar met Illmatic? Dit is meer jazzy, laidback... als je wilt vergelijken, vergelijk het dan met: mecca and the soulbrother, the main ingredient, midnight marauders, the low end theory,... Ik ben de laatste dagen al deze albums terug aan het beluisteren en ik vind deze misschien wel het beste van de vijf die ik hier noem of toch op zijn minst gelijkwaardig aan die albums