Partner - A Man-Size Job Requires a Man-Size Meal (1978)

Label: Philips

1. Overture / Astral Sights (5:00)
  2. Part of My Life (4:19)
  3. Won't You Let Me Try Again (3:54)
  4. Home Again (4:31)
  5. Thank You for Being Here (4:10)
  6. Kayuta Hill (3:14)
  7. Long Lost Love Song (1:51)
  8. City Lights (3:36)
  9. Sorry for the Night (3:53)
  10. Another Lonely Day / Finale (7:58)
avatar van lebowski
Leuke Nederlandse band, gladde sound met grootste hit Kayuta Hill, waarvan het toetsenwerk Supertramp-liefhebbers bekend zal voorkomen.

avatar van FunkStar
Heerlijke LP met uiteraard de hit Kayuta Hill die altijd nog hoog in de Top 2000 staat! Part of My Life is een andere topper!

avatar van Alainmestreech
Band komt uit Maastricht

avatar van Sundance
Kayuta Hill is een heerlijk nummer. Real 70s

De single Pictures staat er niet op. Bestaat er iets van deze band op cd??

Ik geloof niet dat deze ooit op CD is uitgebracht. Daar zou wel eens verandering in mogen komen want het is een zeer sterk product van vaderlandse bodem. Ik heb zelf mijn oude, grijsgedraaide, LP gedigitaliseerd en op een CD gezet. En daar heel wat uurtjes in geinvesteerd om alle krassen en tikken er uit te krijgen
Bij Fonos is de plaat trouwens wel te verkrijgen.

avatar van gaucho
knight4 schreef:
De single Pictures staat er niet op. Bestaat er iets van deze band op cd??

Pictures was een stand-alone single, die nooit op LP is uitgebracht. Zou een mooie bonustrack zijn bij de CD-versie van dit album natuurlijk... Net als de B-kant van die single, Won't you let me try again.

Ach, een mens mag toch wel eens dromen, nietwaar? Maar zonder gekheid: het is natuurlijk schandalig dat er nooit, maar dan ook nooit een album of zelfs maar een verzamelaar van deze uitstekende band op CD verschenen is. Die zullen niet met duizenden stuks tegelijk de winkel uitvliegen, maar volgens mij doe je hier toch al gauw een paar honderd Nederpopliefhebbers een plezier mee.

Maar helaas, met de al jaren teruglopende CD-verkopen zit dat er vermoedelijk niet meer in. Tenzij Erwin Musper (ooit groepslid van deze band en later internationaal vermaard platenproducer) zich er ooit nog eens mee gaat bemoeien...

Ik heb het elders op deze site al vaker gezegd: Nederland gaat vrij beroerd om met zijn cultureel erfgoed op popgebied. Verzamelalbums met de grootste hits van Nederlandse artiesten vind je bij de vleet, maar de originele LP's op CD zetten, ho maar. Zelfs klassiekers als Brainbox of platen van Kayak en Solution zijn op dit moment niet meer verkrijgbaar. En er moest een Engels platenlabel aan te pas komen om de oude albums van Earth & Fire en Supersister uit te brengen.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik begrijp het wel: klein afzetgebied enzo, maar in de VS en Engeland verschijnen de meest obscure opnamen uiteindelijk nog op CD. Kom daar hier maar eens om.

Waarschijnlijk is Fonos de enige begaanbare route in dit geval. Ik heb daar wel meer interessante titels gezien, maar ik hik een beetje aan tegen het feit dat je twintig euro betaalt voor wat in feite een op CD gezette LP is, geperst op een CD-R. Da's toch wat anders dan een CD die van de originele mastertapes is overgezet.

avatar van Marty
Album is inmiddels op cd uitgebracht, net als opvolger On Second Thoughts. Universal 371 824-4.

avatar van Dibbel
Alleraardigste Nederlandse band, die beschaafde, keurig geproduceerde, typische eind jaren 70 rockmuziek speelde.
Heel af en toe hoor ik er een tikkeltje Steely Dan in, maar meestal klinkt het als Amerikaanse softrock uit die jaren. Het tempo ligt niet heel hoog.
Er wordt echter uitstekend gemusiceerd en ook regelmatig fraai meerstemming gezongen en de songs zijn over het algemeen goed en blijven ook wel hangen.
De single Kayuta Hill is een klein Nederpopklassiekertje.
De instrumentale overture gevolgd door Astral Sights mag er ook zijn en Won't You Let Me Try Again is ook een mooi nummer.
De rest is ook allemaal niet onaardig.
Luistert na al die jaren nog steeds lekker weg, als je lekker op de bank zit.
Op vinyl nog steeds en puntgaaf.

avatar van Poeha
Kayuta Hill zojuist via de MuMe Ladder ontdekt. Nog nooit gehoord van deze band, laat staan van dat nummer. Wat een geweldige ontdekking Hier moet ik op korte termijn wat meer van horen.

avatar van kaztor
Kayuta Hill is haast on-Nederlands goed.
Is de rest daar een beetje mee te vergelijken?

avatar van teus
Best mooi Nederpopalbum gestoken in een nog mooiere hoes

avatar van nlkink
Zie 'm net vandaag op CD liggen in mijn favoriete platen- en CD zaak in Assen, in Warenhuis Vanderveen. Zit in een leuk boxje samen met een ander album, On Second Thoughts.
Voor de luttele prijs van € 11,99.

avatar van teus
nlkink schreef:
Voor de luttele prijs van € 11,99.

Ja klopt ,hij is er in duoverpakking ook, zelfde serie als Kayak enz
Dat 2e album van partner....On Second Thoughts ken ik niet,

avatar van nlkink
Het is niet echt een superdeluxe box setje maar precies goed voor dat geld. Zelf heb ik het setje gekocht met de twee albums van The Ro-dys, en ik overweeg ook het setje aan te schaffen van The Sandy Coast.
Partner is niet helemaal.mijn ding maar ik vind het altijd leuk om mensen op het goede spoor te zetten. Vandaar mijn berichtje vanmiddag.

avatar van blaauwtje
Partner, een limburgs bandje rond toetsenist Erwin Musper, die later internationale bekendheid zou krijgen als huistechnicus van Van Halen en Bon Jovi, kan me herrineren dat Kayuta Hill de top 40 haalde, persoonlijk vind ik On second thought sprankelender. Na de derde lp The sky is the limit was afgelopen met de limburgers.

Nav de berichten hierboven weer eens uit de vinylkast gehaald, blijft een goede nerderpop band

avatar van vigil
Geinige symfonisch getinte plaat. Muzikaal zit het allemaal prima in elkaar, gelukkig zonder toonladder smijtende krachtpatserij maar fijne muzikale accenten. Beetje richting 10cc, Alan Parsons (enkel dat zonder die (te) gladde productie), Alquin en dat soort bandjes. Beide albums zitten in een leuk boxje voor maar 7,99 bij de Media Markt (te Rotterdam Alexandrium) waar een enorme stelling propvol stond met alle delen uit deze 2for1 serie voor diezelfde prijs. Solution, Jan Akkerman, Brainbox, Vitesse, Supersister, Earth & Fire, Kayak en nog een heleboel andere namen.

avatar van gaucho
Voor wie zich afvraagt waar die Kayuta hill te vinden is: blijkt dus de Keutenberg in het (uiteraard Limburgse) Schin Op Geul:
Zondagmiddag op de Keutenberg | Heaven - popmagazineheaven.nl

Dank, Geert Henderickx, weer wat geleerd. En de rest van de voor mij redelijk onnavolgbare tekst van het nummer is daarmee ook verklaard.