HateSphere - The Great Bludgeoning (2011)

Denemarken
Label: Napalm

1. The Killer (3:32)
  2. Venom (6:09)
  3. Smell of Death (3:43)
  4. Decayer (4:55)
  5. The Wail of My Threnode (1:17)
  6. Ressurect with a Vengeance (4:20)
  7. The Great Bludgeoning (4:34)
  8. Need to Kill (5:28)
  9. Devil in Your Own Hell (3:00)
Bastiaan Prasath
Ouderwetse goede en agressieve Hatesphere. Beter dan de laatste twee platen. Met dank aan de smerige strot van nieuwe brulboei Esben Hansen.

avatar van andnino
Mee eens! Hatesphere is in vorm op deze plaat. Lekker ragplaatje voor tussendoor.

avatar van james_cameron
Een nieuwe plaat, een nieuwe zanger. Alweer! Het blijft een komen en gaan van vocalisten bij HateSphere. Voor de kwaliteit maakt het gelukkig weinig uit, want ook dit album is weer een schot in de roos. Geen zwakke songs en de hele plaat beukt heerlijk door. Wat een energie en wat een overtuiging. Productioneel had het nog wel iets beter gekund, vooral de drumsound is wat kaal, maar afgezien daarvan een topper in het genre.

avatar van knoltor
Fijne plaat! Ik was de band een beetje uit het oog (en oor) verloren, maar deze is zeker wel weer de moeite waard. Goeie nieuwe zanger ook. Tevens vermeldenswaardig is de hoeveelheid goede, memorabele riffs die op dit album weer de kop op steken. Tijd om ze weer eens live te zien...

avatar van andnino
Zit nu aan de zesde luisterbeurt, en ik vind 'm nog steeds gaaf! Ik heb To the Nines en The Great Bludgeoning recenseerd, en beide gaf ik een 80. Echter, To the Nines werd redelijk snel saai en zou ik nu een krappe zeven geven, ik zet 'm eigenlijk ook nooit meer op. Deze gaat wat minder spreekwoordelijk stof happen, wat dat betreft.