Black Box Revelation - My Perception (2011)

Belgiƫ
Label: C.E.

1. Madhouse (3:17)
  2. My Perception (3:27)
  3. Rattle My Heart (2:12)
  4. Bitter (3:15)
  5. Skin (4:32)
  6. White Unicorns (4:15)
  7. Shadowman (4:45)
  8. New Sun (2:57)
  9. Sealed with Thorns (7:18)
  10. 2 Young Boys (5:23)
  11. Lonely Hearts (5:01)
avatar van AOVV
Een nieuwe plaat van dit Belgische duo, dat is mooi! Slechts zes nummers?

avatar van jassn
Ik zie er toch 11 staan hoor .

Ik heb een slecht voorgevoel bij deze, iets zegt mij dat ze het niveau van hun 2 vorige albums niet meer gaan halen.

avatar van AOVV
Ik nu ook, maar toen ik het bericht plaatste, stonden er maar 6 tracktitels. Vandaar.

Ik heb al een stukje gehoord van een nieuw nummer, maar ik heb het niet helemaal beluisterd. Binnenkort toch eens doen, maar het klonk wel behoorlijk poppy, als ik me niet vergis.

avatar van Lennonlover
Rattle My Heart, verdomme! Gewéldig nummer in al z'n simpliciteit, catchyness en ruigheid. Da's rock'n roll.

Ik kijk er reikhalzend naar uit!

Juiste beschrijving Lennonlover

Juist opgemerkt dat de "The" weg is

avatar van Lennonlover
btw: gewéldige top-10, jassn.

JVT
Hier kijk ik naar uit, hoewel Rattle My Heart me toch wel iets tegenviel. Vooral hun debuutplaat Set your head on fire heb ik grijs gedraaid!

JVT
Net het nummer My Perception gehoord op Studio Brussel, is ook weer in de stijl van Rattle My Heart. Het harde rocken lijkt er toch wel wat af... Jammer IMO, dit bevalt me toch minder.

avatar van Lennonlover
My Perception op Villa Vanthilt gezien, erg lekker weer allemaal!

avatar van CWTAB
via hun americanse verdeler (meroveerecords) kan je shiver of joy ep download gratis met 4 oudere nummers en 2 nieuwe die niet op dit album komen, nl shiver of joy & sealed with thorns (7 min !) best wel benieuwd naar hun nieuwe hierdoor, rattle my heart kan nie overtuigen...

avatar van Ducoz
De hoes maakt mij toch best nieuwsgierig, zorgt toch voor een bepaald soort sfeertje.

avatar van jeroen1904
Vandaag wordt ze voorgesteld op Studio Brussel. Plaat is opgenomen in de US, nadat ze daar bijna een jaar hebben gespeeld in kleinere clubs. De nummers die deze voormiddag passeerden, klonken al zeer goed vond ik. Nog altijd typisch Blackbox Revalation, maar precies iets melodieuzer. Ik verwacht hier veel van. De eerste keer trouwens dat ze met een andere producer werken dan Mario Goossens (Triggerfinger). De nieuwe producer is Alain Johannes (oa Mark Lanegan band).

avatar van OscarWilde
Is nu te beluisteren op de site van De Standaard

avatar van Ducoz
Aardig album,

Hoor aardig wat Stones invloeden langs komen. Bands als de Libertines en Babyshambles komen er ook in terug.
Lekkere "rauwe" rock n' roll, om het zo maar even te benoemen.

Het 7 minuten durende Sealed With Torns is ook erg goed!

avatar van Doc
Doc
Hij staat op de luisterpaal van 3voor12.
Het valt me niet mee moet ik zeggen.

JVT
Mij valt het juist wel mee, ik was niet gek van rattle my heart en My perception... De andere nummers klinken na 1 luisterbeurt toch zeer veelbelovend.

avatar van Lee Malone
Sealed With Thorns wordt ongetwijfeld een geweldige climax tijdens hun live-concerten.
Neil Young on acid.

avatar van AOVV
'Sealed With Thorns' valt mij ook op, in positieve zin. Een beetje een voortzetting op de afsluiter van hun vorige plaat. Heerlijk gitaarwerk, en ook goed dat een nummer als dit erop staat, want anders gaat het wel een beetje teveel van hetzelfde worden, vrees ik.

Ze kunnen niet eeuwig de sound van die eerste twee albums blijven herhalen ... Valt wel mee.

Nu herhalen ze de Stones van rond '67. Exact die sound. Het klinkt wel aardig op de radio, maar als ik thuis zit draai ik liever het echte werk. Het zou wel leuk zijn als deze band eens een eigen sound ontwikkelde.

avatar van AOVV
Het ligt er inderdaad wat dik op welke bands/artiesten heb hebben beïnvloed. Heb ik op zich geen probleem mee, maar ik vind het songmateriaal toch wat magertjes in vergelijking met de 2 vorige platen. Misschien wordt het dit keer beter naarmate je 't een paar keer hebt geluisterd, wat niet zo was bij de voorgangers. We zullen afwachten, en ondertussen nog een paar keer beluisteren, natuurlijk.

avatar van BartUrsem
Zeker niet zo goed als de eerste twee platen. Waar ik Set Your Head On Fire al van begin tot eind geweldig vind, heb ik al wat minder met Silver Threats. Bij dit album denk ik dat ik alleen de eerste helft vaak blijf luisteren. Oftewel; het wordt minder..

Alsnog, een heerlijke band!

BartUrsem schreef:

Alsnog, een heerlijke band!

Dan doe je de laatste drie nummers toch tekort.....:-)

wordt beter met de luisterbeurt

avatar van Bartjeking
Fijn album, alleen lastFM vind het niet zo fijn als een band de 'THE' weghaalt. Vind dat zelf ook een beetje raar eerlijke gezegd, maar goed dat is bijzaak. Het rockt weer lekker weg!

avatar van jassn
De tweede helft wordt per luisterbeurt beter en is dan ook duidelijk het beste deel van dit album. Favorieten zijn Shadowman en Sealed With Thorns.

Het album bevalt me meer dan ik had verwacht na die 2 singles. Ik begin met 3 sterren met kleine marge om nog te stijgen naar 3,5.

PriestMaiden
Op het eerste gehoor klinkt het wel goed maar toch minder als de voorganger. Ik mis de catchy riffs die de voorganger had. Ik vind de singles My Perception en vooral Rattle My Heart niet slecht maar toch iets teveel herhaling. Inderdaad, de tweede helft is iets sterker dan de eerste helft.

avatar van Bartjeking
En daar sluit ik me bij aan. De verassing is er af (logisch bij je 3e plaat) maar ik word niet omver geblazen zoals bij het debuut. Neemt niet weg dat het gewoon een prima band blijft die ongetwijfeld nog een paar krachtpatsers van platen de ether ingooien; ben ik helemaal niet bang voor. Wilde eigenlijk voor 3* gaan, maar ik voeg de kleine marge van jassn toe aan mijn kleine marge en we hebben 3.5*. Mocht je luistertijd en een voorkeur voor Vlaamse bandjes hebben, dan zou ik deze zéker niet laten liggen.

avatar van Screenager
Kom inderdaad niet echt in de buurt van het geweldige debuut, maar toch is dit weer een zeer aangename rockplaat geworden mijns insziens.
Voornamelijk de fantastische 'Sealed With Thorns' is de uitblinker van dit mooie album!
Live nóg beter!

avatar van CWTAB
nu net op stubru op het glazen huis te antwerpen sealed with thorns live met roland van campenhout, fantastische verschroeiende versie..

met afstand beste nummer van de plaat