Rheingold - Rheingold (1980)

West-Duitsland

5. Dreiklangsdimensionen (5:51)
  6. Pirata (4:21)
  7. International (3:55)
  8. Rendezvous (4:00)
  9. Rheingold Extra (4:19)
  10. 'Raus (1:31)
  11. River [Englische Version] * (4:52)
  12. Triad Dimensions [Englische Version] * (6:27)
  13. Rheingold [Single Version] * (4:09)
  14. Staiger Walzer [Single B-Seite] * (3:40)
  15. Dreiklangsdimensionen [Single Version] * (3:41)
avatar van FisherKing
Ah Rheingold met hun Dreiklangsdimensionen. Verfrissende muziek destijds. 3.5*

Home site

EVANSHEWSON
Ik ken helaas enkel Dreiklangsdimensionen dat ik nog steeds als één van de beste singles ooit blijf vinden.

De rest ken ik niet, maar ik zoek dit liedje al zo lang, dus mocht ik deze cd tegenkomen voor niet te veel geld, ik neem hem zeker mee om de rest te ontdekken.

avatar van Feedback
Ook FanFanFanatisch van hun tweede plaat is een absolute topper!

avatar van foxhusky
In 2005 kwam, 25 jaar na het verschijnen van de LP, dit album uit op CD, samen met 5 bonustracks. Kort geleden heb ik deze CD gekocht, nadat ik het vinyl album al vele jaren in bezit had.

Vele mensen kennen Rheingold van "Dreiklangsdimensionen", die nu ook in de single versie én in de Engelstalige versie beschikbaar is op het album. Maar ook het leuke "Fluss" staat op dit album, ook weer met een Engelstalige versie erbij. De rest van het album zijn stuk voor stuk fijne Neue-Deutsche-Welle nummers, die het gevoel van die tijd, begin jaren 80, goed weergeven. Van mij krijgt het 5,0 punten.

In 1984 verscheen het nog betere "Distanz", die helaas (nog) niet beschikbaar is op CD. Ik zal "Distanz" binnenkort toevoegen, want het staat ook nog niet MusicMeter.

Dreiklangsdimensionen!

avatar van pjh1967
foxhusky schreef:

Toegevoegd !!

avatar van Momo
Vanwege de aanwezigheid van het geweldige nummer "Dreiklangsdimensionen" heb ik de LP deze week uit een bak gevist en me laten verrassen door de overige tracks die ik, m.u.v. "Fluss", eigenlijk niet kende. Hoewel ik niet alle nummers even sterk vind, verraste het me wel dat er behoorlijk wat nummers na al die tijd overeind zijn blijven staan, in tegenstelling tot vele andere Neue Deutsche Welle nummers uit begin jaren 80. Vooral de instrumentale nummers "Himmelgeist" en "Rheingold Extra" spraken me erg aan en lijken op geen enkele andere muziek die ik ken. 't is een beetje NDW meets synthpop, maar dan niet van het type synthpop a la Kraftwerk, maar wat melodieuzer en toegankelijker. Voor de paar Euro welke ik betaald heb, echt geen miskoop.
Nu eens kijken of ik nog ergens opvolger "R" kan vinden, de door Rheingold gemaakte soundtrack van de film "der Fan" waar Rheingold zanger Bodo Staiger nog samen in speelde met Duitse überbabe Desiree Nosbusch. De daarvan afkomstige single Fanfanfanatisch b/w Augenblick smaakte toen al naar meer ...

avatar van Dibbel
Rheingold. Uit Düsseldorf en omstreken, als ik me niet vergis. Groep noemde zich naar een opera van Richard Wagner.
Ze waren aktief in de hoogtij-jaren van de Neue Deutsche Welle.
Stijl is warme elektropop (ja, dat kan echt). Melodieus en beklijvend.

Dreiklangsdimensionen is een klein popklassiekertje en een hit in Nederland (wel pas in juni 1982).
Fluß (ja, dat is met ringel-s) en International zijn ook van die leuke nummers. Geldt eigenlijk ook voor Graffiti (viele bunte Graffiti's). De instrumentale nummers Himmelgeist en Rheingold Extra boeien genoeg om niet te gaan vervelen.
Album begint en eindigt ook met een kort instrumentaal nummer.
Heeft wat mij betreft nog niet zo heel veel aan kracht verloren en is nog steeds leuk om nog eena af en toe terug te horen.
Op vinyl.

avatar van frolunda
Goede plaat die destijds werd ondergebracht bij de zogenaamde Neue Deutsche welle.Een beetje onzin want Rheingold heeft vooral goed naar Kraftwerk geluisterd en ook hoor ik in de verte overeenkomsten met het eerste album van the Cure.Dit alles levert mooie Elektronische pop op waarbij de twee singles Fluss en Dreiklangsdimensionen eruit springen en verder vooral International en Rendezvous in positieve zin opvallen.Nog steeds de moeite waard.

avatar van monique
Dreiklangsdimensionen

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Zo dat was lang geleden, album is nu wel wat gedateerd, maar voor een jaren 80 man zoals ik, pure nostalgie. 2 intro's van lp zijn erg lekker.