The Firm - The Firm (1985)

Label: Atlantic

1. Closer (2:52)
  2. Make or Break (4:21)
  3. Someone to Love (4:55)
  4. Together (3:54)
  5. Radioactive (2:49)
  6. You've Lost That Lovin' Feeling (4:33)
  7. Money Can't Buy (3:35)
  8. Satisfaction Guaranteed (4:07)
  9. Midnight Moonlight (9:13)
avatar van lebowski
BlauweVla schreef:

Dit is The Firm waar Jimmy Page, Paul Rodgers en Tony Franklin in speelde.

Precies, en ook nog drummer Chris Slade. The Firm was dus opgebouwd uit Led Zeppelin, Free, Bad Company en Uriah Heep. Kan niet missen denk je dan. Maar op de een of andere manier is de bluesrockmaaltijd niet zo smakelijk als de ingrediënten doen vermoeden. Uitstekend gespeeld, dat wel, maar de nummers blijven niet hangen.

avatar van BeatHoven
Wat een opluchting dat dit album achter de rug is!
Zoveel leeghoofdigheid heb ik allang niet meer gehoord. Van de term ‘supergroep’ zal ik zeker niet gebruik maken. Jimmy Page stelt mij diep teleur, terwijl Paul Rodgers melig het album doorzingt.
Met quasi 8 dezelfde songs plus een verkrachting van “You’ve Lost That Lovin’ Feeling” is dit een miskleun en compleet negligeerbaar.
Dan nog liever “Star Trekkin’”… van die andere The Firm.