Melanie C - The Sea (2011)

Label: Red Girl

6. Stupid Game (3:20)
  7. All About You (4:01)
  8. Burn (4:00)
  9. Drown (3:59)
  10. Get Out of Here (4:10)
  11. Enemy (8:11)
  12. Rock Me * (3:12)
avatar van Editoor
Hey een nieuwe cd. Ben wel benieuwd eigenlijk

avatar van HungUp
Album is gelekt, en ik moet zeggen, dit is haar beste album by far! De opbouw is fantastisch en met Enemy komt het dan ook tot een meer dan waardig eind. Wat een episch nummer is dat. Het lijkt wel alsof ze echt het beste voor t laatste heeft bewaard. Track 8 tm 11 zijn absoluut de beste nummers van het album. Eigenlijk geen zwak nummer op deze plaat, maar als ik een minst favoriet moet noemen dan is dat All About You.

avatar van Emile93
Get out of here vind ik erg, erg goed! Ik denk dat dit een groeialbum is. Voorlopig 3,5*

avatar van Angelo
Uit nieuwsgierigheid eens een paar opgezet deze week, deze nieuwe van Melanie C. Ik ben blij om te horen dat ze dat stoere rock-imago dat ze zich op haar vorige drie albums wilde aanmeten, nu vaarwel heeft gezegd. Alsof ze zichzelf (en anderen) wat wilde bewijzen. Hoe hard ze 't ook probeerde, ze bleef gewoon een doorsnee (pop)zangeres. Niet dat daar iets mis mee is, overigens. Met dit nieuwe album legt ze de nadruk voornamelijk op het produceren van eenvoudige popliedjes die goed in het gehoor moeten liggen, en dat is in zekere zin ook wel gelukt. Vooral haar zuivere, herkenbare stemgeluid klinkt na al die jaren nog steeds in orde. Niet alles wat betreft songmateriaal klinkt even memorabel, maar sommige refreintjes zijn behoorlijk aanstekelijk, en dat maakt bepaalde nummers geschikt om uit te groeien tot (bescheiden) hits. Burn en Weak zijn hiervan mooie voorbeelden. Ook een wat stevige(re) popliedje als Get out of here mag er wel zijn, tot op zekere hoogte toont ze hier die ‘ouwe’ stoere Mel van twaalf jaar geleden te zijn, zonder geforceerd over te komen. Iets wat vanaf haar tweede album wel gebeurde, jammer genoeg. Helaas heb ik het idee dat Melanie C anno 2011 toch behoorlijk passé is.

Ergens kan ik het ook wel begrijpen, zit de massa nog te wachten op nota bene een voormalige Spice Girl die alleen in de jaren negentig redelijk succesvol was? Ik denk het niet, om eerlijk te zijn. Hoe dan ook een prima pop album. Zelfs haar beste album sinds haar debuut Northern star uit 1999, naar mijn bescheiden mening. Eenvoudig maar absoluut degelijk. En zeg zou zelf, zo hoor je haar toch het liefst?

avatar van MusicFreak
Op de 1 of andere manier ben ik elke keer toch weer benieuwd als Melanie C een album uitbrengt, ook al valt dat soms wel tegen. Ook deze cd beluisterd en moet zeggen, klinkt zo verkeerd nog niet.
Er hangt een heel andere sfeer op dit album dan haar vorige en nummers als Burn en Drown zijn best wel mooi.

avatar van Emile93
Momenteel is One by one mijn favoriet! Het blijft wel echt een album om van te genieten!!! Wie had dat gedacht?!?

Ik heb Melanie c altijd al een prima zangeres gevonden! Zo'n stoere chick met een prima stem!

En dit album vind ik verrassend goed!
Er staat inderdaad geen nummer op dit album wat ik helemaal niet mooi vind!

*Enemy* en *Weak* heb ik nu al helemaal kapot geluisterd. Erg passend voor mij op dit moment!

*One by one* vind ik een ontzettend schattig nummer.

*Drown* en *Burn* vind ik ook heerlijke uptempo nummers om naar te luisteren! Prachtige tekst!

*Think about it* *Beautiful mind* *The sea* vind ik ook mooier dan gemiddeld!

De rest van de nummers zijn prima te doen maar zijn voor mij niet zo bijzonder!

4 sterren!