menu

Stevie Ray Vaughan and Double Trouble - Live Alive (1986)

mijn stem
3,99 (87)
87 stemmen

Verenigde Staten
Blues
Label: Epic

  1. Say What! (4:51)
  2. Ain't Gone 'N' Give Up on Love (6:25)
  3. Pride and Joy (5:05)
  4. Mary Had a Little Lamb (4:15)
  5. Superstition (4:43)
  6. I'm Leaving You (Commit a Crime) (5:35)
  7. Cold Shot (5:41)
  8. Willie the Wimp (4:37)
  9. Look at Little Sister (4:15)
  10. Texas Flood (6:30)
  11. Voodoo Chile (Slight Return) (9:37)
  12. Love Struck Baby (3:46)
  13. Change It (5:05)
  14. Life Without You * (9:30)
toon 1 bonustrack
totale tijdsduur: 1:10:25 (1:19:55)
zoeken in:
4,5
jdb
Geweldige live opname van SRV!!
Hierdoor wordt maar weer eens benadrukt hoe geniaal deze man tijdens live shows is!!!

DonDijk
yes! hoge verwachtingen en tevens ingelost. 4.0 met grote kans op meer.

avatar van animalkrullie
4,5
Voodoo chile en superstition zijn covers.
Maar wanneer iemand de covers zo speelt (bijna of beter dan origineel) dan verdien je waardering.
Bij deze!!!!!
4,5*

5,0
Jep, je hebt helemaal gelijk! Echt een super album, ik heb hem namelijk zelf
animalkrullie schreef:
Voodoo chile en superstition zijn covers.
Maar wanneer iemand de covers zo speelt (bijna of beter dan origineel) dan verdien je waardering.
Bij deze!!!!!
4,5*

Joy
de enige gitarist die een beetje in de buurt kwam van hendrix als je het mij vraagt

goed

DonDijk
take-sensei schreef:
Jep, je hebt helemaal gelijk! Echt een super album, ik heb hem namelijk zelf


anders is het ook moeilijk om een cd te beoordelen hé
maarre...ik zie dat je deze geweldenaar op dezelfde hoogte zet als eh..de Pussycat Dolls?

Father McKenzie
Wil je hem Voodoo Chile van Jimi Hendrix op een schitterende manier zien vertolken?

Here you go : http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=307996&So=0

De blueswereld mist Stevie Ray... zo klaar als een klontje!

Topartiest, topgitarist, helaas h's left the building...

avatar van Maartenn
4,5
Maartenn (crew)
Fantastische Live registratie van deze veel te vroeg overleden Blues gitarist. Op deze plaat laat hij nogmaals horen dat hij in de buitencategorie gitaristen thuishoort!

avatar van Lee Malone
5,0
Dit live-album is samengesteld uit meerdere concerten, nummers 1-4 zijn afkomstig van Montreux 1985. Dat concert heb ik op dvd, waarbij het sterk opvalt hoeveel beter het geluid op die recentere dvd-uitgave is. De rest van de nummers dateert van een jaar later. Het feit dat dit album een compilatie is zorgt dan ook voor de nodige fade-outs en inconsistenties tussen de onderlinge nummers. Ik vind dit dan ook niet zijn beste live-album.

avatar van Lee Malone
5,0
De nummers uit 1986 vind ik trouwens dezelfde slappe geluidskwaliteit hebben, met als summum enorm veel ruis tijdens de laatste 2 nummers.

Her en der kan je lezen dat er bij deze release behoorlijk wat overdubs aan te pas kwamen. Op zich heb ik daar niets tegen, al wil ik dan wel op zijn minst een betere geluidskwaliteit te hore krijgen.

Toch krijgt dit album van mij nog steeds een 3.5, het gitaarspelen zelf blijft immers TOPkwaliteit!

avatar van Sir Spamalot
4,0
Ik vind het jammer dat dit uit vier verschillende optredens bestaat met alle gevolgen vandien en dat er overdubs op staan. Ik hoor zo graag een puur live-album en Stevie Ray Vaughan is een begenadigd artiest. Misschien is Live at Carnegie Hall een betere keuze als live-album?

MrGuitar240
Hij speelt Voodoo chile (slight return) hier anders dan normaal (intro). Ik de gewone versie beter. En heb ik het niet over Jimi's versie.

4,5
Stevie op z'n best. Alleen eeuwig zonde dat op de CD het laatste nummer (en hoogtepunt) van de dubbel-LP is weggelaten: Life Without You. Hoe en waar ie het ook speelde, het was altijd prachtig.

Ik heb 'm ooit live in Ahoy' gezien, ik stond helemaal vooraan en heb waarschijnlijk de hele avond met open mond naar dit gitaarwonder lopen kijken.

avatar van freakey
4,5
StratMan schreef:
Stevie op z'n best. Alleen eeuwig zonde dat op de CD het laatste nummer (en hoogtepunt) van de dubbel-LP is weggelaten: Life Without You...


Klopt, alsof de plaat nog niet helemaal af is op cd...

Hier in de tracklist in ieder geval maar weer in ere hersteld.....

avatar van lynyrd
4,0
Alle cd's van Stevie zijn uiteraard goed, zelf vind ik Stevie in Montreux het beste voor mij staat hij in de top 10 beste gitaristen, met op de eerste plaats Hendrix...

avatar van Ronald5150
4,0
Dat Stevie Ray Vaughan een van de beste gitaristen allertijden is liet hij al duidelijk horen op zijn studioalbums. Maar buiten de studio liet Stevie Ray Vaughan met name zien en horen wat hij in zijn mars had. Live zijn de liedjes net een tikkeltje sneller en improviseert hij er lustig op los. Ook klinkt het geluid uit zijn Fender stratocaster net iets minder clean, zodat de blues net een wat vuiger randje krijgt. Op "Live Alive" komt dit alles prima tot uitdrukking. Samen met zijn begeleiders, Double Trouble, horen we een gedreven Stevie Ray Vaughan die alles uit de kast trekt. Enige nadeel is dat de opnamen op "Live Alive" afkomstig is van verschillende bronnen. Hierdoor krijg je niet het gevoel dat je naar een integraal concert luistert, en dat is best jammer. Maar uiteindelijk geeft de kwaliteit van Stevie Ray Vaughan de doorslag, en op "Live Alive" maakt hij alles waar wat hij op zijn studioalbums al had laten horen.

avatar van BoyOnHeavenHill
4,5
Tja, ook ik heb de CD-versie zonder Life without you, maar een (overigens veel te lang uitgesponnen) live-uitvoering daarvan heb ik ook al op mijn geremasterde uitgave van In step, en bovendien is Change it een geweldige uitsmijter, dus ik doe het er maar mee. En ook al is dit dan samengesteld uit meerdere concerten en is er achteraf schijnbaar flink aan gedokterd, wat mij betreft is dit toch een prima liveplaat die ik niet als gefragmenteerd ervaar, met een goede songkeuze, sterke uitvoeringen, uitstekende gitaarsolo's en een aangenaam geluid.
        Overigens is het wel een beetje bizar om deze liveplaat apart te kopen / bespreken / op MusicMeter te plaatsen wanneer je nu bij de deluxe-uitgave van Texas flood ook al een compleet concert (uit 1983) erbij krijgt – je zou daar haast óók al aparte ruimte aan gaan wijden. Maar ja, als je ziet hoeveel er van deze man postuum allemaal verschenen is, dat is vele malen meer dan het handvol studioplaten dat er tijdens zijn leven verkrijgbaar was...

avatar van Larzz
3,5
Het begint inderdaad op Jimi Hendrix te lijken wat postume uitgaven betreft. En de legendarische status natuurlijk. Wat was SRV goed!

Gast
geplaatst: vandaag om 14:47 uur

geplaatst: vandaag om 14:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.