Papa Roach - Infest (2000)

Metal / Rock
Label: Dreamworks

1. Infest (4:09)
  2. Last Resort (3:19)
  3. Broken Home (3:41)
  4. Dead Cell (3:06)
  5. Between Angels and Insects (3:54)
  6. Blood Brothers * (3:33)
  7. Revenge (3:42)
  8. Snakes (3:29)
  9. Never Enough (3:35)
  10. Binge (3:47)
  11. Thrown Away / Tightrope (9:37)
  12. Legacy * (3:04)
  13. Dead Cell [Live] * (3:51)
avatar van Devoo
Last Resort, Dead Cell en Blood Brothers zijn de enige nummers die de moeite waard zijn. De rest vind ik niet goed.

joeri592
last resort is echt een fantastisch nummer!

avatar van discipline
dit album is echt geweldig ik heb het album al een tijdje maar hij verveeld nog steeds niet de albums die hierna kwamen die waren dan wel harstikke slecht het begon meer op emorock te lijken hier is de zang nog harstikke goed met veel emotie gezongen/gerapt en muziekaal zit het ook prima in elkaar een dikke 4*

joeri592
helaas vind ik alleen infest, last resort, blood brothers, broken home, dead cell, between angels and insects goed vind, de rest niet zo heel erg, bij getting away with murder vind ik letterlijk elk nummer goed! en bij paramour nog wat bijna elk nummer

avatar van Mindshifter
Uit de oude doos! Een van de bandjes die ontstond uit de enorme golf nu metal. Deze CD vond ik nog wel de moeite waard. Het wordt zo nu en dan behoorlijk puberaal maar muzikaal klinkt het erg lekker. 3,5*.

PriestMaiden
Goed album van Papa Roach. Last Resort, Dead Cell, Between Angels and Insects en Blood Brothers zijn goede nummers. Broken Home vind ik het beste nummer.
Getting Away With Murder en Paramour Sessions vind ik betere albums, maar die zijn niet meer nu-metal.

ElsenaarMetal
goed album, staan sterke nummers op zoals Last Restort, Dead Cell, broken home en Between Angels en Insects, de rest vindt ik zelf niet heel erg bijzonder.
Tot nu toe mijn papa Roach top 3 TPS, Infest en GAWM.
Bloodhate durf ik niet aan en hun nieuwste ga ik toch proberen, ondankst het super lage cijfer

Infest (4:09) 4*
Snakes (3:29)3,5 *
Never Enough (3:35)3,5 *
Binge (3:47) 3,5 *
Thrown Away 3,5 *

lekkere plaat, wel jammer dat de eerste helft een stuk beter is dan de tweede helft, maar ook de 2de helft is lekker om aan te horen!

avatar van SoNick
Ik moet hem nog steeds een keer kopen...Komt er maar niet van. Ik vind de zanger door de loop der jaren wel flink verwijfd man. Hij presenteerde toch dat ene programma op mtv?

avatar van kaztor
Als je op MTV terecht komt als host is je geloofwaardigheid inderdaad ten dode opgeschreven...

SoNick schreef:

ja en wat doet ie dat slecht zeg, jezus!
gelukkig rockt ie wel lekker(vooral vroeger dan) en dan nog het best met gawm

avatar van SoNick
Heb hem gekocht, goed album hoor. Uitschieters zijn voor mij nog steeds de bekende nummers: Last Resort, Between Angels and Insects, Broken Home en Blood Brothers. Maar ook de rest is prima. Degelijke plaat met "Last Resort" als een (kleine) klassieker.

ElsenaarMetal
joeri592 schreef:

ja en wat doet ie dat slecht zeg, jezus!
gelukkig rockt ie wel lekker(vooral vroeger dan) en dan nog het best met gawm

Hij rockt nog steeds flink hard, Atak Enschede was op zijn kop gezet, die vent heeft een energie niet normaal!

dit album is geweldig. de nieuwe albums vind ik ook leuk, maar lang niet zo leuk als deze. ik luister hem al tijden. ik kan er niet mee stoppen. Between angels and insects, revenge, last resort, infest, blood brothers, broken home, allemaal top nummers!

begint erg goed, tot nummer 6 een zeer sterk album daarna word het gewoon bijna slecht!
niet zo goed als hun nieuwere albums hier zitten volgens mij ook hiphop achtige elementen in of zie ik dat verkeerd?
between angels and insects en blood brothers zijn het best, last resort ook wel natuurlijk

er komt op 10 mei 2010 een greatist hits van papa roach!

avatar van JLjuju
Dit klinkt tot nu toe erg goed!
Vette riffs en basslines. Ook de raps zijn dope.
Dopeste nummers tot nu toe zijn natuurlijk Last Resort, Dead Cell, Between Angels & Insects en Revenge. Verder ben ik nog niet xD

avatar van LaurienM
Last Resort is natuurlijk een klassieker (: Daarnaast vind ik van dit album Blood Brothers, Between Angels and Insects, Broken Home en Dead Cell erg goed. Ook de 'hidden track' Tightrope vind ik wel leuk trouwens, heel anders dan de rest van het album maar toch erg leuk. Ik vind het alleen jammer dat de betere nummers aan het begin (eerste helft) van het album staan, daarna stort het een beetje in naar mijn mening en klinkt alles nogal hetzelfde...
Ik heb ze een paar weken geleden trouwens live gezien en dat was wel erg gaaf, Jacoby Shaddix is echt enorm energiek en weet echt wat 'ie doet op het podium. Ze speelden ook redelijk veel nummers van dit album, wat echt een groot pluspunt was

avatar van Ernie
dead Cell

En verder is dit album zowat de eerste kennismaking geweest met de hardere muzieksoort voor Ernie. Echt grijsgedraaid tussen mijn 14-16 jaar.

en idd die hidden track is ook goed, totaal anders maar een leuke uitsmijter...

Benjamindaxx
Prima debuut album van de Californische Rockers. Toen de tijd nog Rap rockers.
De eerste helft bevat de 6 beste tracks van het album en zelfs een aantal van Papa Roach beste nummers in het algemeen. Met name 'Dead Cell' 'Last Resort' 'Between Angels & Insects' 'Broken Home' & 'Blood Brothers' knallen eruit.

De overige nummers zijn overigens prima, maar halen nergens het niveau van de eerste nummers. En dat is jammer, was dat niveau namelijk wel gehaald dan had dit album met gemak een 4.5 kunnen scoren.

Nu dit niet het geval is, maar het album nergens van slecht is en een aantal klassiekers bevat verdiend het album een mooie voldoende.

3.5

avatar van Shinobi
Op zich wel een vermakelijk album, met de name de eerste helft is echt sterk met de toppers: Last Resort, Dead Cell, Between Angels and Insects en Blood Brothers. Daarna zwakt het wat weg.

Wel minder is, is dat de nummers veelal op elkaar klinken, er zit niet echt variatie in.

3,5 Sterren.

avatar van bennerd
Heerlijk catchy en luchtige nu-metalplaat. De band ging later makkere en gladdere rock maken (wat zeker niet slecht uitpakte), maar hier hadden ze met momenten nog veel peper in de reet. Vooral de tracks die dergelijke momenten herbergen zijn mijn favoriet (Dead Cell, Broken Home en het voor eeuwig catchy klinkende Last Resort). Sterk debuut!

Benjamindaxx
over "Last Resort' gesproken (gewoon een goed nummer, laat dat wel gezegd worden). Wel jammer dat het hun meest overhypte nummer is. Papa Roach heeft meer sterke nummers gemaakt. Denk aan Getting Away With Murder, & Still Swingin. Spijtig dat deze minder credit krijgen dan het wel bekende "Last Resort". Het is een leuk nummer maar verdient niet zoveel credit als het nu heeft..

Ik zeur misschien wat, waarschijnlijk het nummer te vaak geluisterd en daarom een beetje zat.

avatar van Ronald5150
Papa Roach liftte mee op de hype van de nu-metal. Dat gaf ze met "Infest" direct een boost. Tijdens mij studententijd vond ik dit nog wel leuke muziek, maar als ik het nu terug hoor doet het me helemaal niets. Sterker nog ik begin me er zelfs aan te irriteren. De hitsingle "Last Resort" is nog wel aardig, maar dat is dan ook het enige. Ik beschouw "infest" als een persoonlijke bevlieging en weer zo'n plaat die ik kan toevoegen aan mijn rijtje jeugdzonden.

Mr.Bungle
Omdat het zo nostalgisch is 2,5.
Ik kan me nog herinneren hoe wreed ik dit vond als 16 jarig nu-metal headje.
Uiteraard worden we volwassen (gelukkig) en dan komt zoiets als Meshuggah om de hoek kijken hehe,maar wel een leuke plaat.

Redelijk. Het latere materiaal vind ik veel beter.

avatar van Killeraapje
Hele interessante cover door Falling in Reverse

avatar van Kondoro0614
Zat deze plaat vandaag weer eens te luisteren, tering dit is wel echt oldskool hoor. Ik zie mezelf alweer zitten WWE kijken toen ik hier echt veel naar luisterde, way back

avatar van malheur
Best geinig en fijn onderwijl het grammaticaal bijstellen van een rapport dat ik geschreven heb. Het grote manco is dat het allemaal zo veilig en weinig prangend klinkt. Ze zijn deze muziek echt gaan maken om deze muziek te maken en niet vanuit iets intern opborrelends of zo. Althans klinkt het zo echt voor me. Kan ook weinig verschillen tussen de tracks ontdekken. Net niet voor mij maar wel goed gemaakt.

Ze lijken zichzelf het beste thuis te voelen in het Thrown Away-genre, beetje ska'ig à la Sublime.