Morcheeba - The Antidote (2005)

Pop / Electronic
Label: Echo

1. Wonders Never Cease (4:15)
  2. Ten Men (4:16)
  3. Everybody Loves a Loser (4:38)
  4. Like a Military Coup (3:20)
  5. Living Hell (5:54)
  6. People Carrier (4:23)
  7. Lighten Up (4:14)
  8. Daylight Robbery (2:53)
  9. Antidote (6:22)
  10. God Bless and Goodbye (4:24)
  11. Wonders Never Cease [Chicken Lips Special 12" Version] * (6:39)
  12. Lighten Up [Super Discount Club Mix] * (6:58)
Na een tijdje luisteren geef ik er toch een halfje bij.
Dit is niet meer de Morcheeba van de eerste 2 albums. Bij Fragments of Freedom sloegen ze al een andere weg in en deze zetten ze voort op Charango. Toch vond ik die albums minder dan die eerste 2. Nu dan the Antidote......
Dat ze verder gaan op de weg die ze waren ingeslagen is duidelijk. Toch heb ik nu de indruk dat ze beter weten waar ze mee bezig zijn. Ik hoor hier niet de verkramptheid van "we willen nu wat anders". Dit album klinkt ontspannen. Misschien ook door de samenwerking met de nieuwe zangeres (Daisey Marty).
In de pers lees je veel over een compleet ander geluid, maar daar moet je niet op afgaan (Vooruit: People Carrier klinkt iets meer rock dan we van ze gewend zijn). Morcheeba klinkt dus gewoon zoals we ze van de laatste albums kennen. Toevallig vind ik dit dan de betere van het stel.

Is die oude zangeres, geen idee hoe ze heet, ontslagen? Moet zeggen dat ik de nieuwe single wel erg mooi vind.

Geen idee, maar deze nieuwe klinkt in mijn oren niet eens zo radicaal anders.

avatar van Judith
Wonders Never Cease hoor je nu op de achtergrond van de reclame van Brand (bier). Erg lekker nummer, hier ga ik zeker meer van downloaden.

Judith schreef:

echt een erg "lekker nummer" swingend en jubelend van vreugde!

avatar van VanDeGriend
Bloompje schreef:
Die is inderdaad weg. best jammer. Op de DVD From Brighton to Beijing (aanrader) steelde ze wel de show. Sympathieke podiumpersoonlijkheid ook. Deze cd met nieuwe zangeres daarom pas nu uit de uitverkoopbak gevist. Gezegd moet worden dat de zang weinig afwijkt van de vorige cd's al vind ik deze dame bij de uptempo nummers net wat scheller (lees minder) klinken. De hier en daar aangekondige koerverandering ontgaat mij ook. Dus wat hebben we hier dan. Weer een lekkere wegluisterende, niet al te schokkende, cd in het verlengde van Charango. Keurige uitverkoop aanschaf dus.

avatar van Judith
nahbahsn schreef:

echt een erg "lekker nummer" swingend en jubelend van vreugde!

Ik heb uiteraard veel gejubeld ja.

avatar van Jacobgallagher
Briljante plaat. Geen slecht nummer te bekennen.

avatar van Reijersen
Dit album Morcheeba is weer wat interessanter, het weet in ieder geval een stuk langer mijn aandacht vast te houden. Vrij makkelijk te beluisteren muziek is het, maar daarom niet minder lekker.

3,5 ster.

avatar van itbites
Vooral Lighten Up vind ik een erg mooi nummer. Word ik blij van!
Ik moet wel zeggen dat ik de vorige zangeres prettiger vond om naar te luisteren; zij had veel meer een eigen gezicht en was met name één van de redenen waarom ik Morcheeba in eerste instantie interessant vond - zo engelachtig !

Hij valt me toch niet zo tegen als ik eerst dacht.

Maar vind nog steeds dat de hele cd in één keer wel erg bombastisch is af en toe. Of nou ja, ik kan er niet echt een goed woord aan geven. Maar haar stem is soms te schreeuwerig en het lijkt soms teveel op elkaar.

Pastichio Rocker
Vergeleken met de voorgaande albums erg slecht. Daisy Martey heeft best een aardige stem, maar past niet bij het Morcheeba geluid. Bovendien was Morcheeba altijd een fijne mix van electronica en traditionele geluiden. Nu willen ze serieus genomen worden als band dus hebben ze de draaitafels en electronische instrumenten de deur uitgedaan. Heel jammer, want dat maakte nou net het Morcheeba-geluid. Dat en Skye Edwards. Telkens als ik dit album luister bekruipt me het gevoel dat het in de oude bezetting allemaal veel beter had kunnen uitpakken. Nu voelt het meer als een soort van verplichting. Gelukkig revancheert Morcheeba zich met 'Dive Deep', welke stukken beter is dan dit album. 2*

avatar van battersea
de oude morcheeba ken ik niet. Deze gekocht vanwege de bier-tune (track een). Niet slecht, de stem heeft af en toe wat weg van die band uit eind jaren 60, van White Rabbit.
Niet slecht, maar bij tijd en wijle wat te veel van het goede in bombastische zin.

tip_of.yourstar
Mooi album. En erg geschikt voor in de zomer.
De beste nummers vind ik Lighten Up en vooral God Bless and Goodbye.

In 2005 zag ik Morcheeba met dit album - en met zangeres Daisy - op Pukkelpop en ik heb echt van dat concert genoten.

avatar van Thomas91
Ik kreeg altijd de indruk dat dit een beetje de misser was uit de carrière van Morcheeba, wat ertoe heeft geleid dat ik hem pas recent voor het eerst gehoord heb terwijl ik de band al een jaar of vier ken. Hier ben ik het overigens helemaal niet mee eens. Het is vooral een ander album en het kan teleurstellend zijn als je een herhalingsoefening verwacht van de vorige albums.

Bij dit album is afscheid genomen van Skye Edwars en de nieuwe zangeres klinkt iets 'blanker'. Op het gebied van muziek zijn er meer pop- en rockinvloeden te horen. Van de eerdere triphop is weinig meer over. Het werkt echter wel en echt slechte nummers kan ik er ook niet op vinden. Het zijn niet allemaal briljante nummers, maar over het algemeen is het niveau heel aardig.

avatar van Twinpeaks
Uitstekende plaat van Morcheeba. The Antidote is een prima geproduceerd album. Mooie songs die verrijkt worden met goede muzikale invulling. De vocals bevallen mij ook prima. Een “ rijke” plaat waarin ik steeds weer plezier beleef en steeds ook weer iets ontdek. 4 sterren met kans op groei.