Morcheeba - The Antidote (2005)

Pop / Electronic
Label: Echo

1. Wonders Never Cease (4:15)
  2. Ten Men (4:16)
  3. Everybody Loves a Loser (4:38)
  4. Like a Military Coup (3:20)
  5. Living Hell (5:54)
  6. People Carrier (4:23)
  7. Lighten Up (4:14)
  8. Daylight Robbery (2:53)
  9. Antidote (6:22)
  10. God Bless and Goodbye (4:24)
  11. Wonders Never Cease [Chicken Lips Special 12" Version] * (6:39)
  12. Lighten Up [Super Discount Club Mix] * (6:58)
avatar van Thomas91
Ik kreeg altijd de indruk dat dit een beetje de misser was uit de carrière van Morcheeba, wat ertoe heeft geleid dat ik hem pas recent voor het eerst gehoord heb terwijl ik de band al een jaar of vier ken. Hier ben ik het overigens helemaal niet mee eens. Het is vooral een ander album en het kan teleurstellend zijn als je een herhalingsoefening verwacht van de vorige albums.

Bij dit album is afscheid genomen van Skye Edwars en de nieuwe zangeres klinkt iets 'blanker'. Op het gebied van muziek zijn er meer pop- en rockinvloeden te horen. Van de eerdere triphop is weinig meer over. Het werkt echter wel en echt slechte nummers kan ik er ook niet op vinden. Het zijn niet allemaal briljante nummers, maar over het algemeen is het niveau heel aardig.