Boy & Bear - Moonfire (2011)

Australiƫ
Folk
Label: Pid

1. Lordy May (3:34)
  2. Feeding Line (4:30)
  3. Milk and Sticks (4:44)
  4. Part Time Believer (4:15)
  5. My Only One (5:50)
  6. Percy Warner Park (1:03)
  7. Golden Jubilee (3:19)
  8. House and Farm (3:14)
  9. The Village (1:35)
  10. Beach (6:13)
  11. Big Man (4:24)
avatar van RoyDeSmet
Mooi album, absoluut. In het verleden werd deze band min of meer 'afgekraakt' omdat ze letterlijk zouden stelen van Mumford & Sons en Fleet Foxes. Dat was toen natuurlijk ook best wel het geval.
Op deze plaat vind ik dat niet meer zo.

Met 'Fall At Your Feet' (Crowded House cover) op 'He Will Have His Way' (Crowded House tributeplaat) kregen ze me echter heel enthousiast en toen ik dit album laatst op De Luisterpaal zag staan moest ik ernaar luisteren. Het klinkt nog vaak enigzins bekend. Maar het is niet meer letterlijk 1 artiest nadoen.

Ik hoor wat Anne Soldaat, inderdaad. Zelfs wat Tim Knol. Een heel klein beetje Laura Marling en ook een beetje Noah & The Whale. Misschien zelfs wat Neil Young/Stephen Stills in sommige elektrische gitaarsolo's.
Nu ik erover nadenkt, heeft het deze keer veel weg van The Head And The Heart!
De grootste (en enige) Fleet Foxes/Mumford & Sons-invloed hoor ik slechts op 'Beach', en dan alleen het eerste gedeelte.

Maar voornamelijk zouden we hier kunnen spreken van een eigen benadering. Het is niet alsof je 1 op 1 naar een plaat van eerdergenoemde artiesten luistert.
Het borduurt wat mij betreft heel erg voort op het eigen geluid dat ze op Fall At Your Feet laten horen.
Fijn album. Lekker lente-ig. Er blijft niet heel veel hangen, als dat ik bepaalde nummers in mijn hoofd blijf hebben maar het is zeker een lekkere plaat.

Ik geef hem voorlopg 3,5*