Neal Casal - Leaving Traces (2004)

Alternatieve titel: Songs 1994-2004

1 stem

Label: Fargo

1. Free to Go (6:04)
  2. Maybe California (4:35)
  3. Real Country Dark (4:36)
  4. St. Cloud (4:38)
  5. Fremont Row (3:09)
  6. Eddy & Diamonds (5:10)
  7. Too Much to Ask (5:02)
  8. Ocean View (4:52)
  9. Just Getting By (3:46)
  10. All the Luck in the World (4:06)
  11. Reason (2:58)
  12. Today I'm Gonna Bleed (3:45)
  13. Free Light of Day (4:52)
  14. Me and Queen Silvia (2:58)
  15. Lucky Stars (4:09)
  16. Fierce Little Bird (4:11)
  17. It's Not Enough (3:43)
  18. Delaware Station (3:54)
avatar van musician
Amerikaanse singer/songwriter met moderne Folk en Westcoast invloeden.

Speelt op sympatieke wijze enigszins alternatieve met name akoestische muziek maar wil op een nummer of vier van deze verzamelaar best ook wat steviger uithalen.

Romanticus met ook af en toe meer politieke teksten. Sympathiek, sterke nummers en een goede stem.

Multi-instrumentalist Neal Casal (1968) heeft sinds 1995 zeven studio albums uitgebracht waarvan ik er slechts maar één heb, Basement dreams. Dat was eigenlijk mijn ontdekking van Casal. Naar aanleiding van dat album heb ik éérst besloten om deze Greatest hits (overigens met dvd) te kopen, om te zien of de rest ook met dat niveau mee kan.

Dat lijkt er wel op, dus in die zin is het af en toe aanschaffen van een verzamelaar om te kijken of je de rest ook wilt hebben, soms geen slecht idee.
Ik moet bekennen het wat typisch te vinden dat hij hier zo relatief weinig aandacht krijgt. Voor zo'n nog jonge muzikant had ik dat anders verwacht.

Persoonlijk schat ik in dat liefhebbers van Neil Young zich ook met Casal prima kunnen vermaken. Hij maakt naast zijn solo-werk overigens ook albums met Ryan Adams in de band The Cardinals.