Bee Gees - One Night Only (1998)

Australiƫ
Label: Polydor

1. You Should Be Dancing / Alone (5:47)
  2. Massachusetts (2:31)
  3. To Love Somebody (3:10)
  4. Words (3:27)
  5. Closer Than Close (3:30)
  6. Islands in the Stream (3:46)
  7. Our Love (Don't Throw It All Away) (3:52)

met Andy Gibb

8. Night Fever / More Than a Woman (3:26)
  9. Lonely Days (3:44)
  10. New York Mining Disaster 1941 (2:15)
  11. I Can't See Nobody (1:30)
  12. And the Sun Will Shine (1:54)
  13. Nights on Broadway (1:05)
  14. How Can You Mend a Broken Heart (3:27)
  15. Heartbreaker (1:05)
  16. Guilty (2:21)
  17. Immortality (4:46)

met Celine Dion

18. Tragedy (4:27)
  19. I Started a Joke (2:48)
  20. Grease (2:43)

met Frankie Valli

21. Jive Talkin' (4:19)
  22. How Deep Is Your Love (3:54)
  23. Stayin' Alive (3:59)
  24. You Should Be Dancing (4:11)
  25. I've Gotta Get a Message to You * (4:08)
  26. One * (4:38)
  27. Still Waters (Run Deep) * (3:26)
  28. Morning of My Life (In the Morning) * (3:10)
  29. Too Much Heaven * (1:58)
  30. Run to Me * (1:19)
avatar van musicfriek
Wat een hoop goede nummers hebben deze heren toch gehad, getuige deze cd. Maar dan staat er zo'n nummer als "Immortality" tussen met.... mevrouw Dion. Maar goed, zeer de moeite waard, deze dubbel cd! Respect alom voor de Bee Gees!!

musicfriek schreef:

Muziek is wel ok, die stemmen? Verschrikkelijk!!

HiLL schreef:

Muziek is wel ok, die stemmen? Verschrikkelijk!!

Nou, daar valt over te discussieren denk ik. Vooral Robin heeft een geweldige falsetstem. Er zijn er maar weinig die op die manier kunnen zingen. En dan al die stemmen samen, het vormt gewoon 1 geheel. Persoonlijk vind ik Barry zijn stem het minst. Dat getril daarin, als je dat te lang hoort, gaat het wel irriteren ja...

musicfriek schreef:

Ik vind het zwaar irrtant die hoge, hooooge samenzang..blegh..

Cool juist die hoge stemmetjes.

PartyMarty schreef:

Cool juist die hoge stemmetjes.

Dank U!

Dank U!

Ben jij een Bee Gee dan?

Bobiej
HA! HA! HA! HA! Stayin Alive! Stayin Alive!

avatar van Ericos
Wat een geweldige groep!
Zelfs ik, iemand van 17, ben helemaal verslaafd van de Bee Gees. Kan hun live DVD nu wel dromen ..

Heerlijk die nummers!

Hill waarom geef jij eigelijk commentaar op deze platen / CD's als je de Bee Gees niets vind
ga maar naar dat geschreeuw van die gasten die denken dat ze kunnen zingen of dat wat ze muziek noemen
Geef mij maar de Bee Gees dit is teminste muziek
Want wie heeft het anders klaar gespeelt om 10 Nummer 1 hits achter elkaar te schrijven : Alleen Barry Gibb heeft dat gedaan !

Goede live cd is dit .
Er staan veel hits op en uitteraard ook die fantastische liedjes uit Saturday Night Fever !
Ik heb zelf de 70's nooit meegemaakt , maar als ik die disconummers hoor verlang ik er wel naar terug .
Geweldig !
Ook de ballads van de heren zijn gewoon prachtig !

Pieter Paal
Niet slecht gedaan, maar mijn favoriete Bee Gees live-album blijft toch de dubbelaar 'Here at last...Bee Gees live' uit 1977.

avatar van Toon1
litjens999 schreef:

Hill, verantwoord je eens!

Father McKenzie
Sterk live-album, al prefereer ik de dvd-versie hiervan, die heb ik ook, met beeld is het allemaal net nog wat leuker disco-kicken!
You Should Be dancin!

avatar van LucM
Inderdaad, sterk live-album vanwege de prachtige stemmen van de Brothers Gibb en de prima songs. Ik heb hiervan de enkel-CD met 24 nummers, misschien dat ik later de DVD-versie ga aanschaffen.

avatar van bikkel2
Uiterst verzorgd livedocument van de gebroeders Gibb. Ik ben geen uitgesproken fan van The Bee Gees , maar het staat als een paal boven water dat ze met name in de 60er en 70er jaren een stel prima songs hebben gemaakt.
De uitvoeringen zijn voorbeeldig , wel wat steriel , want de begeleidingsband speelt keurig zijn partijtje en ruimte voor wat gekkigheid is er dus duidelijk niet.
Alles is geprojecteerd op de 3 broers met die toch wel aparte unieke stemmen. Zeker als die samen komen is het genieten geblazen.
Ze spelen alle nummers die er toe doen + wat beduidend minder boeiend recenter spul.
Een keurig ''live'' feestje derhalve. Alweer 10 jaar oud en de laatste liveplaat met Maurice die enkele jaren terug overleed.

Nathan1988
Geweldige CD, mijn ouders draaide deze heel vaak. Hoe heet de meest linkse man op de cover? 'I started a joke'.. echt heel mooi gezongen van hem.

avatar van bikkel2
Dat is Robin Gibb en de tweelingbroer van wijlen Maurice.(rechts op de foto , met hoed)

Jack in the Box
Hiervan heb ik zowel de CD als de DVD-versie maar ik vind dit concert op DVD veel interessanter dan de CD.
Het beste vind ik hun songs uit de jaren 60/begin jaren 70.
And the sun will shine en Morning of my life (aka In the morning) zijn songs die ze niet vaak live deden. Volgens mij zijn die nummers nog eens gecoverd door respectievelijk Jose Feliciano en door Esther & Abi Ofarim.

avatar van HansVon
Heel vroeger....jaja jeetje wat vliegt de tijd.... zongen wij pubers Lonely Days spottend keihard mee in de disco.
Stiekem vond ik het zo slecht nog niet, maar dat was niet stoer om toe te geven.
Inmiddels ouder en wijzer, geef ik ruimhartig toe dat ik vele oudere nummers gewoon goed vind!
Later werk stuk minder.
Afgelopen zaterdag vond er een kofferbakmarkt verkoop plaats in ons dorp.
Iemand moest er ernstig van zijn cd's af. €0.20 per stuk.
Tja kon bij de 16 aanwinsten deze toch niet laten liggen Wordt er extra vrolijk van ?

Ik val zelf niet op de stemmen van de Bee Gees en die van Celine Dion, maar 1 nummer op dit album heeft voor mij heel bijzondere waarde; Immortality, de live-uitvoering is engelachtig mooi en een eerbetoon aan een overleden vriendin.

avatar van rkdev
Erg goede live registratie van de gebroeders Gibb. Alleen maar topnummers. Alleen jammer dat sommige alleen kort in een medley voorbij komen, maar dat mag de pret niet drukken. Aanrader is de 2CD versie, want 'I've Gotta Get a Message to You' is een van de hoogtepunten.