Wir Sind Helden - Von Hier an Blind (2005)

Duitsland
Label: EMI

1. Wenn Es Passiert (3:33)
  2. Echolot (4:31)
  3. Von Hier an Blind (3:30)
  4. Zuhälter (3:30)
  5. Ein Elefant Für Dich (4:42)
  6. Darf Ich das Behalten (3:18)
  7. Wütend Genug (4:29)
  8. Geht Auseinander (3:10)
  9. Zieh Dir Was An (3:26)
  10. Gekommen Um zu Bleiben (3:10)
  11. Nur ein Wort (3:56)
  12. Ich Werde Mein Leben Lang Üben, Dich So zu Lieben, Wie Ich Dich Lieben Will, Wenn du Gehst (2:52)
  13. Bist du Nicht Müde (3:55)
avatar van Kos
Kos
'Gekommen um zu Bleiben' blijft een leuk liedje. Vond de live-uitvoering op Pinkpop echter iets minder.

Ziggy007
Afgelopen week op vakantie in Berlijn geweest en op de hotelkamer MTV aan, en het nummer "Nur ein Wort" kwam echt wel tig keer langs. Niet onaardig nummer, beetje simpel hoogstens. Maargoed heb het album inmiddels in mijn bezit, ik ben benieuwd. De komende tijd maar is beluisteren. Weinig MuM belangstelling voor iig

Niet echt denderend ... 2*

De cover kan trouwens zo de voorkant van een Kuifje zijn

Prima plaat met een paar erg aanstekelijke nummers. Hoogtepunt is voor mij Ein Elefant Für Dich, daarnaast Echolot en Ich Werde Mijn Leben...
Een sympathieke band die live ook goed uit de verf komt. Ik zag ze in Tivoli en het was één van de betere optredens die ik de afgelopen tijd zag.

Wow. Schrik. Help!
Hoe kan het dat men niet valt voor de aanstekelijke liedjes van Wir sind Helden? Door de clip van Nur ein Wort werd ik fan; ik zag hem in het buitenland en ben in Nederland verder gaan zoeken naar hun muziek. Vond het en... Ja sindsdien ben ik nog grotere fan geworden
Vooral de meezingnummers [ik noem een Zühalter, Wenn es passiert, Von hier an Blind, Nur ein Wort, Gekommen um zu bleiben...] zijn erg prettig. En de rustige nummers geven een hele leuke afwisseling... Nee, ik vind dit echt een hele leuke cd . Kan er nog uren eigenlijk over door praten, maar laat ik dat maar al helemaal achterwege laten...

En Kjeupa; was ook in de Tivoli, en het was te gek! Echt een van de leukste optredens waar ik tot nu toe ben geweest. [Hee, ik ben pas 15; bijna 16...]

Wir sind Helden is gekommen um zu bleiben om ze maar even te citeren!

Ze doen het zeker leuk op het podium. Ik was afgelopen woensdag ook bij het optreden in de Melkweg. Was iets minder dan in Tivoli (kwam ook deels door het geluid). Ze haalden precies dezelfde foefjes uit om het publiek te bespelen. Wederom jammer dat ze mijn favoriet, Elefant Für Dich, niet ten gehore lieten brengen.

wotjek
Ze zullen wel een een hitje te pakken hebben met Wenn es passiert.. Het liedje van Studio Sportzomer.

haha, klopt. ik was al op zoek naar t liedje van studio sportzomer. Erg catchy en ook een kwestie van de juiste tekst op de juiste plaats

avatar van Ali Chemicali
Zo kwam ik ook op deze muziek. Ik vidn het wel prettig. Een Duitse vrouwen stem, dat hoor ik helemaal niet prettig te vinden (Nena). Maar deze muziek irriteerd me he;lemaal niet. Ik vind Von Hier an Blind egt een heerlijk nummertje. 4*

avatar van Gretz
Wenn Es Passiert heb ik altijd al het beste nummer van dit album gevonden. Ik vond het dan ook raar dat dit nummer pas als 3e single werd uitgebracht in Duitsland. Nur ein Wort (de 2e single) vind ik nog wel leuk, maar de eerste single Gekommen Um zu Bleiben vind ik een van de mindere tracks op de cd. Zuhälter en Geht Auseinander vind ik ook matig maar alle andere nummers zijn lekkere 'Deutschpop'.

Ik heb deze muziek op wintersport dit jaar leren kennen. Ik was bij een vriendin die daar skiles geeft. Zij draaide de muziek veel. Ik vond het wel goed klinken dus heb het op m'n Ipod mee naar huis genomen. Nu ben ik er helemaal gek van en luister er erg veel naar.
Ik naast dit album heb ik ook hun eerdere album "Die Reklamation" gekocht. Ik ben op zoek naar meer van dit soort duitse bands, iemand tips???? Het album "Das Grosse Leben" van Rosenstolz heb ik ook wat van gehoord. Ook met zo'n duitse vrouwenstem met een aantal catchy ritmes maar ook meer rustige nummers.

avatar van Gretz
Tips jazeker. Als je van WsH en Rosenstolz houdt, moet je zeker ook de albums van Juli en Silbermond eens luisteren. In Duitsland zijn die bands net als Wir sind Helden erg bekend, en scoren ze hit na hit. Het zit een beetje tussen rock en pop in. 't ene nummer is wat rustiger dan het andere, en het catchy zit er ook wel in.

Verder heb je de solozangeressen Annett Louisan en Christina Stürmer. Beide maken rustige nummers.

Joy
voor dat ik ga pindakaze en na gespannen afwachting bij de 1e 3 noten de hele mikmak weer in de prullebak mieter:

wat is dit?

hints graag

Favoriete bandje van Geert Wilders. Althans, zo sprak hij vorig jaar.

avatar van gemaster
Heeft ie toch nog een beetje smaak. Ik heb dit album nu 3x beluisterd en ik vind het echt heel erg leuke popmuziek. Ik ga dit zeker bekijken op Lowlands.

Joy
de hints:

geert wilders, pomuziek

mm, daarop gebaseerd laat ik het nog ff links liggen:)

avatar van gemaster
Is er iets mis met popmuziek?

avatar van Gretz
Absoluut niet. Wir Sind Helden bewijst dat Duitstalige pop net zo goed kan klinken en net zo'n goede teksten kan hebben als de overheersende Engelstalige pop.

avatar van otherfool
Wie niet blij wordt van nummers als Wenn es Passiert, Gekommen um zu Bleiben en Nur ein Wort moet wel een beroepsmopperaar zijn... ontzettend leuk! Ik had de naam van deze band her en der al eens gelezen maar ook ik ben pas na Studio Sportzomer (waar voetbal al niet goed voor is) me hier eens in gaan verdiepen.

Absoluut prijsnummer blijft voor mij trouwens het titelnummer, Von Hier an Blind. Een voorbeeld van een perfecte popsong. De tragere nummers vind ik dan weer wat minder geslaagd, misschien doen die het beter in de winter

Voorlopig 3*.

avatar van Ali Chemicali
Daar ben ik eht eme eens. Von Hier an Blind is hét nummer van de CD. De intro alleen al zo herkenbaar

avatar van UmmaGumma 44
Tot nu toe 1 luisterbeurt gehad... openingsnummer klinkt aardig goed... maar dat heeft wellicht met de uitzendingen van Studio Sportzomer te maken die regelmatig met dit nummer eindigden... + beelden van het WK voetbal!

Nur ein wort, schitterend nummer, echt lekker ritme. Dit nummer staat standaard in mijn playlist als ik ga wielrennen, lekker opzwepend.

avatar van gemaster
Erg lekkere Duitse popmuziek. De stem van de zangeres is heerlijk en de melodietjes die haar begeleiden zijn stuk voor stuk aanstekelijk. Echt heel erg goed wil het nergens worden, maar je kan niet alles hebben. Ik vind trouwens wel dat het album ietsje te lang duurt. Na 40 minuutjes weet je het wel.

avatar van Confessor
Schöne schreef:
Nur ein wort, schitterend nummer...

Das sind zwei worter!

Und du bist auch zwei grassprieten vergessen...

/ontopic: Inderdaad heel leuke muziek! Bedankt NOS!

Confessor schreef:

Das sind zwei worter!

Und du bist auch zwei grassprieten vergessen...

/ontopic: Inderdaad heel leuke muziek! Bedankt NOS!

Un du bist ein umlaut vergessen: wörter ipv worter (meervoud)

Wir sind helden waren gister ook bij Top of the Pops met Wenn es passiert.

vanson
Ziggy007 schreef:
De cover kan trouwens zo de voorkant van een Kuifje zijn

Lijkt op Erik Heuvel (van 'January Jones')...zou me niets verbazen als hij daadwerkelijk deze cover heeft getekend.

avatar van otherfool
Ziggy007 schreef:
De cover kan trouwens zo de voorkant van een Kuifje zijn

Youtube eens de clip van het titelnummer zou 'k zeggen, een animatiefilmpje in deze stijl... erg leuk!

avatar van jowietje
De cover ziet er nogal Kuifje achtig uit

Edit: Nu zie ik pas dat ik niet de enige ben

avatar van FisherKing
Kuifje-jatwerk