Lisa Hannigan - Passenger (2011)

Ierland

met Ray LaMontagne

6. Paper House (4:16)
  7. Little Bird (4:01)
  8. Passenger (4:18)
  9. Safe Travels (Don’t Die) (3:22)
  10. Nowhere to Go (4:06)
avatar van potjandosie
vanwege de fraaie arrangementen, de net iets betere composities en de mooie productie bevalt dit album mij iets beter dan haar debuut "Sea Sew".

10 eigen liedjes van Lisa Hannigan waarvan 3 (nummers 1,5 en 10) co-written met de Ierse muzikant/songwriter/producer Gavin Glass.

uitgezonderd het melodieuze "A Sail" valt de 1e helft mij wat tegen met de iets te vol geproduceerde liedjes "Home" en "Knots", de vele oh-oh's en ah ah's op "What'll I Do" en het weinig indrukwekkende duet "O Sleep" met Ray Lamontagne.

mijn voorkeur gaat naar de meer ingetogen liedjes op de 2e helft van dit album met het tedere, klein gehouden "Little Bird" en het titelnummer "Passenger" met accenten van haar banjo spel, viool en de op het eind wegstervende trompet klanken als hoogtepunten. ook het melancholische "Safe Travels" met een halverwege invallende tweede stem en de subtiele, piano ballad "Nowhere to Go", beide liedjes mede ingekleurd met bescheiden strijkers, zijn nummers die beklijven.

onder de gastmuzikanten bevinden zich o.a. de Engelse folkie John Smith, die gitaar speelde op "Home" en "Little Bird".

"Passenger" is n.m.m. een album met een langere houdbaarheidsdatum dan het iets meer wisselvallige debuut.

Album werd geproduceerd door Joe Henry
Recorded in Bryn Derwen Studios, Wales & The Church Studios, London

Lisa Hannigan: vocals, guitar, mandolin, ukelele, tenor banjo
Gavin Glass: vocals, piano, rhodes, 5-string banjo, acoustic & electric guitar
Shane Fitzsimmons: double bass, electric bass
Ross Turner: drums, percussion
Donagh Molloy: harmonium, glockenspiel, trumpet