Dolly Parton - Ultimate (2003)

Country
Label: RCA

1. Joshua (3:04)
  2. Coat of Many Colors (3:04)
  3. Jolene (2:41)
  4. I Will Always Love You (2:54)
  5. Please Don't Stop Loving Me (2:47)

met Porter Wagoner

6. Love Is Like a Butterfly (2:21)
  7. Bargain Store (2:42)
  8. Here You Come Again (2:54)
  9. It's All Wrong, But It's All Right (3:18)
  10. Heartbreaker (3:30)
  11. I Really Got the Feeling (3:08)
  12. You're the Only One (3:20)
  13. Starting over Again (3:58)
  14. Old Flames Can't Hold a Candle to You (3:25)
  15. 9 to 5 (3:00)
  16. But You Know I Love You (3:19)
  17. Tennessee Homesick Blues (3:24)
  18. Islands in the Stream (4:10)

met Kenny Rogers

19. To Know Him Is to Love Him (3:51)

met Emmylou Harris en Linda Ronstadt

20. Why'd You Come in Here Looking Like That (2:32)
De laatste tijd is Dolly Parton weer wat in de balangstelling dankzij de cover van The White Stripes. Haar songs zijn erg mooi, evenals haar stem.

avatar van ArthurDZ
ik heb dit album eens geleend van een vriend en ik moet zeggen: dolly parton is een uitstekende zangeres. hoe noem je trouwen dolly parton in bad? island in the streams!

avatar van floris013
Jolene!

avatar van Bob Harris
Volgens mij is de intro van 'Islands in the stream' gebruikt in het nummer 'electric feel' van MGMT. Het lijkt er iig verdomd veel op

avatar van NewYorkCityLight
Ik vond dat het tijd werd om een album van Dolly Parton aan te schaffen. Normaal ben ik niet zo van de 'Greatest Hits' maar het oeuvre van Dolly is dusdanig groot dat ik het wel fijn vond om gewoon haar bekendste nummers op één plaat te hebben (en dat ook nog eens voor een prijs van 4 euro 99).

Dat Dolly een goede songwriter is bewijst ze in een aantal eigen geschreven nummers op deze verzamelaar. Ik vind het knap dat Dolly in ogenschijnlijk simpele composities een mooie boodschap kan leggen. Luister bijvoorbeeld naar 'The Bargain Store' of het wereldberoemde (al dan niet in een andere versie) 'I Will Always Love You'. Na nummer 8 zakt het album ietwat in maar gelukkig weet het zich op het eind weer te herpakken. 'To Know Him Is to Love Him' had ik al reeds op het 'Trio' album en valt een beetje uit de boot omdat het wordt geleid door Emmylou Harris. Het nummer blijft wonderschoon maar op dit album hoort het wat mij betreft niet helemaal thuis.

Desondanks was dit de meest complete compilatie van haar hits die ik kon vinden. Alle nummers hebben op #1 gestaan in de Billboard Country Chart in Amerika (m.u.v. 'Coat of Many Colors', maar die kan dan ook gewoon niet ontbreken op een Dolly compilatie). Mijn favorieten zijn 'Heartbreaker', 'Jolene', 'But You Know That I Love You', 'The Bargain Store' & 'Coat of Many Colors'.