Sir Spamalot schreef:
Surfend langs de kronkelende wegen van het internet en steunend op een alsmaar vergeetachtig wordend geheugen kwam ik deze tegen: een debuut-ep van deze Amerikaanse groep uit Memphis, Tennessee. Ze zijn actief sinds 1982 en volgens mij zijn deze EP en een verzamelaar uit 2005 (ook toegevoegd door uw dierbare Sir, zonder dank!) hun enige wapenfeiten. Het gaat om good old Heavy Metal zonder poespas.
Ik ontdek hierop mijn gekoesterd eighties geluid en een groep die gelijkenissen vertoont met de vroege Queensrÿche: een zanger die de hoge noten niet schuwt maar zeer afwisselend en voor mij heel goed zingt, twee machtig spelende gitaristen met uitstekend gitaarwerk en het belangrijkste van al: goed klinkende songs. De nummers worden gedreven door een aantal zeer vette riffs (luister maar eens naar Warlords dat onmiddellijk de geteisterde nekspieren en discushernia’s in stelling brengt). Enkel afsluiter Echoes springt uit de toon, ik begin al te denken “powerballad!” maar de solo is hemels.
Dit blijkt een tamelijk obscuur plaatje te zijn, quasi onvindbaar want destijds op nauwelijks vijfhonderd exemplaren uitgebracht. Mijn vraag is: waarom hebben ze nooit een volledig album mogen uitbrengen? Tijdloos is het niet zoals wat eigenlijk wel, maar in 1984 ging ik dit gretig uitgelepeld hebben als de lekkerste dame blanche die ik ooit in mijn leven heb gezien.
Het verhaal van deze band is nu te zien in de nieuwe aflevering van
Metal School