Maria Mena - Viktoria (2011)

Noorwegen
Label: Sony

1. Viktoria (3:11)
  2. Homeless (3:17)
  3. The Art of Forgiveness (2:58)
  4. Habits (3:45)

met Mads Langer

5. My Heart Still Beats (3:20)
  6. This Too Shall Pass (3:23)
  7. Takes One to Know One (3:57)
  8. Money (2:47)
  9. It Took My by Surprise (3:01)
  10. Secrets (3:01)
  11. Am I Supposed to Apologize? (3:43)
avatar van StefanVerkerkNL
Na een flink aantal luisterbeurten i.v.m. een interview dat ik met Maria Mena mocht doen kan ik niet anders zeggen dan dat het album Viktoria echt (wederom) een juweeltje is. Naast de wat lichtere singles staan er ook weer een paar zwaardere nummers op met prachtige teksten. Je merkt dat Maria nog heel veel aandacht besteed aan haar songteksten. De melodieën die er omheen zitten sluiten er prima op aan, waardoor je toch wel merkt dat de producent van deze CD - Martin Sjølie - erg goed is.

Het nummer Habits is een duet met Mads Langer en is schitterend. Het is een ingetogen nummer met enkel een piano waarbij de stemmen elkaar heel goed aanvullen.

Verder lijkt het ook alsof Maria dit album toch nog ietsje meer richting het alternatieve wilde gaan. In bijvoorbeeld My Heart Still Beats, It Took Me By Surprise hoor je duidelijk elektrische invloeden wat mij erg doet denken aan het album van Susanne Sundfør - The Brothel.

Op dit moment krijgt dit album van mij 4,5*. Maria heeft haarzelf duidelijk wéér overtroffen.