Night Beats - Night Beats (2011)

Label: Trouble in Mind

1. Puppet on a String (3:07)
  2. Ain't Dumbo (2:19)
  3. Dial 666 (1:44)
  4. The Other Side (7:11)
  5. Useless Game (3:31)
  6. Dewayne's Drone (3:23)
  7. Hallucinojenny (2:04)
  8. Ain't a Ghost (2:39)
  9. Meet Mr. Fork (4:24)
  10. War Games (3:07)
  11. High Noon Blues (3:31)
  12. Little War in the Midwest (5:35)
avatar van JoopKonraad
Herinneringen aan jaren die helaas nooit zijn meegemaakt, psychedelische ervaringen in donkere hollen en Roky Erickson die met het puntje van zijn mes voor je oogbol danst. Er ligt geen oud bekrast vinyl van een obscure band uit de jaren zestig op de platenspeler maar een gloednieuwe rakker. Het zijn de Night Beats oorspronkelijk uit Texas maar tegenwoordig opererend uit Seattle die met hun gruizige garage rock rechtstreeks uit de ziel van het verleden weten te tappen. En hoewel ze niets toevoegen aan de experimenten uit die jaren; weten ze wel perfect hun versie van alles wat voor hen kwam uit te voeren. Schreeuwende gitaren verdrinkend in de fuzz, platte holle drums en een jankende zanger die in een juiste combinatie van lo-fi productie en krakende galm in lichtgevende kleuren voor je weg dansen. Als een geweldige droom die bij het ochtendgloren vervaagt maar de hele dag elke vezel in je lichaam laat tintelen…

avatar van essence
Yep, zoals JoopKonraad hierboven al mooi heeft beschreven speelt deze band psychedlische garagerock met alles erop en eraan. Fuzz, distortion en flink wat korrel op stem en productie. Ook een goeie snuif rockabilly/psychobilly ontbreekt niet.
Vet plaatje!

avatar van Noere
Ken het al een tijdje, live ook veel energie toen ik ze zag. Kwam deze onlangs tegen in de platenbakken en gelijk meegegraaid. Aardig wat soul en groove hebben ze ook te pakken. A kant is wel beduidend beter dan B.