Lunatic Soul - Impressions (2011)

Polen

4. Impression IV (3:57)
  5. Impression V (5:02)
  6. Impression VI (7:33)
  7. Impression VII (3:13)
  8. Impression VIII (4:24)
  9. Gravestone Hill [Remix] * (3:51)
  10. Summerland [Remix] * (4:26)
Klinkt vooralsnog erg mooi. Af en toe hoor je de verwijzingen naar de andere albums.

avatar van Ayreonfreak
Toch wel heer erg mooi weer van meneer Duda. Je moet er voor in de stemming zijn, maar het is een heerlijk rustgevend album geworden met heus wat uptempo hoogtepunten.

avatar van legian
het klinkt weer erg goed, maar weet me toch niet zo te pakken als de vorige 2.
het komt op mij dan ook niet altijd als een geheel over, maar meer als het samenvoegen van de 'restjes' van de vorige 2 albums.
wat dan weer niet wil zeggen dat het slecht is, integendeel, het blijft elke keer weer genieten.
hoewel ik wel me twijfels heb over de 2 remixes, van mij hoeven ze er niet perse op.
al met al toch een aardige 3,5*

avatar van notsub
Onze Poolse vriend van Riverside zet met zijn Lunatic Soul alweer de derde CD op de markt. Het klinkt inmiddels vertrouwd en best lekker ontspannen op de achtergrond. Het geluid ligt toch ver van zijn roots, maar moet serieus genomen worden. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Ghost van Devin Townsend, wat volkomen kolder is. Toch blijf ik dit als een zijpad beschouwen en kijk ik veel meer uit naar nieuw Riverside materiaal.

avatar van james_cameron
Grotendeels instrumentaal werkje, afgezien van een paar zweverige zanglijntjes hier en daar. Iets minder interessant dan de eerste twee albums, maar toch heeft het wel weer wat. De sfeer die wordt neergezet is bijzonder aangenaam en de plaat weet tot het einde te boeien. De twee remixen zijn wellicht overbodig, maar ik vind ze wel mooi.

avatar van Broem
Tekent toch weer de veelzijdigheid van Marius. Een prima album met ambient pretenties. Heerlijk afwisselend van zijn Riverside werk. Klasse gedaan en een aanvulling op mijn collectie.