Justice - Audio, Video, Disco (2011)

Frankrijk

8. Parade (4:01)
  9. Newlands (4:14)

met Morgan Phalen

10. Helix (4:28)
  11. Audio, Video, Disco (4:53)
avatar van RogerV
Nou zo erg als Daft Punk op Discovery boven zichzelf uitsteeg doet Justice hier niet. Al is AVD wel een degelijke plaat met een reeks stampende rockende nummers.

Maar ik vind het allemaal net iets teveel op elkaar lijken tov Cross waarop iedere track een uniek onderdeel van een soort sterrenteam van een eerder kampioenschap is. Het kampioenschap winnen ze niet. Wel de finaleronden.

De door hele foute belegen hardrock geinspireerde nummers zijn leuk bedacht. Maar ook weer net niet zo leuk dat het echt blijft hangen.

Ik vind het opnieuw een heerlijk album, vele malen beter dan het 2e album van bijvoorbeeld Digitalism. En de cd is nog niet eens officieel uit, dus om nu al te oordelen dat de 'hype' over is lijkt me wat overdreven.

avatar van wisselstroom
Ik sluit me helemaal aan bij Herman. Naar de electro-acts die een aantal jaren terug hippe shit waren, luister ik praktisch nooit meer. Van een paar (Simian Mobile Disco, Goose) heb ik de nieuwe albums wel gecheckt maar deze vielen flink tegen, en ik luister nu hooguit nog eens naar de debuutalbums. Andere artiesten (Digitalism, Tiga, Boys Noize, Crookers) luister ik überhaupt nooit meer. Van de artiesten in dit genre zet ik eigenlijk nog The Subs (die nog wel met een prima 2e plaat kwamen) en Justice zo nu en dan op.

Op veel electronische (stamp)muziek raak ik toch wel vrij gauw uitgekeken. Probleem is dat het allemaal wat gedateerd klinkt. Ik besef ook wel dat dit puur in mijn hoofd zit, de muziek is natuurlijk nog hetzelfde. Bij mij wordt deze verandering van perceptie deels getriggerd doordat op de dansvloer de Electro ingewisseld is door Drum&Bass en Dubstep. Thuis luister ik nu eigenlijk nauwelijks meer naar electronische muziek (sfeerartiesten als Burial daargelaten), misschien ook doordat ik de Drum&Bass en Dubstep van tegenwoordig nogal inwisselbaar vind...

Back on topic: ik ben niet van plan om deze 2 Fransozen bij voorbaat af te schrijven, ook al werd ik van de gereleasete singles bepaald niet warm. Ik zal de cd nog eens checken en zien of ze de 'hype' weer kunnen doen herleven

avatar van Don Cappuccino
Poeh, dit valt toch tegen. Vooral omdat Cross zo geweldig is. De eerste helft van het album is echt heel goed maar na Brianvision wordt het allemaal een beetje te bombastisch met foute keyboards enz.

avatar van dielinquent
Ik kan er niets aan doen maar ik vind het een enorm prutswerk dit album. Toen ik hoorde dat het de disco kant opging had ik mn bedenkingen, maar de medley op hun site klonk toch veelbelovend. Disco op de justice manier met lekkere strakke beats leek me toch erg te bevallen..............tot je de plaat in zijn geheel hoort.

Het klinkt helemaal niet strak, de timing van de drums/beats is echt zeer slordig. Daarnaast hoor je vele nummers die veelste kaal zijn en draaien om een slappe gitaarsound met lichte percussie.

Ik kan er niet erg veel mee. Op het einde staan nog wel een paar overtuigende nummers. Maar het grote middendeel van de plaat is ver beneden de maat. Helaas ook de electro scene lijkt stervende.

Alleen Vitalic wist een super 2e album te maken.

avatar van Collaborator
Eentje die moet groeien. Heel fout.. maar stiekem toch enorm catchy! Ik was eerst teleurgesteld maar met elke luisterbeurt word het beter! Maar.. niet zo legendarisch als Cross. Ik houd toch meer van het beukwerk daar van.

freakyy schreef:

Met de 'hype' bedoel ik niet per se dit album, maar de hele stroming waar Justice van uitmaakte. Die was een paar jaar terug erg populair, maar inmiddels allang uit de mode. Zie ook de albums van Boys Noize en Digitalism waar veel minder naar omkeken.

avatar van Shinobi
Anders dan het vorige album, maar zeker niet minder vermakelijk.
Naar mijn gevoel zit hier meer diepgang in en ik ben dan ook blij dat Justice deze richting is opgegaan en het klinkt nog best lekker in de oren ook zonder echt te beuken.

Dikke 4,0 sterren.

Hey Professor Oak, what's up with the 0,5 ?

Gisteren trouwens de limited vinyl edition gekregen als verjaardagscadeau, heel vet vormgegeven

avatar van BB King
vind 'm na 2x luisteren erg saai klinken, dit had ik zeker niet verwacht....
wel gedurfd om van de succes formule af te wijken, daarvoor een pluim.

maar heb ze nog niet afgeschreven, dus stemmen doe ik in de toekomst.

avatar van ecktepatrick
Verwachtte hier veel van, maar naar een paar luisterbeurten vind ik hem toch erg tegenvallen. Gelukkig hebben ze nog een dikke classic gemaakt

avatar van Pronk
ik vind em steeds beter worden.. eerst wel wat matig maar na wat meer luisteren word ie toch echt wel steeds beter!

LoveStoned
Ach, en toen daalde mijn euforie van een 5,0 naar uiteindelijke en 3,0. Het album is lekker, dat zeker. Maar Justice' tweede plaat gaat na drie keer te hebben herluisterd al aardig goed vervelen. Daarna beginnen de irritatie punten naar boven te komen. Hoe subtiel nog stromingen uit vele muziektijdperken gebruikte in hun werk, zo is Audio, Video, Disco eigenlijk vooral een persiflage. Een geslaagde persiflage, dat wel. Maar dat is toch wel teleurstellend voor Justice. De invloeden uit de klassieke en AOR-rock hangen soms tegen het kitscherige aan. Maar wat sommige pure muzak nog erg leuk maakt is de humor er achter en dat was juist het gene dat Justice volledig mistte. Nou was dat ook niet te merken op hun debuutalbum, maar dat album was bloedserieus geniaal. Eén van de beste, naar mijn mening eigenlijk allerbeste plaat die de Techno ooit heeft meegemaakt en wellicht nooit zal worden gekickt van de electronische troon. Zelfs niet door Justice, zo blijkt nu wel. Wat er ook nog bij moet komen is dat Justice vier jaar de tijd heeft gehad (VIER JAAR! Ik overleefde het haast niet!) om te evenaren of in ieder geval met een album zou komen dat niet teleurstelt. Dat stelt toch teleur. Desalniettemin geef ik alsnog een dikke 3. Het nadeel dat Justice heeft is dat het vele bewonderaars heeft, inclusief mij, waarbij de verwachtingen te hoog zijn. Als een andere, willekeurige DJ deze plaat had gemaakt, had ik gedacht: "Hé, dit is eigenlijk best goed!", maar bij Justice proeft dit gewoon als een bittere teleurstelling. Wat zeg ik; dit was De Teleurstelling van 2011.

avatar van RogerV
Helaas voor de heren is er bij mij ook een afwaardering van 4 naar 3. Hoewel stampende rockende nummers. Deze worden erg snel vervelend en de belegen kanten gaan dan de overhand krijgen.

Helaas voor Justice vind ik AOR zulke strontvervelende muziek dat ze dat met hun sound niet kunnen rechtbreien. Volgende keer beter dan maar.

magic spells
Ben ik de enige die dit album beter vind als zijn voorganger?

Ik denk het wel

avatar van andnino
Ik weet niet welke ik beter vind, maar ik vind Audio Video Disco wel erg lekker. Heerlijk die rock-achtige beats met die dikke sound (in Ohio, Parade bijvoorbeeld), stroperige synths erover en dan die glitterige keyboards die erboven zweven. Ook de wat snellere nummers klinken een beetje "fat", en ik vind dat op deze plaat erg geslaagd. De hoge zangpartijen passen er perfect bij. Toch vind ik de echte knallers als Stress, Let There Be Light, Waters of Nazareth, etc. ook heel erg goed, en ik denk dan ook dat ik niet echt een plaat kan aanwijzen die ik beter vind. Wat mij betreft kunnen ze prima naast elkaar bestaan, ongeveer even goed, de een voor de ene stemming, de ander voor de andere stemming.

avatar van 128bpm
Oei, dit album was even wennen. Een aantal maanden toen het album net was uitgekomen heb ik het album 1 keer geluisterd. Ik wist niet echt wat ik er van moest vinden en dus ontstond er een laagje stof op het album (als dat kan in Itunes..) Het eerste album van Justice ben ik nog wel steeds een groot fan van. Ik luister dit eerste album regelmatig. Vandaag besloten het album nog maar eens een luisterpoging te gunnen, dat zijn er uiteindelijk zelfs twee geworden. Hoewel dit album heel anders is dan het eerste album van Justice, herken je toch wel duidelijk de typische Justice sound. Het album is alleen iets minder samplerig en iets meer rockerig. Toch blijf ik een grotere fan van het eerste album.

Na het gigantische succes van Cross vind ik het knap dat Justice niet heeft besloten om een Cross part II te maken. Ze hadden terug kunnen keren met een identieke plaat, maar ze kozen voor een in mijn ogen meer rock georienteerde plaat.Misschien was dit niet waar men op had gewacht , maar ik moet zeggen dat ik dol enthousiast ben over deze plaat ! Horsepower is een bijna net zo perfecte openingstrack als Genesis ( openingstrack van Cross) gevolgd door Civilization ( die ik na een paar keer luisteren toch ook heb kunnen waarderen ) zijn de eerste twee tracks nogal cross achtig. Pas bij Ohio blijkt dat Justice een nieuwe weg in is geslagen. Canon is echt banger, en op die track hoor je echt dat t nu meer rock is dan electro.On'n'On is een van mijn favoriete tracks echt prachtig. Brianvision vind ik niet echt geslaagd, maar Parade maakt het weer allemaal goed.De laatste drie tracks van het album knallen hard, Newlands laat zien dat een van opzet simpeler nummer heel vermakelijk kan zijn. Helix is eigenlijk de meest dansbare track van het album in mijn ogen, en ook het hoogtepunt voor mij. Audio.Video.Disco is de perfecte afsluiter, en echt een meezinger !
Al met al een erg geslaagde tweede plaat die heel erg verschilt van de eerste plaat, maar alle verwachtingen waar maakt voor mij !

Top tracks: Helix , On'n'On , Newlands, Audio Video Disco.
Minste track: Brianvision.

avatar van Emile93
Wat een teleurstelling t.o.v. Cross! Ik hou wel van het donkere (zoals hun debuut!)

avatar van repelstefan
Vergeleken met Cross is dit album een stuk minder interessant. Luister het eigenlijk nooit meer terwijl ik nog wel van het debuut kan genieten.

Nieuwe album 'Woman' is onderweg zie hier

Albumart is werkelijk prachtig maar de eerste 2 tracks Randy en Safe & Sound voorspellen niet veel goeds.