Rod Stewart - Blondes Have More Fun (1978)

Label: Riva

1. Da Ya Think I'm Sexy? (5:28)
  2. Dirty Weekend (2:34)
  3. Ain't Love a Bitch (4:36)
  4. The Best Days of My Life (4:20)
  5. Is That the Thanks I Get? (4:29)
  6. Attractive Female Wanted (4:15)
  7. Blondes (Have More Fun) (3:40)
  8. Last Summer (4:02)
  9. Standin' in the Shadows of Love (4:24)
  10. Scarred and Scared (4:50)
avatar van Rainmachine
Jeetje wat een lage score voor een prima plaat van ome Rod. Klinkt ook nu nog prima, goed geproduceerd door Tom Dowd en de drums klinken precies zoals ik ze graag hoor bij dit soort muziek. Lekkere droge snare en hi-hat. Ik heb vaak naar deze hoes gekeken en gedacht dat ik wel even met Rod wou ruilen met het vasthouden van de beide dames. Het gaat natuurlijk om de muziek maar het oog wil ook wat. Enne panterprint mag van mij als je daar het juiste lichaam voor hebt zoals de beide dames op de hoes.

avatar van blaauwtje
Deze plaat beantwoord precies wat muziek kan betekenen als ijkpunt in een mensenleven.

Deze maand 60 aantikkend kijk je terug op wat je als mens vormt.

Do ya think hoort daar bij, als ik dat nummer hoor gaan mijn gedachten direct terug naar mijn tienerjaren, uit de speakers knallend van Just Fancy, de legendarische dancing in Winschoten, idd vernoemd naar dat prachtige nummer van de Pekelders , The Rod-YS.

Vanavond weer eens op gezet, misschien niet direct het magistrale album van Rod, maar zo herkenbaar en bepalend , dit is voor mij een klassiek album zonder nou direct dit album als een van mijn favoriete platen te benoemen. Zeer dierbaar deze Blondes Have More Fun!!!

Ik zag dat ik hier nog geen stem aan had gegeven. Het openingsnummer is natuurlijk in die tijdsgeest een schot in de roos en nadat Rod eerst had gezegd het nummer nooit meer te spelen eindigt hij tegenwoordig zijn concerten ermee. Vooral Unicef was superblij met dit nummer, de royalty's gingen namelijk grotendeels naar hun. Het vervolg is best lekker en stevig, maar daarna verzand het voor mij behoorlijk (6.7 en 10 zijn niet aan mij besteed, 9 vind ik wel top). De drummer Carmine Appice, gitarist Jim Cregan en toetsenist Kevin Savigar blijken ook hier een heerlijke basis. Toch wel onderschatte muzikanten, luister ook eens naar Live 1976-1998 en hoor dat deze 3 best veel in een mars hebben.

Drummer Carmine Appice steelt de show bij het nummer Standin in the Shadows of Love.

Bovendien is Carmine Appice co-writer van Da You Think I'm Sexy ( 1 in Engeland/ Amerika en verschillende andere landen ) en ook Young Turks ( enorme hit mondiaal ).