Elton John - Ice on Fire (1985)

Label: Rocket

1. This Town (3:56)
  2. Cry to Heaven (4:17)
  3. Soul Glove (3:31)
  4. Nikita (5:43)
  5. Too Young (5:14)
  6. Wrap Her Up (6:07)
  7. Satellite (3:57)
  8. Tell Me What the Papers Say (3:40)
  9. Candy by the Pound (3:57)
  10. Shoot Down the Moon (5:00)
  11. Act of War * (4:42)

met Millie Jackson

12. The Man Who Never Died [1985 Remix by Gus Dudgeon] * (5:13)
  13. Restless [Live 1984] * (4:26)
  14. Sorry Seems to Be the Hardest Word [Live 1977] * (3:23)
  15. I'm Still Standing [Live 1984] * (4:52)
Wat had (en heb) ik een hekel aan dat nummer dat maar niet van de eerste plaats in de hitlijsten was af te slaan: Nikita.
Countdown bleef die clip ook maar uitzenden, en tot overmaat van ramp vond mijn zus het dus wel erg mooi en kocht prompt de LP.

avatar van HiLL

Speciaal voor aERodynamIC!!!

Hey Nikita is it cold
In your little corner of the world
You could roll around the globe
And never find a warmer soul to know

Oh I saw you by the wall
Ten of your tin soldiers in a row
With eyes that looked like ice on fire
The human heart a captive in the snow

Chorus
Oh Nikita you will never know, anything about my home
I'll never know how good it feels to hold you
Nikita I need you so
Oh Nikita is the other side of any given line in time
Counting ten tin soldiers in a row
Oh no, Nikita you'll never know

Do you ever dream of me
Do you ever see the letters that I write
When you look up through the wire
Nikita do you count the stars at night

And if there comes a time
Guns and gates no longer hold you in
And if you're free to make a choice
Just look towards the west and find a friend

Chorus
Oh Nikita you will never know, anything about my home
I'll never know how good it feels to hold you
Nikita I need you so
Oh Nikita is the other side of any given line in time
Counting ten tin soldiers in a row
Oh no, Nikita you'l never know

Nikita vind ik één van de mooiste nummers ooit, echt een prachtig nummer !

avatar van musicfriek
Vind Nikita ook nog steeds een goed nummer, maar Cry To Heaven is eigenlijk nog beter!

avatar van gemaster
TOTO schreef:

Nikita vind ik één van de mooiste nummers ooit, echt een prachtig nummer !

...

HiLL schreef:
Speciaal voor aERodynamIC!!!

Wat heerlijk toch dat er geen soundclips op MuMe zitten :evil

Die hoef ik dus niet meer te horen (heb ik nu wel genoeg gedaan )

Je Zus heeft een goeie smaak

musicfriek schreef:

Mijn God, heb ik dit geschreven?? Waar zat ik met mijn hoofd toen?

Nikita....

avatar van avdj
Zo slecht is dat nummer toch niet?

avdj schreef:
Zo slecht is dat nummer toch niet?

Echt slecht niet nee... Maar ja, als zo'n nummer 9 weken op 1 heeft gestaan en 19 weken in de top 40, dan heb je het wel gehad..

Die clip staat me ook nog goed bij. Elton in de auto met fototoestel en Anya (die later een hitje had met Moscow Nights) speelde de hoofdrol.

avatar van musicboy
Dit album is al bij al een grote ontgoocheling. Er is 1 parel (Cry to heaven), er is het zeemzoeterige - maar wel mooie - Nikita en de rest is brol. Werkelijk vervelende, nietszeggende, stomme nummers. Waar is de Elton van de jaren '70 gebleven? 1,5 stemmen, maar hoger kan echt niet.

Voor mij is Nikita" van Elton zo'n beetje wat "I just called to say i'm sorry"voor Stevie is.
Zij het niet dat de clip wel mooie herinneringen oproept.

Maar ik ben het niet volledig met Musicboy eens.
Met "Soulglove" en "Wrap het up" zing ik als ik ze hoor nog steeds vrolijk mee.
Laatst genoemde is een grappig uptempo duet met George Michael (met kopstem). Wel "erg eighties".

avatar van musicboy
Stem wat verhoogd na nieuwe luisterbeurt: 'Soul glove' en 'Shoot down the moon' vallen ook best mee. 'Wrap her up' vind ik ergerlijk. Dacht altijd: wat een hatelijke vrouw kweelt daar mee, blijkt het George Michael te zijn.

musicboy schreef:

Hij is inderdaad een beetje moeilijk te herkennen ja.

En misschien is het inderdaad een"beetje fout" nummer, maar toch leuk in mijn ogen eh.. oren. Ook vanwege die hele lijst aan jaren 80 vrouwen die langs komt.

En ik bedoelde natuurlijk "i just called to say i love you" (in mijn vergelijking met Nikita)

avatar van monique
ik vind cry to heaven een mooi nummer in ieder geval beter als nikita(te vaak gehoord) maar elton john blijft een klasse artiest

Wembleyfever
Roger Taylor en John Deacon (Queen) spelen mee op het nummer Too Young, respectievelijk drums en bas.

shappy1010
Wat een gezeik over die plaat zeg, sorry dat we niet allemaal naar Slayer luisteren als kind zijnde. Elke pop artiest heeft wel een paar zeikerige ballads op zijn naam. Doet niks af van de man. Geheimpje: Die ballads doen het namelijk goed in de verkoop.

avatar van Sjaan
Typisch tachtig dit...

Pieter Paal
In het nummer 'Nikita' zit een prachtige solo van een Smurfentrompetje.
Die samenwerking met George Michael vind ik geen flikker aan.
Rob de Nijs heeft 'Shoot down the moon' nog een keer in het Nederlands opgenomen.

EVANSHEWSON
Cry to Heaven is een echte parel! Nikita is zoals iemand hier al schreef even erg als Stevie's I Just Callad To Say I Love You, dat is héél goed opgemerkt, P; de Clown!
Shoot Down the Moon kan er zeker nog mee door, de rest van het album vind ik echt grootwarenhuizenachtergrondmuzak!

**1/2 en alweer een misser van ons aller Elton!

Die hoef ik dus niet meer te horen (heb ik nu wel genoeg gedaan )

Toendertijd als jochie vond ik 't nummer wel leuk en kocht de single.
Kreeg 'm ook nog bij m'n surprise toen, dus had ik 'm dubbel.
Dus als jij interesse hebt?...

Pieter Paal
Ik heb niets met Sky Radio, maar op mijn werk staat dat helaas vaak aan en het is een schande dat bij hun de solo met het Smurfentrompetje in 'Nikita' eruit ge-edit is.
Van Bruce Hornsby's 'That's the way it is' hebben ze helemaal een zooitje gemaakt. Met al dat ge-edit en steeds dezelfde nummers in een andere volgorde afspelen krijgen ze inderdaad veel muziek in een uur.

avatar van LucM
De jaren '80-albums van Elton John zijn merkelijk minder dan die in de jaren '70, niet alleen vanwege de gladdere productie wat een euvel is bij vele jaren '80-albums, maar ook omdat het songmateriaal niet altijd sterk is.
"Nikita" was een gigantische hit en vind ik best te doen, maar "Cry to Heaven" vind ik een stuk beter en het beste nummer op dit album. "This Town", "Shoot Down the Moon" en in mindere mate "Soul Glove" vind ik ook sterk, de rest is minder.
Op mijn versie staat i.p.v. "Act Of War" het grotendeels instrumentale "The Man Who Never Died" en daarachter volgen 3 (wel goede) livetracks.

beaster1256
middelmatige niveau voor elton , een paar goeie nummers , ja , maar verre van een goede cd , zoals hij meer flauwe platen maakte in de jaren 80 , geef mij maar zijn jaren 70 platen , veel veel beter .

avatar van FunkStar
Dit album pas voor 1 euro op CD gekocht! De hit Cry To Heaven en Nikita kennen we natuurlijk allemaal maar het nummer wat mij direct opviel is Wrap Her Up (een duet met George Michael). Wat een heerlijk nummer! Iemand vertelde me dat het zelfs een single is geweest maar dat betwijfel ik...

avatar van Them
FunkStar schreef:
Dit album pas voor 1 euro op CD gekocht!

Mazzelaar, ik zoek hem al een tijdje voor een prijs die me aanstaat, waar had je hem ?

avatar van JohanD
Leuk om "George Michael" te horen als backing in "Wrap Her Up ".

Voor de rest vrij standaard Elton plaatje..

beaster1256
te koop voor 3,60 bij bangcd !!!!

avatar van Song4Guy
Wrap her Up is inderdaad een single geweest zelfs een Top 20 hit in USA. Grappige clip overigens maar de muziek is zwaar < p i e p >.
Ik vind zelf Cry To Heaven ook een erg mooi nummer. Wat mede door het grote succes in Nederland van Nikita bij ons een top 14 hit werd.
Inderdaad Nikita is wat I Just Called to Say I love You voor Stevie Wonder is, jammer dat mensen deze nummers gelijk associeren met Elton en Stevie. Ze hebben zoveel betere nummers gemaakt!!!!

avatar van devel-hunt
De clip van Nikita staat op het netvlies gebrand, het ijzeren gordijn en die mooie douane beambte die er naar snikte naar het Westen te vluchten. Het nummer kan ik niet meer horen overigens. Helemaal kapot gedraaid en eigenlijk altijd al zwak geweest. Maar de Clip blijft hangen. Eltons management wist hier handig gebruik te maken van het MTV tijdperk, verder matige plaat, zijn zoveelste.