Elton John - The Big Picture (1997)

Label: Rocket

1. Long Way from Happiness (4:47)
  2. Live Like Horses (5:02)
  3. The End Will Come (4:52)
  4. If the River Can Bend (5:23)
  5. Love's Got a Lot to Answer For (5:02)
  6. Something About the Way You Look Tonight (5:08)
  7. The Big Picture (3:45)
  8. Recover Your Soul (5:18)
  9. January (4:02)
  10. I Can't Steer My Heart Clear of You (4:10)
  11. Wicked Dreams (4:39)
  12. I Know Why I'm in Love * (4:26)
avatar van Wandelaar
Een redelijk album van Elton John en schrijfmaatje Bernie Taupin. Het klinkt allemaal bijzonder aangenaam en professioneel, met mooie stukjes orkest en koortjes, maar echte uitschieters ontbreken. Daardoor is het een beetje anoniem en kabbelt het voort zonder dat je opveert.

Natuurlijk kan dat ook aan mij liggen. Ik ga dit werk dan ook niet vergelijken met de meer vlammende platen uit de eerste helft van de jaren '70, want dan blijkt dat de jaren '90 voor deze artiest anders verliepen dan zijn geïnspireerde beginperiode.
Een gearriveerde artiest, dat mag zo zijn en eigenlijk ook normaal dat hij hier in rustiger vaarwater terecht kwam in het bloeitijdperk van de CD.

Heel aardig zijn: If the River Can Bend, The Big Picture en Recover Your Soul, maar eigenlijk geldt dat voor de overige nummers ook: heel aardig en goed beluisterbaar. Spannend wordt het hier niet.