Raoul Sinier - Guilty Cloaks (2011)

Frankrijk

5. Too Late (3:51)
  6. Flat Streets (3:07)
  7. Winter Days (7:14)
  8. Summer Days (5:53)
  9. The Enlightened Man (7:43)
  10. Walk (5:03)
Wat zou er gebeuren als Kid A/Amnesiac van Radiohead op Ad Noiseam was uitgebracht? Zou je dan een album als dit krijgen? Het schoot meermaals door mijn hoofd. Dit album is echter veel vreemder, creepier en toch ook vol emotie.
Ik ken het andere werk van deze meneer niet, maar dit is alvast een erg ongewone plaat. Ben er nog niet uit of ik het ook echt cool vind.

avatar van orbit
Heerlijke nieuwe plaat van Sinier weer! Man is jezuseigewijs en maakt weer iets dat geheel volgens zijn eigen wetten en regels (die er amper zijn) in elkaar is gestoken. Hij doet echter nu wel een poging iets neer te zetten dat zomaar in de schoot van een ongeoefende electronic luisteraar goed zou vallen. Het is allemaal iets minder scherp en takelig en veel tracks hebben een aanstekelijk ritme of melodie zelfs. Ook komen er steeds vocalen aan te pas, die meestal erg goed uitpakken trouwens. Maar het maakt dat het een iets traditionelere plaat is geworden dan zijn andere werk. Maar dat betekend allerminst slecht. Track 2 zou ik zelfs als één van zijn beste tracks ooit willen bestempelen, ook track 3 komt daarbij in de buurt. Ik zet nog even conservatief in, maar stemverhoging kan zeker volgen.

avatar van Dakduivel
She Is A Lord is ziek.