The Sheepdogs - Learn and Burn (2010)

Canada
Label: Atlantic

1. The One You Belong To (2:33)
  2. Please Don't Lead Me On (2:06)
  3. I Don't Know (3:06)
  4. I Don't Get By (2:56)
  5. Learn & Burn (4:41)
  6. Right On (2:58)
  7. You Discover (0:58)
  8. Southern Dreaming (4:06)
  9. Soldier Boy (2:03)
  10. Catfish 2 Boogaloo (4:08)
  11. Rollo Tomasi (3:16)
  12. Suddenly (1:44)
  13. Baby, I Won't Do You No Harm (1:15)
  14. We'll Get There (0:42)
  15. I Should Know (1:32)
avatar van Insignificance
Swamp rockers met een zuidelijke noot. Zoiets. Uit Canada weliswaar, maar toch. CCR was het eerste dat te binnen schoot, maar zo zijn er nog wel wat invloeden van toen waar te nemen. The One You Belong To is meteen al zo'n lekker zompig nummer, het refreintje van I Don't Know zit er zo in en de slide gitaar in I Don't Get By spreekt voor zich.

De titelsong voelt als een trip door downtown Amerika in de gruizige seventies, terwijl Rollo Tomasi o.a. via blazers zelfs pure soul uit dezelfde tijd is. Ik dacht even dat Shaft kwam binnen zwaaien. Suddenly borduurt daar nog even op voort op langzaam weer de drassige contreien op te zoeken. Het gitaartje in Catfish 2 Boogaloo is te gek. Dit plaatje ook.

shadowboxer
Dit album is het 'Rock album van de week': Genres >> Rock >> Het Rock Album van de Week

avatar van Cabeza Borradora
Spijtig dat bij dit album, ondanks zijn passage in het rock album v/d week, nog steeds niet meer stemmen en reacties te vinden zijn. Een van de leukere, en meestbelovende releases uit 2011!

Wat de The Black Keys doen met bluesrock doen The Sheepdogs met southern rock: Het in een 21ste eeuws jasje stoppen zonder het traditionele geweld aan te doen.
Een band om in de gaten te houden!

shadowboxer
Het is alweer een tijdje studio-tijd voor de mannen. Dit keer is het niet Dan Auerbach die zich met fartigdoezend andere bandjes bezighoudt, maar drummer Patrick Carney. Als producer, medicijnman en extra drummer. Smullen!

"We're recording live in the same room with no headphones," reports Sheepdogs frontman Ewan Currie. "Pat's got great ideas and we all seem to be on the same level."

Patrick Carney Producing New Sheepdogs Album | Music News | Rolling Stone - rollingstone.com

BobbieMarley
Je had me erg nieuwsgierig gemaakt naar die oudere cd's van deze groep, Shadowboxer! De eerste beluistering van deze cd bevalt prima! Het nummer wat me het meeste opviel was het titelnummer. Geweldig, met die mooie koortjes en dat orgel.

avatar van Tuur123
Zeer lekker en vrolijk Southern rock album, echt een aanrader!