Kane - Fearless (2005)

Label: BMG

1. Go (2:10)
  2. Something to Say (3:29)
  3. Don't Let It Pass You By (3:57)
  4. Faith (3:40)
  5. All I Can Do (3:02)
  6. Believe It (3:02)
  7. Solitary Madness (4:32)
  8. Senang (1:33)
  9. Master of the Game (5:23)
  10. Way Down Inside (3:01)
  11. Fearless (4:30)
  12. Love for the Sake of Life (4:24)
  13. Dreamer (2:43)
Ik ben zeer benieuw naar dit album, want ik vind dat ze de laatste tijd nogal veel rotzooi uitbrachten. Zoals 'What If' die eigelijk niet voor ons bedoeld was maar voor het buiteland. En 'February' ook zo'n plaat met nummers die alleen acoustisch waren gemaakt. Maar gelukkig komen ze nu eindelijk weer met een album uit 'Fearless'. En ik moet zeggen dat ik hem zeker gaan kopen, omdat ze opzig goede muziek maken, het jammere is dat Dinand altijd op de voorgrond is.
Het is nog even wachten maar op 23 mei komt hij uit, en dan zal ik me stem uitbrengen op dit album.

Rockman schreef:

Niet alleen de laatste tijd.

Geran
IK HAAT KANE! Heb nog niet één nummer van hun leuk gevonden..

Zaterdag 30 april waren ze ook op het museumplein na Di-rect en toe dacht ik wat is Kane toch goed na zo'n kutband. Ze hebben twee nieuwe nummers van ze laten horen en het klonk erg goed. Ik denk dat de meeste mensen Kane niks vinden vanwege Dinand die een beetje te veel aanwezig is in de clipjes en concerten. En dan denk ik jongens dit is een band, het draait niet alleen om Dinand. Want de muziek is wel lekker en leuk.

avatar van bonothecat
Ben ik helemaal met Rockman eens.... en als ze uit Amerika zouden komen, zou heel nederland het geweldig vinden. Het is jammer dat Dinand altijd zo'n arogante uitstraling heeft....maar de muziek is prima te pruimen!

avatar van gemaster
Als ze uit Amerika zouden komen, dan had Kane Creed geheten en had ik er net zo'n hekel aan gehad.

gemaster schreef:

Als ze uit Amerika zouden komen, dan had Kane Creed geheten

dat zou dus betekenen dat dit hun laatste album is?

HerrieM schreef:

dat zou dus betekenen dat dit hun laatste album is?

We can only hope...

avatar van HiLL
42 schreef:

We can only hope...

wahahahaaa

Nieuwe nummer klikt erg goed, laten ze nu dan ook weer erg terug zijn en niet weer met nepalbums komen.

5*'en

Geran schreef:

IK HAAT KANE! Heb nog niet één nummer van hun leuk gevonden..

Ik sluit me hier volledig bij aan, ik heb Kane altijd een beetje een kruissing gevonden een een hele slechte Rolling stones en een schijtende Rottweiler.

avatar van PsychoBoyJack
Rockman schreef:

beetje vreemd dat je nu al een stem hebt uitgebracht, en nog wel 5 sterren...En bij die andere stemmers zet ik ook zo mijn vraagtekens.....

Het heeft lang geduurd, voordat dit album uitkomt na 'So glad you made it', ze hebben erg veel geknoeid de laatste tijd, maar heb er nog hoop in. Hun nieuwe nummers tot nu toe zijn erg goed, die ze al lieten tonen van dit album. En 'Something To Say' drijgt ook de top 3 in te komen. Kortom 'Kane is Back'!!!

1,0
meer dan 4* voor een Kane album? haha
nou ik zal het gemiddelde niet omlaag brengen, want ik ga dat hele album dus nooit helemaal luisteren

avatar van musicfriek
Troep, troep en nog eens troep....

avatar van rzasa
Ik heb een andere hoes gezien bij deze plaat.

Deze muziek verveelt mij en kan me niet boeien. Dinand een slap aftreksel van Eddie Vedder. Jongen, zing toch es met je échte stem. De rest van de band is ook in geen enkel opzicht onderscheidend

die nieuwe single gehoord en tis weer erg slecht moet ik zeggen, Dinand heeft één van de meest waardeloze en irritantse stemmen wat ik ooit gehoord heb, muzikaal technisch ook zeer zwak te noemen net als hun vorige albums.
dus ik laat het maar bij deze single en de rest hoef ik dus echt niet meer te horen

Ik ben het dan wel niet altijd met je eens TOTO, maar hier sluit ik me volledig bij aan

Dinand klinkt inderdaad ook heel anders als hij gewoon praat.. dat zegt wel genoeg denk ik..

Eddie schreef:
Ik zet ook vraagtekens bij een aantal van de stemmers op deze plaat, een stemmer stemt al op 27 april (en nog 5* ook), Dit is niet fear, puur 5* omdat je kane goed vindt. Persoonlijk vind ik Kane waardeloos, maar ik gaa ook stemmen, ik heb de plaat nooit gehoord, maar dat maakt blijkbaar niets uit 0.5*

Lijkt me niet dat je dan aan dergelijk gedrag mee hoeft te doen!!! En waarom zou iemand niet op 27 april kunnen stemmen... De meeste cd's zijn op het net wel voor de releasedatum te vinden. Erg irritant dit gedrag Eddie.

avatar van Eddie
Ik heb mijn vorige bericht verwijderd, 0.5* geven aan een plaat die ik nooit gehoord heb is flauw, de reden dat ik dat deed is puur het feit dat er ook 5* gegeven word meer dan een maand voordat de plaat uitkomt, je maakt mij niet wijs dat je de plaat dan al in zijn gegeel hebt gehoord. Je geeft dan gewoon je stem omdat je kane fan bent, niet omdat je de muziek objectief beoordeeld. Ik ben een groot Iron Maiden fan (wellicht bekent) die hebben ook bijna allemaal hoge cijfers van mij gekregen maar niet standaard een vijf, en ik wacht wel eerst met stemmen totdat ik de plaat gehoord heb, in middels heb ik de plaat dan ook gehoord (voordeel als je in een cd zaak werkt, weliswaar een heel kleintje maar toch) hij is wel mee waard dan 0.5 maar verde als 1.5* kom ik toch echt niet, de muziek is vor mij veel te mat, er zit gewoon helemaal niets in dat me weet te raken, om over de stem van Dinant nog maar te zwijgen. 1.5*

avatar van Frytz FM
Aurum schreef:

meer dan 4* voor een Kane album? haha

Terecht dat je er dan ook niet op stemt! Dacht iedereen er maar zo over, dan kregen we heel wat eerlijker beoordelingen. Het interesseert trouwens niks of iemand een album of een bepaalde band volkomen ruk vindt. Wat moet je daar mee? Ik word wel nieuwsgierig als mensen ergens heel enthousiast over zijn.

1,0
Frytz FM schreef:
...Het interesseert trouwens niks of iemand een album of een bepaalde band volkomen ruk vindt. Wat moet je daar mee? Ik word wel nieuwsgierig als mensen ergens heel enthousiast over zijn.

Als niemand ergens bijzet dat ie het ruk vindt dan hou je dus alleen maar positieve en enthousiaste reacties over bij elk album, dat zou niet echt een objectief beeld van de meningen over het album geven toch? En zo te lezen zou het als gevolg hebben dat jij dan nieuwsgierig wordt naar elk album. Daar wil ik je alleen maar voor behoeden.

avatar van bonothecat
Zijn er nog mensen die dit album uberhaupt gehoord hebben? Gaat alleen over Kane als geheel....en daar kun je beter een forumtopic over beginnen. Ben wel nieuwsgierig wat Kane naar zoveel jaar heeft gemaakt. Copy Kane - Fearless Paste to wishlist

bonothecat schreef:

Ik heb het album in zijn geheel beluisterd, ik vond dat ik dat na mijn ongezouten kritiek van vanmorgen (bericht inmiddels veweiderd) wel verplicht was, en ben tot de conclusie gekomen dat de plaat inderdaad geen 0.5* waard is dat is wel heel erg weinig, meer als 1.5 kan ik er echter niet aan geven, deze plaat weet mij alleen op het nummer Something to say een beetje te boeien, de rest van de nummers zijn semiballads met een verschrikkelijk irritante Dinand. Er zijn zoveel andere bands in dit Genre die het een een stuk beter doen.

avatar van HiLL
Eddie schreef:

1x luisteren genoeg?

avatar van Eddie
Het klinkt misschien vreemd, maar ik heb meestal aan een luisterbeurt wel voldoende om tot een oordeel te komen. Een enkele keer gebeurt het nog wel dat ik later tot een hoger cijfer kom (dit gebeurt erg weinig overigens). Ik weet bij deze plaat voor 100% zeker dat ik dit nooit goed ga vinden (anders had ik uiteraard nog geen cijfer gegeven).

avatar van miak
Ik heb hem net gekocht... Ik vind het een leuke cd! Het zijn wel veel ballads en maar een paar uptempo's... maar dat geeft niet, want dinand heeft een prachtige stem.
Believe it vind ik wel het grappigste liedje...

Beetje vaag om Kane te vergelijken met andere bands in dit genre, wat is/ zal classificatie van het genre zijn:
pop, rockpop, softrock etc etc...komt toch allemaal aan op je eigen smaak, niet dan, in dat kader vind ik fearless beter te verteren dan de nieuwe van Krezip
maar misschien is 1 a 2 keer luisteren wel niet voldoende, tegenwoordig heb je gewoonweg niet meer de tijd vanwege het aanbod,,, op naar OASIS als deze Kane gekaand is.

ik heb het album nu een stuk of twintig keer in zijn geheel gehoord (ik reis veel) en ik kan concluderen dat ik dit een van de beste albums van kane tot nu toe vind. Kane is volgens mij dan ook een van de beste rockbands die Nederland rijk is. Dinand zingt duidelijker en beter dan ooit. Een stuk beter ook dit album, dan het album van krezip waar ik het ook mee geprobeerd heb maar na tien keer luisteren het me nog niks doet..
Geef Fearless dan ook een vier sterren. dreamer en master of the game hadden niet gehoeven, maar voor de rest toppie!