John Watts - The Iceberg Model (1983)

Label: EMI

1. Interference (5:33)
  2. Man in Someone Else's Skin (2:56)
  3. I Smelt Roses (In the Underground) (3:56)
  4. I Was in Love with You (3:36)
  5. Money and Power (4:57)
  6. The Prisoner's Dilemma (4:45)
  7. Mayday Mayday (3:44)
  8. Menagerie Makers (5:02)
  9. A Face to Remember (3:58)
  10. Iceberg Model (4:08)
avatar van dynamo d
Beste nummer van John Watts: The Prisoner's Dilemma. Wonderschoon! Dit is nog niet eens op cd uitgebracht. Waarom niet?

Dit album is jaren geleden in Nederland door EMI op CD uitgebracht. Ik heb vandaag dit collector's item 2e hands in Groningen voor nog geen 5 Euro op de kop getikt.

avatar van dynamo d
Petur schreef:

Dan ga ik ook maar eens op zoek in allerei zaakjes want liever The Iceberg Model toch op cd dan op elpee.

avatar van Sundance
Drie sterren voor dit album was echt te weinig, sterretje erbij. Is gewoon een heel goed album.
Track 1 en 3 hebben m'n voorkeur.

DjFrankie (moderator)
Dit album gaat over een persoon die langzaam de controle over zijn geest (leven) verliest. Elk nummer wordt zwaarder en op het einde Iceberg model stort zijn wereld in.
Briljant gemaakte plaat van een van mijn favoriete zangers

Favoriet: A Face To Remember.

Dit is echt een vergeten meesterwerkje. En zijn nieuwe plaat Morethanmusic doet er niet voor onder, maar is alleen verkrijgbaar tijdens zijn concerten.

DjFrankie (moderator)
Favoriet: A Face To Remember.

Ook mijn favoriet shackinup, zal eens kijken of Morethanmusic op te snorren is.
Ben nu wel benieuwd erna.

avatar van jeroenheinz
Aankomende maandag komt John Watts bij ons op de universiteit in Utrecht en ik ken wel wat van Fischer Z, maar geen solowerk van de beste man. Snel maar eens checken dus

avatar van devel-hunt
The Iceberg model van John Watts, heb deze nog op LP, maar helaas nooit op CD kunnen vinden.
Ik weet nog wel dat ik het een steengoede en zijn meest kunstzinnige plaat vond, met als concept ´iemand die langzaam steeds gekker word´. Zoiets in die geest.

Ik heb hem ook op vinyl. Een meesterwerk vond ik het. En nog eigenlijk. Mooi met blazers en een noisy gitaarsound af en toe. Wel wat gedateerd klinkende drums. Maar songtechnisch heel spannend en pakkend. Ik herinner me ook een geweldig optreden in Vredenburg met een film van eigen hand in het voorprogramma. Heel mooi en arty.

Heb je Watts' laatste, GEWELDIGE plaat al gehoord Devil-hunt?
Die heet Morethanmusic en is echt formidabel. Is echter enkel te koop tijdens zijn concerten... vreemd, want het is echt een prachtplaat. Ik heb hem slechts een paar keer gehoord via iemand anders en heb hem zelf nog steeds niet.

avatar van devel-hunt
MorethanMusic heb ik nog niet gehoord of gezien. Blijkbaar is er geen maatschappij meer die geld in platen van John Watts wil steken. Zodat hij zijn nieuwste plaat dus bij live optredens moet verkopen. Terwijl er bij zijn optredens ook maar een handje vol mensen komt kijken. Beetje sneu, want Watts is een geweldig liedjesschrijver.
Wel heb ik behoorlijk veel van hem in huis. Fischer Z, The Cry, Spiritual
headcase en een aantal solo platen. Zijn meeste recente plaat die ik in huis heb is Ether, daarna nooit meer iets van hem aangetroffen zelfs niet in de meest obscure cd winkeltjes en ook niet op gespecialiseerde sites.

devel-hunt schreef:
Wel heb ik behoorlijk veel van hem in huis. Fischer Z, The Cry, Spiritual

Rough Trade heeft de plaat nu uitgebracht! Hij is geweldig en sinds 22 oktober gewoon te koop! Nu nog wat airplay, maar dat kreeg deze geweldige plaat ook nauwelijks, ja ik herinner me dat de Vara wel af en toe I smelt Roses draaide, maar daar bleef het bij. Interference is trouwens ook een juweel van een opener. Op De nieuwe plaat werkt hij ook zo succesvol samen met strijkers/blazers als op The Iceberg Model.

shackinup schreef:

November in Heerlen, ga hem daar wel kopen, ben benieuwd

avatar van devel-hunt
Koop er voor mij ook gelijk één, stuur je bankgegevens maar door

Link 1
Link 2

Hierboven staan ze ook zag ik.

Bedankt voor de links.
Eigenlijk ben ik vooral op zoek naar de CD The iceberg model, deze heb ik wel op LP maar nooit op CD kunnen vinden.

devel-hunt schreef:
Bedankt voor de links.

Die is helaas nog steeds niet op cd uitgebracht

DjFrankie schreef:

Die is helaas nog steeds niet op cd uitgebracht

Deze is net als zijn vorige album "One more twist" wel op cd uitgebracht. Ik heb beide al geruime tijd in mijn bezit. Destijds via Free record shop aangekocht.

Zie voor mijn privé collectie (die toch wel imposant is,
Fischer-z - Home - fischer-z.weebly.com

avatar van henk01
kan iemand mij vertellen waar ik deze kan kopen?

@ henk01

Cd is niet verkrijgbaar of tegen veel geld bij ebay / marktplaats, op vinyl volop verkrijgbaar

John Watts - The Iceberg Model (Vinyl, CD) - Buy at Discogs Marketplace

avatar van Mjuman
Wat een ouwe-wijvengedoe hier over cd of lp. Voor alle duidelijkheid: dit album kom je als lp regelmatig tegen voor 2 - 5 euro. Alleen een mafkees betaalt dan 15 - 20 euro voor een cd (kleiner artwork etc). Ok een platenspeler kost ca 200 euro (tweecdehands) dus als je 20 * de mooiere lp koopt, en van het verschil een platenspeler erbij, hoef je nooit meer te zeiken over cd's.

Bovendien is lp draaien veel cooler. Dit is wel mijn fave Watts album - heb 'em meermalen hier gezien en kennis laten maken met trappistbier

avatar van henk01
dat heen en weer lopen naar de platenspeler heb na al die jaren wel gehad.

avatar van Mjuman
Da's een voordeel van de cd-speler: met de afstandsbediening kan je steeds weer die ene cd opzetten. Bereid je dan maar vast voor op al die anderen die vragen of er nou 'ns een andere cd op mag - hoe datje dat dan

avatar van devel-hunt
Ik heb deze plaat nog steeds op vinyl. Vorige week weer eens voor het eerst in minstens 20 jaar gedraaid. Viel een beetje tegen, minder excentriek dan in mijn gedachte en instrumentaal gedateerd. Mijn voorkeur blijft toch uitgaan naar de plaat voor deze, one more twist. Hoewel met the iceberg model weinig mis is, heeft de tand des tijds er wel aan geknaagd. One more twist klinkt tijdlozer.

avatar van henk01
Ik heb m nu ook. Ik ga dit eens snel luisteren. Gedateerd? Lekker!

avatar van gerbrand1956
Mooi album van John, inmiddels de LP naar CD omgezet en die weer naar MP3 ... Ideaal voor
I Pod ...

avatar van Alicia
Zodra je ook maar denkt dat je alle parels uit de eerste helft van de jaren tachtig zo langzamerhand wel gevonden hebt, liggen er weer een paar te schitteren op het oneindige muziekstrand.

*op zoek naar schepnetje gaat*

Vlug een beetje... voordat het "hoogwater" wordt!

Deze moet ik hebben!

avatar van Alicia
Ik was 'm een beetje vergeten, totdat ik zojuist een punt... juh... gaaf vinyl exemplaar tussen onbekende jaren 60 meuk in een elpee rommelbak vond en dacht waarom nemen we die ook niet gelijk mee?

Alicia schreef:

Een van de betere platen uit de jaren 80. Zo niet een van de beste!

Ja in die 80s verscheen er niet zoveel fraais en met 10 lp's in totaal kan je de jaren '80 aardig samenvatten

Alicia schreef:

Een van de betere platen uit de jaren 80. Zo niet een van de beste!

Mee eens geweldig concept album. Heb ook nog de 2 singels hiervan. Hierna werd het Watt minder.