Volumes - Via (2011)

2. Wormholes (5:33)
  3. Limitless (3:01)
  4. Reversion (1:49)
  5. Serenity (4:40)
  6. The Columbian Faction (4:30)
  7. Affirmation of Ascension (4:49)
  8. Intake (5:25)
  9. Behind the Curtain (4:25)
  10. Recovery (1:33)
  11. Edge of the Earth (4:54)
  12. Via (5:28)
avatar van james_cameron
Fans van bands als Meshuggah, Textures en TesseracT opgelet! De meeslepende metal van Volumes ligt waarschijnlijk precies in jullie straatje. Qua zang iets meer hardcore-invloeden dan bij reeds genoemde bands, maar dit is een goed album vol sterke songs, overtuigend gebracht en prima geproduceerd. In Edge Of The Earth (wat mij betreft het beste nummer van het album) duikt voor het eerst wat cleane zang op, iets dat voor de variatie wel wat vaker gebruikt had mogen worden. Eén en ander lijkt namelijk nogal op elkaar, wat een minpuntje is aan de plaat. Niettemin een fijne beukplaat van een veelbelovend band.

avatar van MindkillerNL
In het zesde nummer, The Columbian Faction, zit ook cleane zang. Maar verder ben ik het helemaal met je eens, een prachtig album dit. De core-invloeden zijn iets meer aanwezig dan bij bands als Meshuggah en Textures, redelijk wat breakdowns met een dubstep-bas erbij. Maar het stoort niet verder, het is goed in balans allemaal. Ook voor fans van After the Burial, the Faceless en Veil of Maya.