The Boxer Rebellion - Exits (2005)

Label: Mercury

1. Flight (4:12)
  2. All You Do Is Talk (3:02)
  3. We Have This Place Surrounded (4:26)
  4. Watermelon (3:26)
  5. The New Heavy (2:13)
  6. World Without End (4:15)
  7. Never Knowing How Or Why (4:10)
  8. Lay Me Down (5:21)
  9. Cowboys & Engines (3:35)
  10. The Absentee (5:51)
avatar van Co Jackso
Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij dit debuut van The Boxer Rebellion. De kwaliteit van de band is wel degelijk te horen bij nummers als We Have the Place Surrounded en Cowboys and Engines. Maar als geheel vind ik het iets te mager en ook te wisselvallig. Een behoorlijke opbouw ontbreekt in sommige nummers, terwijl de band in latere albums duidelijk heeft laten zien dat ze dat wel kunnen. Daarnaast is er niet echt een nummer dat een blijvende indruk op mij heeft achtergelaten. Zelfs de rustige nummers niet.

Ik moet wel zeggen dat mijn smaak veel meer aansluit bij de twee albums die volgen. Bij die albums tonen ze wat mij betreft hun ware kracht. Voor de liefhebbers van krachtige rock, kan ik dit album zeker aanraden.

avatar van 4addcd
Dit was mijn eerste kennismaking met TBR. Ik zag ze als voorprogramma van The Editors en was meteen verkocht. Sindsdien fan gebleven en zie ze zelfs in oktober weer voor de zoveelste keer live.
Dit debuut is bij tijd en wijle rauw, maar laat precies horen waarom ik TBR zo goed vond; de stem, de drumpartijen en zeker ook de heerlijke gitaarpartijen die soms vragen om een forse verhoging van het volume. De sterkste tracks halen gemakkelijk het niveau 5 sterren, maar er staan ook wat mindere op. Gewoon wat minder raak. De mix tussen rustig en onstuimig op 1 album vind ik heerlijk. Hoop dat er in oktober een paar nummers van Exits langs komen in Paradiso.
Beoordeling 4,25 afgerond naar beneden is een dikke 4