John Williams - War Horse (2011)

Score
Label: Sony Classical

1. Dartmoor, 1912 (3:35)
  2. The Auction (3:43)
  3. Bringing Joey Home, and Bonding (4:48)
  4. Learning the Call (3:42)
  5. Seeding, and Horse vs. Car (3:32)
  6. Plowing (5:57)
  7. Ruined Crop, and Going to War (3:33)
  8. The Charge and Capture (3:21)
  9. The Desertion (2:34)
  10. Joey's New Friends (3:28)
  11. Pulling the Cannon (4:58)
  12. The Death of Topthorn (2:47)
  13. No Man's Land (4:32)
  14. The Reunion (3:52)
  15. Remembering Emilie, and Finale (5:05)
  16. The Homecomming (8:03)
avatar van JohnWilliams
Samen met The Adventures of TinTin is dit toch echt de score waar ik me op verheug. De muziek die in de trailer te horen is is afkomstig van de score. John Williams laat zien dat hij de maestro blijft!

avatar van Albus Dumbledore
Ik heb op YouTube het nummer The Homecoming gehoord. Dat klonk wel weer echt typisch Williams en bezorgde me echt kippenvel! Zeer goed. Hier kijk ik naar uit. Twee nieuwe films van Spielberg, allebei gescoord door Williams.

avatar van JohnWilliams
De muziek was inderdaad geweldig, ik denk stiekem toch nog iets beter dan Kuifje

avatar van davy jones
Heb enkel nog maar de track Homecomming gehoord.
Als de rest van de soundtrack van dezelfde kwaliteit is, dan hehft Williams voor de zoveelste keer een meesterwerk geschreven.
Het enige wat mij wel wat stoorde is dat vanaf 3:35 van deze track, een melodie begint die heel wat weggeeft van Jade van the rock. Of ligt dat aan mij

avatar van JohnWilliams
Dat vind ik wel meevallen.

avatar van davy jones
maar je moet toegeven, het lijkt erop he

neo
Het zou mij niks verbazen als je bij het verkennen van Ierse muziek nog eens iets tegenkomt wat er een beetje op lijkt.

John Williams is toch die gast die allemaal die ergerllijke programma's maakt op RTL? Help mijn man ais klusser en heeft een hobby: ruzie maken mer de buren;)

avatar van JohnWilliams
TinTin vond ik geweldig maar dit noem ik nou echt Oscar materiaal.
Zonet nog andere samples beluisterd, het klinkt allemaal geweldig!

avatar van legian
Steve1979 schreef:

de film trekt me niet, maar ik hoor zo veel goede reacties op de muziek, en aangezien ik Tintin erg goed vond, ben ik wel benieuwd.

avatar van JohnWilliams
Eindelijk de score in zijn geheel beluisterd en ik moet jullie zeggen dat het het wachten waard was.
Al vanaf 2009 keek ik uit naar deze film die door Spielberg geregisseerd zou worden, en met Spielberg als regisseur was een plaats voor Williams al gereserveerd. En dat is maar goed ook, want opnieuw weet hij prachtige muziek te combineren. Muziek die in mijn oren weer erg verfrissend is, hij keert terug op zijn stijl van Saving Private Ryan (prachtig) en een lust voor de oren!

Ik hoor over War Horse verschillende kritieken, de één vindt het prachtig en de ander is lichtelijk teleurgesteld. Die teleurstelling snap ik niet echt, Williams heeft prachtige thema's geschreven die in je hoofd blijven zitten. De violen krijgen weer voorrang bij veel tracks en we horen zelfs een piano bij track 15 die mij kippenvel blijft bezorgen. Weer een ouderwets goede score van Williams die ondanks zijn hoge leeftijd ons steeds weer blijft verrassen.

avatar van davy jones
Dit is een prachtige soundtrack van de maestro. Het bewijs dat zijn stijl nog niet gedateerd is. Die thema's, die motieven, die actiethema's. Ik had een wow gevoel tijdens heel de luisterbeurt, en dat is al lang geleden. Een plaats in mijn top 10 heeft dit meesterwerk zeker en vast verdient.

Ponty Mython
Vandaag met mijn vriendin deze film gezien. Vreselijk sentimentele film, vreselijk sentimentele muziek. De begeleidende score lijkt geschreven te zijn enkel en alleen om zoveel mogelijk waterlanders op te wekken in de tweeenhalf uur dat de film duurt. John Williams heeft enkele klassieke thema's op zijn naam staan, zoals Jaws, Indiana Jones, Star Wars, Close Encounters en Jurassic Park, maar na het aanhoren van zijn nieuwste werk moet ik helaas tot de conclusie komen dat de oude meester door de tijd is ingehaald. Maar het werkelijke probleem is eigenlijk dat Williams voorspelbaar is geworden.

avatar van blur8
Passende muziek bij de film. Maar inderdaad te voorspelbaar om echt indruk te maken.
Het fraaie basisthema, wordt daarvoor net iets te vaak herhaald.
Elke instrumentwissel van viool naar koper en terug hoor je vooraf aankomen.
Vakkundig en effectief, maar niet opmerkelijk.

avatar van HANSZIMMER
Prachtige score voor een overigens absoluut niet te pruimen film. Tintin was al een leuke score maar deze overtreft Tintin toch wel (zeker in originaliteit). 2011 was duidelijk weer eens het jaar van Williams. Van mij mag ie zeker blijven componeren.

avatar van thomzi50
Misschien moet het kwartje bij mij simpelweg nog vallen, misschien heb ik te veel andere Williams-scores beluisterd, maar ik hoor hier weinig speciaals in - ik vind het allemaal een beetje een herhalingsoefening, met thema's die zeer sterk doen denken aan andere Williams-scores en weinig echt eigens, of sprankelends. Prettige score verder wel, maar voor mij meer als achtergrondmuziek dan als echt indringend geheel.