Stephen Stills - Stills (1975)

Label: CBS

1. Turn Back the Pages (4:02)
  2. My Favorite Changes (2:51)
  3. My Angel (2:17)
  4. In the Way (3:31)
  5. Love Story (4:15)
  6. To Mama from Christopher and the Old Man (2:17)
  7. First Things First (2:08)
  8. New Mama (2:27)
  9. As I Come of Age (2:35)
  10. Shuffle Just as Bad (2:40)
  11. Cold Cold World (4:34)
  12. Myth of Sisyphus (4:13)
avatar van potjandosie
inderdaad een fraai album van Stephen Stills met als uitschieter "As I Come of Age" opgenomen in Londen met Ringo Starr op drums, dat door de harmoniezang met David Crosby en Graham Nash klinkt als een typisch CSN nummer. naar mijn mening het enige 5 sterren nummer.

mijn waardering voor de overige nummers:
3,5 sterren Turn Back the Pages, My Favorite Changes, Love Story
4 sterren My Angel, In the Way, Cold Cold World, Shuffle Just as Bad, Myth of Sisuphus
4,5 sterren To Mama from Christopher, First Things First, New Mama

een coherent album met veel memorabele songs. bij nader inziens/horens niet minder dan zijn gelijknamige debuut dat ik altijd hoger aansloeg. in die zin ga ik mee in de beleving van milesdavisjr. na de matige opvolger "Illegal Stills" en het zeer teleurstellende "Thoroughfare Gap" haakte ik destijds af. eerder in 1972 maakte Stephen Stills de klassieker "Stephen Stills/Manassas".

opvallende aanwezigen op dit album naast de bekende sessiemuzikanten o.a. Leland Sklar (bass) en Russell Kunkel (drums) zijn Rick Roberts (background singer) die de vervanger was van Gram Parsons bij de Flying Burrito Brothers. de liefhebber raad ik aan om eens naar zijn prima solo album "Windmills" (1972) te luisteren.

Donnie Dacus (gitaar) die lid was van de bands Badfinger en Chicago schreef mee aan de nummers "Turn Back the Pages" en "Cold Cold World" en "Myth of Sisyphus" is een co-written nummer met bassist Kenny Passarelli die eerder lid was van de band van Joe Walsh en in die band een geweldige ritme sectie vormde met drummer Joe Vitale.