Stephen Stills - Illegal Stills (1976)

Label: CBS

1. Buyin' Time (3:36)
  2. Midnight in Paris (4:01)
  3. Different Tongues (3:10)
  4. Soldier (2:59)
  5. The Loner (4:16)
  6. Stateline Blues (1:59)
  7. Closer to You (3:37)
  8. No Me Niegas (3:34)
  9. Ring of Love (4:02)
  10. Circlin' (4:19)
avatar van AdrieMeijer
Ik heb deze gisteravond voor het eerst sinds lange tijd gedraaid. Nou. die kan weer voor tien jaar de kast in. Zegge en schrijve vier goede nummers: Different Tongues, No Me Niegas, Stateline Blues en The Loner. Bij dat laatste nummer spat het spelplezier er vanaf: Stills zingt fantastisch ("On the day that she left, he DIED but it did not show") en de gitaren kreunen en scheuren op de typische Stills-manier. De rest van de plaat is ondermaats. Vooral de suffe stem van Donnie Dacus, die verschillende malen solo mag zingen, stoort me mateloos. Een jaar later zou Stills met Crosby en Nash nog één keer laten horen dat hij wel degelijk een goed liedje kon schrijven, maar daarna ging hij definitief in de "Repeat & Shuffle" stand.