One Direction - Up All Night (2011)

Label: Syco

1. What Makes You Beautiful (3:18)
  2. Gotta Be You (4:04)
  3. One Thing (3:17)
  4. More Than This (4:48)
  5. Up All Night (3:12)
  6. I Wish (3:35)
  7. Tell Me a Lie (3:15)
  8. Taken (3:55)
  9. I Want (2:51)
  10. Everything About You (3:35)
  11. Same Mistakes (3:37)
  12. Save You Tonight (3:24)
  13. Stole My Heart (3:25)
avatar van Emile93
Ik ben hier toch wel erg benieuwd naar! What makes you beautiful ligt wel lekker in het gehoor!

avatar van Taty
Ben de leak van dit album eens gaan beluisteren, omdat ik What Makes You Beautiful een erg catchy song vind en het hele dagen door kan draaien.

Valt voorlopig goed mee, deze nummers vind ik wel goed tot OK:

- What Makes You Beautiful (5*)
- Save You Tonight (5*)
- Tell Me You Lie (5*)
- Stole My Heart (5*)
- More Than This (5*)
- Gotta Be You (4*)
- One Thing (3,5*)
- Up All Night (3,5*)
- Everything About You (3*)

De 4 andere nummers vind ik voorlopig wat minder, maar ik heb ze dan ook nog maar 1x beluisterd.

- I Want (2*)
- Same Mistakes (2*)
- I Wish (1,5*)
- Taken (1,5*)

Daarom voorlopig een gemiddelde van 7 op 10 voor dit album. Voor de groep vind ik het verder jammer dat ze met 5 zijn en ik de indruk heb dat het alleen Harry, Liam en Zayn zijn die solo's mogen zingen.. Waarom moesten die andere 2 er dan bij?!

Ik moet wel zeggen dat ik elk nieuw album dat uitkomt afluister en dat dit het eerste is waarvan eigenlijk elk nummer binnen mijn smaak valt en ik ook zoveel nummers écht goed vind. Normaal zijn er hoogstens 1 of 2 uitschieters en is de rest wat eentoniger, en bij deze zijn het er 6 en vind ik bijna al de rest ook goed. Leuke uptempo's, duidelijke beats en niet teveel saai gezeur (Behalve in I Wish en Taken dan). Ga ik zeker aanschaffen!

Mooi album!
Goede afwisseling van upbeat nummers en wat rustigere nummers.
Jammer dat Niall en Louis iets minder vaak zingen. Maar verder een super leuk album
It

dribbeltje
Leuke cd!!

dribbeltje
Liam Payne is het leukste

avatar van Taty
Ik heb het album gewonnen op radio mnm!
Tis alleen nog maar beter gaan klinken allemaal, heb geupgrade naar 5*

avatar van Emile93
Lekker catchy album! Prima om naar te luisteren!

avatar van jellecomicgek72
0,5
Me zusje is hier fan van.... Vind er zelf echt geen fuck aan. Leuke muziek voor tienermeisjes maar daarmee is ook alles wel zo'n beetje gezegd..

Taty schreef:

Ik moet wel zeggen dat ik elk nieuw album dat uitkomt afluister

Lijkt me knap.

@Jelle: jouw zusje ook al?

avatar van jellecomicgek72
0,5
Verschrikkelijk vind ik het, nog erger bijna dan Justin Bieber en al die andere dingen. Echte weer de zoveelste 13 in één dozijn boyband... Echt compleet lege muziek dit.

jellecomicgek72 schreef:

Waarschijnlijk heb je het album niet eens beluisterd en alleen hun single

avatar van Arrie
Ik kan die single wel dromen, m'n zusje heeft die al zó vaak gedraaid. Get out, get out, get out of my head! Nou, inderdaad zeg, ga eens uit m'n hoofd, stom lied.

avatar van musicman13
Ben absoluut niet van de boybands, maar wel van de pop. En dit gewoonweg een lekker popnummer. Af en toe een beetje hetzelfde, maar wel lekker in het gehoor!

En wie kan One Thing nou niet weerstaan...Zo´n lekker nummer!

avatar van Rhythm & Poetry

Hunter
spit.tsvnami schreef:

Waarschijnlijk heb je het album niet eens beluisterd en alleen hun single

Dus jij wil constateren dat wanneer ik dit album (Dat overigens bol staat van de niet zelfgeschreven cheesy popnummertjes) luister ik het wél goede muziek zou vinden? Ik zou me doodschamen als ik in een boyband zou zitten.

avatar van King of Dust
M'n zusje zit dit ook iedere dag te draaien. Ik wordt er helemaal gek van. Ik kan nu voort voorspellen: na What Makes You Beautiful komt.... juist ja: One Thing. En andersom. Verschrikkelijke muziek. Gelukkig gaat mijn geluidsinstallatie harder dan de hare. Kan ik er lekker overheen gaan met The Stones, Nirvana, Nine Inch Nails, The Sound enz. enz.

dribbeltje schreef:
Liam Payne is het leukste

Richt een BoyMeter op en ga die informatie daarop zetten

King of Dust schreef:

WOW!? Jij luistert naar Nirvana én The Stones?
Nine Inch Nails? En jij haat One Direction?
Jij moet wel héél cool zijn!

spit.tsvnami schreef:

WOW!? Jij luistert naar Nirvana én The Stones?
Nine Inch Nails? En jij haat One Direction?
Jij moet wel héél cool zijn!

Dat is nou eenmaal hoe het erbij ons thuis aan toe gaat. Als jij dat wilt uitleggen als opscheppen over mijn smaak, dan moet je dat zelf weten. Ik haat One Direction niet omdat het cool is om ze te haten, maar omdat het een walgelijk commercieel product is wat ver van de kunst die muziek eigenlijk hoort te zijn af staat.

King of Dust schreef:

Walgelijk commerciële producten verdienen geld. Omdat er genoeg mensen zijn die die walgelijk commerciële producten ook beluisteren. Als je er geen last van hebt is het toch goed? Zo'n reactie's schrijven op een site als MusicMeter is gewoon nutteloos want we weten allemaal dat dit geen muziek is van een hoog niveau.

@spit.tsvnami

Ik vertel welke ervaringen ik zelf in mijn dagelijks leven met deze muziek heb, hoe inhet dagelijks moet aanhoren. Ach ja, dat kun je nutteloos noemen, maar ja dan kun je heel veel reacties van musicmeter nutteloos noemen. Positieve reacties op The Dark Side of The Moon bijvoorbeeld. We weten toch allemaal dat het een legendarisch en uitstekend album is? Overbodig om dat dan nog op te merken. Zo werkt het niet op MM.

avatar van Mitsiooh
^ Oldygoldylover boven mij,

Ja, oude muziek is 'geweldig' en 'niets gaat boven dat' en natuurlijk 'is het allemaal verschrikkelijk wat er nu gemaakt wordt'. Maar wat ik zie, zijn 5 *scrollt naar boven of het er vijf zijn* jongens die het LEUK vinden om muziek te maken. Dat ze nog niet helemaal klaar zijn of inspiratie genoeg hebben voor "echte" diepgaande muziek (zoals vroegâh), dat zullen we in de komende jaren wel merken. Nee, geen fan hier, maar moe van het gelijk afschrijven van artiesten of bands zoals deze. 'One thing' vind ik een prima popnummer en het plezier dat ze hebben met het maken van muziek spat ook van ze af.
Ik vind al die ouwe meuk verschrikkelijk, stuk voor stuk, allemaal dus mij overtuigen van die sublimiteit is overbodig en vooral tijdverspilling. Ik zal deze CD nooit in zijn geheel afluisteren, maar ik ga niet braken en een preek geven over de "geweldige" en "diepgaande" muziek van Nirvana (waren hun niet van dat "meesterlijke" 'hello hello hello hello hello hello hello hello heeee-loooo' waarbij ouwe mannen met dikke bierbuiken zwetend tegen elkaar beuken?) wanneer een nummer van deze band op de radio komt. Ik luister het af en misschien komt er daarna wel een liedje dat meer bij mijn smaak zit. Ik haaaat werkelijk mensen die hun muzieksmaak zo boven anderen zetten...bah.

avatar van NewYorkCityLight
Rhythm & Poetry schreef:

^ Oldygoldylover boven mij,

Volkomen onzin. Er wordt nu nog steeds goede muziek gemaakt. Editors en Radiohead behoren tot mijn lievelingsbands; Andere artiesten/bands zoals Lady Gaga, Beyonce, Nelly Furtado enz. zijn dan niet mijn muzieksmaak, maar maken wel goede muziek. Die openingszin is dus volkomen onzin. Ik vind deze muziek verschrikkelijk; niet alle muziek die vandaag de dag gemaakt wordt.

Je moet me geen woorden in de mond leggen.

Mitsiooh schreef:

Ja, dat zie ik ook. Ik heb dan ook niks tegen de jongens persoonlijk, maar wel tegen hun muziek en de massahype-fabriek waar ze uit zijn ontstaan. Ik heb ook nooit gezegd dat ik iets tegen de jongens heb. Maar hun muziek mag ik wel verschrikkelijk vinden, omdat de cd bij mij thuis iedere dag voorbijkomt (met One thing en What Makes You Beautiful als grijsgedraaide nummers). En dat mag ik ook zeggen. Het maakt mij niks uit of ze plezier hebben of niet: ik vind hun muziek allesbehalve mooi en dat zal ik ook kenbaar maken. Mochten ze wat ik veel beter materiaal vindt gaan maken of mocht er een tweede Robbie Williams uit de band groeien, dan heb ik daar groot respect voor. Tot die tijd

Mitsiooh schreef:
^ Ik vind al die ouwe meuk verschrikkelijk, stuk voor stuk, allemaal dus mij overtuigen van die sublimiteit is overbodig en vooral tijdverspilling.

Wel raar dat je mij verwijt alle muziek van nu over een kam te scheren, terwijl je dat hier met alle oude muziek doet.

Mitsiooh schreef:

Ook niet als je het dag in dag uit moet aanhoren? Als je zus het er iedere dag overheeft? Dat is wel wat anders, Mitsiooh, dan het eventjes via de radio langs horen komen. En hoezo mag ik niet zeggen dat ik deze muziek verschrikkelijk vindt, als ik de CD daadwerkelijk ken? Of moet het hier een en al lof zijn voor One Direction? Ik heb trouwens geen preek gegeven, alleen maar een anekdote verteld. Als daar dan met een sneer op gereageerd wordt, heb ik het recht om te reageren dunkt me.

Mitsiooh schreef:
Ik haaaat werkelijk mensen die hun muzieksmaak zo boven anderen zetten...bah.

Ik zet mijn muzieksmaak alleen boven mensen die muziek goed vinden zolang hij in is, en weer slecht vinden als hij uit is, zoals mijn zus doet. Die mensen zien muziek als een mode-artikel. Aangezien muziek kunst is, heb je dan de essentie niet goed begrepen. In mijn ogen ben je dan geen muziekliefhebber en heb je geen muzieksmaak. Je doet alleen mee aan de mode. Net als dat mensen die iets vinden puur omdat een ander dat vindt ook geen eigen mening hebben. Daar zet ik mijn muzieksmaak boven en dat vindt ik ook realistisch. Je hoeft natuurlijk ook geen muziekliefhebber te zijn en je kunt later misschien wel een eigen smaak ontwikkelen. Alle mensen die One Direction goed vinden omdat het hen echt raakt, omdat het hun ontroerd en One Direction blijven steunen ook als dat over een paar maanden uit de mode is, die mensen neem ik serieus. Zij hebben een ander muzieksmaak dan ik, maar geen mindere. Voor mij geldt: een eigen smaak is een goede smaak.

Ik noemde mijn favoriete bands mede omdat ze niet zo gelikt zijn als 1D. Ze komen niet uit de massahype-fabriek: ze hebben zichzelf gevormd en schrijven nummers zonder een hele club songwriters die buiten de band staan. Ze volgen meer hun eigen weg, dan 1D die nu de weg van de hitrecepten volgt. Nogmaals: als 1D later wat anders gaat doen, wat eigenzinniger is:

Maar dat is nu niet het geval.

Rizz
Rhythm & Poetry schreef:

Serieus? Doe mij Harry Styles maar

^ Oldygoldylover boven mij,

Dat is inderdaad ook niet geweldig en diepgaand, maar gewoon catchy. Ik vond eerst ook precies hetzelfde van Nirvana, maar dat is veranderd. Ik heb ontdekt dat ze veel beter werk gemaakt hebben dat dat eeuwige hitje. Mocht je het niet kennen: luister All Apologies of Pennyroyal Tea van Nirvana (of heel In Utero). Misschien ga je het dan nog wat vinden (voor mij was het een openbaring). Zo niet? Ook goed

avatar van Gloeilamp
Rizz schreef:

Serieus? Doe mij Harry Styles maar

Ik stem Zayn, ik wil ook zo'n vetkuif.

Mitsiooh schreef:

Het feit dat je het ook maar bestempeld als oude muziek zegt al genoeg.

avatar van Arrie
Hij heeft het niet over One Direction hoor.

Arrie schreef:
Hij heeft het niet over One Direction hoor.

Oh meen je dat. Had ik niet door.