Scott H. Biram - Bad Ingredients (2011)

Country / Blues
Label: Bloodshot

1. Just Another River (3:10)
  2. Dontcha Lie to Me Baby (1:54)
  3. Open Road (3:48)
  4. Victory Song (4:53)
  5. Born in Jail (3:47)
  6. Broke Ass (4:39)
  7. I Want My Mojo Back (4:19)
  8. Wind Up Blind (4:23)
  9. Memories of You Sweetheart (2:02)
  10. Have You Ever Loved a Woman (4:05)
  11. Killed a Chicken Last Night (2:21)
  12. Black Creek Risin' (2:53)
  13. Hang Your Head & Cry
avatar van Ronald5150
Scott H. Biram deed me bij een eerste luisterbeurt direct denken aan Seasick Steve, maar na meerdere malen luisteren toch ook weer niet. Biram klinkt wat dreigender en beklemmender dan Seasick Steve en zijn teksten hebben meer diepgang. Op "Bad Ingredients" hoor je de klassieke bluespatronen, maar dan donkerder, rauwer. Als ik hem hoor spelen krijg ik het gevoel dat zijn vingers bloeden van het stuwende spel. Biram wisselt het betere stampwerk af met meer country gedreven nummers. Heerlijke hedendaagse "bad ass" bluesplaat.