Pennywise - Full Circle (1997)

Punk / Rock
Label: Epitaph

1. Fight Till You Die (2:22)
  2. Date with Destiny (2:55)
  3. Get a Life (2:56)
  4. Society (3:24)
  5. Final Day (3:11)
  6. Broken (2:46)
  7. Running Out of Time (2:21)
  8. You'll Never Make It (2:35)
  9. Every Time (3:37)
  10. Nowhere Fast (2:56)
  11. What If I (2:55)
  12. Go Away (1:51)
  13. Did You Really? (2:51)
  14. Bro Hymn Tribute (5:10)
  15. Unknown Road [Instrumental] * (13:45)
avatar van Eddie
Gister voor het eerst sins jaren weer eens uit de kaste gehaal en oh, wat was dat weer even genieten geblazen. heerlijke ouderwtse skate punk met een oi randje. 3.5*

avatar van EmDee
Duurt dat laatste nummer trouwens echt zo lang?

de normale versie niet.... misschien dat ze een stukje zang uit de zaal hebben meegepikt.... het is namelijk HET pennywise live nummer..... (naast de gebruikelijke "stand by me" cover)

avatar van EmDee
oke, dus gewoon 20 minuten lang: Oooooooo ooo ooo oooooh

avatar van Eddie
Nee, na dit nummer volgt er een minuten lange stilte waarn aer nog een 10 minuten durend (heel saai) stuk piano gepingel komt. Bro Hymn duurt maar een minuut of 5 dacht ik.

ik ken eigenlijk alleen dit Pennywise album, en vindt hem prima te doen. En persoonlijk vindt ik dat pianostuk aan het einde helemaal zo slecht nog niet. Weliswaar fout, maar wel leuk-fout als je begrijpt wat ik bedoel

Ik heb ook enkel dit album, dit is dan ook het essentiële pennywise-album denk ik . De rest is meer van hetzelfde. Maar hier zitten de songs heel goed! Retestrakke 'skate'punk ja. Een klassieker in het genre voor mij.

avatar van marco straaten
Bro Hymn is geweldig !!!!

gerre schreef:

Jij snapt het helemaal.

avatar van Sinner
Lekker catchy en energiek! Had tot gisteren nog niets van de band in huis maar dankzij een actie in de Free Record Shop in maastricht (3 cd's voor 7.5 euro) meteen een stuk of zeven van in huis gehaald (ontbreken nog - The Fuse en Straight Ahead). Tot nog toe is Full Circle ook mijn favo. Een score volgt later nog maar ik neig naar 3.5-4. Ik vind over het algemeen echter de (bijna) volledige catalogus van Pennywise wel te pruimen. Voorspelbaar dat zeker, maar ook altijd oerdegelijk en weer lekker om eens op te zetten.

avatar van Norbert
Geweldige muziek en ook de teksten zijn heerlijk naar mijn idee. Jammer dat ik ze dit jaar heb moeten missen op Lowlands.
Favoriete nummers op dit album zijn Fight Till You Die, Did You Really? en natuurlijk Bro Hymn.
Top 10 album voor mij

Bro Hymn!

YAY Absoulute Classic. Bro Hymn word ook vaak gezongen bij het verlaten van het festivalterrein elke avond op Pinkpop. In ieder geval wel de 2 jaar dat ik er was.

avatar van berwt
Schitterend album. Jammer van het pianostuk op het einde vind ik. Society is het lekkerste nummer me dunkt.

avatar van Shelter
Bro hymn is een tear jerker en live helemaal geweldig....
Rest van het album kan ik nog prima luisteren ondanks mijn voorliefde voor hiphop... dat zegt genoeg over dit album.

avatar van Sanderkeuh
Goed punkalbum met Bro Hymn Tribute als hoogtepunt.

Top 3 nummers: Bro Hymn Tribute, Final Day en Fight Till You Die.

3.5*

Aloanator
Bro Hymn is zo'n heerlijk nummer om keihard mee te "whoo-o-o-oën" als er niemand in de buurt is. Ook heerlijk simpel op gitaar. Ik vat trouwens niet dat Bro Hymn op deze CD 24 minuten duurt, want ook al heeft het een hoog meeschreeuw-gehalte, het gaat toch na een poosje wel vervelen...

Uhmmm
@Aloanator, je hebt duidelijk het album niet gehoord...want achter Bro Hymn zit een soort van pianospel als "verborgen" nummer...vandaar de bijna 24 minuten

Shelter schreef:
Uhmmm

Ik heb het album inderdaad niet gehoord, maar ken het nummer "bro hymn" wel. Vandaar dat ik me ook afvroeg waarom die zo lang duurde, maar zit er nu een pianolijntje in van 24 minuten?

avatar van bastens
Jij hebt duidelijk ook niet al te veel cd's uit de jaren 90. Want die hadden dat wel meer, 'verborgen nummers'.
Laatste liedje stopt, je hoort niks meer, teller blijft lopen, en na een minuut of 12-14 begint het 'verborgen' nummer.

Aloanator
Wat een logica, kunnen ze die net zo goed in een nieuw bestandje zetten...

Harco
Daarom heette het dan ook "hidden."

Al eeuwen niet meer gedraait zeg, tot ik vandaag bro hymn weer hoorde. Toch nog steeds de betere punkpop.

avatar van Shelter
Ik snap de pop achter punk niet helemaal.
Pennywise is een van de pioniers...gewoon die hard punk

Pioneers? Dan moet je toch 20 jaar of nog verder terug.

pioneers van de skate punk bedoelt ie dan toch. Maargoed, er waren uiteraard bands al veel eerder en belangrijker.
Sucidal Tendencies, Minor Threat en in zekere mate Black Flag waren belangrijk voor de opbouw.

Toch klopt het wel een beetje, Pennywise is 1 van de eerste (echte) skate bands uit de opmars naar populariteit voor het genre.

avatar van Shelter
ja er zijn altijd bands voor andere bands... wat wil dat zeggen dan?
Dat je geen pioniers meer kan hebben?
Pennywise heeft echt veel voor het genre betekent (punk/skate punk...geef het een naam) en dus zijn het EEN van de pioniers zoals ik al zei. Niet DE pioniers maar toch zeker wel EEN van de pioniers.

Ja, je hebt je punt.

ok mooi

sorry voor de capslocks...ik kon even geen bewoording vinden om me sterk uit te drukken hahahaha

avatar van Ro3l
Ik erger me kapot aan al die 'ski-hut' -en gabber covers van Bro Hymn. Voor mij is het, zeker na het overlijden van Jason Matthew Thirsk, een beetje een beladen nummer. Stuitend dat daar een 'boerenzuipschuur'-nummer van gemaakt wordt.

Jason Thirsk schreef het aanvankelijk (eerste versie op eerste plaat) voor/over een aantal van zijn overleden vrienden. Na zijn overlijden, tijdens het maken van dit album, heeft de rest van de band het nummer aan hem opgedragen. Wrang is dat het nummer gaat over hoe mooi het leven is terwijl Jason zelfmoord pleegde. Deze contradictie hoor je ook terug in het nummer daarvoor.

Dat pianostuk na het laatste nummer wordt gespeeld door de broer van de overleden bassist van Pennywise. Het is een bewerking van een eerder door Jason Thirsk zelf geschreven nummer. Het is in één keer ingespeeld en ik krijg over mijn hele lichaam kippenvel als ik de emotie terughoor in een aantal 'valse' noten aan het einde. Dat daarna bezemgeveeg te horen is, kan een metafoor zijn voor het einde van een tijdperk als band Pennywise mét Jason Thirsk. De lay-out van de hoes en de titel 'Full Circle' refereren hier ook aan.