Adele - Live at the Royal Albert Hall (2011)

Pop / Soul
Label: XL

1. Hometown Glory (4:17)
  2. I'll Be Waiting (3:55)
  3. Don't You Remember (4:04)
  4. Turning Tables (4:10)
  5. Set Fire to the Rain (4:16)
  6. If It Hadn't Been for Love (3:08)
  7. My Same (2:34)
  8. Take It All (3:56)
  9. Rumour Has It (3:47)
  10. Right as Rain (2:43)
  11. One and Only (5:53)
  12. Lovesong (5:17)
  13. Chasing Pavements (3:41)
  14. I Can't Make You Love Me (3:39)
  15. Make You Feel My Love (3:48)
  16. Someone Like You (4:54)
  17. Rolling in the Deep (4:48)
Zal wel een gewild kerstkadootje gaan worden dit jaar schat ik zo in.

Te verkrijgen als dvd / cd of dvd / blu ray.

Rizz
Wil hem ook wel hebben

avatar van oceanvolta
Bij mij komt ie ook wel in huis. Als ik hem niet haal, haalt mn vriendin hem wel.

avatar van Emile93
Anyway, live is ze gewoon erg sterk, al moet ze er in het begin erg inkomen. Dat vind ik jammer. Bij Set fire to the rain zingt ze erg vaak er net naast. Jammer.
Take it all is naar mijn mening het hoogtepunt van het album! Prachtig gezongen (dit keer niet vals) en met een dosis emotie waar je van achterover valt! PRACHTIG!
One and Only is ook erg goed, al vergat ze na de 2 1e regels haar tekst, waardoor ze opnieuw begon! Maar het was echt prachtig!!!
Lovesong is na dit prachtige nummer dan weer een geweldige tegenvaller aangezien ze er heerlijk tegenaan zingt! Om kippenvel van te krijgen, in de meest negatieve zin van het woord!
Bij Chasing Pavements precies hetzelfde. Echt tenenkrommend! Gelukkig is het einde wel wat beter! Vreselijk!
I can't make you love me. Hier ken ik ontzettend veel (live) versies van. Nu ben ik gewoon een enorm fan van Jill Johnson, die dit heel speciaal zingt (ook live). Ik vind haar dit nummer het beste zingen. Dat kwijt te zijn, gaan we over op Adele. Ze zingt dit rustige nummer best aardig. Adele's stem is prettig om te horen. Gewoon een lekker opvulnummer op dit album/ deze dvd. Zuiverheid is op sommige punten kritiek, maar ik geef haar het voordeel van de twijfel bij dit nummer.
Dan haar 2e grote hit: Make you feel my love. Hierbij lijkt ze zichzelf een beetje te verliezen. Langzaamaan wordt het wat minder, toch over de hele linie gezien is het gewoon mooi.
Someone like you! Een van mijn favorieten van 21. Eigenlijk bedoeld als een toegift! Eigenlijk kwam deze als laatste tijdens de liveopname. Erg mooi gezongen! Ook zuiverder dan de originele opname van het album.
Rolling in the deep. Ook een toegift. Ze zingt het kwalitief goed. Echter in het refrein laat ze fijn het publiek de allerhoogste stukjes zingen. Soms pakt zij ze zelf!
Al met al een redelijk tot goed concert! Jammer van Set Fire To The Rain, Lovesong, Chasing Pavements (en Don't you remember). Toch 4* waardig!

Emile93 schreef:
Ik heb hem destijds gezien via youtube bij het Itunes festival. Ook heb ik hem daarna gedownload. Grappig! ... Toch 4* waardig!

Je hebt het goed gezegd, jij hebt haar optreden van iTunes Festival 2011 geluisterd, dit is echter een heel ander concert. 'Rolling in the Deep' is namelijk wel degelijk het laatste nummer van dit concert. Het optreden wat jij beschrijft staat inderdaad in zijn volle glorie op YouTube. Dus je zal toch nog even moeten wachten tot de 25e voor je een stem uitbrengt over dit concert.

SJRS.VLDT schreef:

Ik heb gelezen dat dit wel degelijk hetzelfde concert is! Hoe kan dat dan? En hoe kan het dan dat de volledige volgorde van nummers ook gelijk is (op die laatste 2 na dan)?

avatar van IntoMusic
Heb even wat uitgezocht rondom de data van genoemd festival en dit album.

Live at the Royal Albert Hall
Live At The Royal Albert Hall was recorded on September 22 at the height of what has been an amazing year for Adele.

Ik neem dus aan dat het natuurlijk van dit jaar was... bron: Amazon.com

iTunes Festival 2011
The woman, aka the biggest selling UK artist in the world right now, took to the state at Camden's Roundhouse for an hour and a half set on Thursday July 7 as part of iTunes Festival.
Bron: xfm.co.uk

Dus misschien toevallig dat de setlist bijna identiek is, maar zoveel artiesten hebben tijdens een tour vaak een aantal setlisten kant en klaar liggen, waarbij alleen de toegift afwijkt. Dat laatste ligt dan bijvoorbeeld aan hun stemming, stemming van het publiek of hun eigen favoriet.

IntoMusic schreef:

Bedankt voor het uitzoeken! En het klopt inderdaad, dat de setlist bijna hetzelfde is, dit is namelijk ook de setlist (min of meer) die Adele hier in Paradiso had.

IntoMusic schreef:
Heb even wat uitgezocht rondom de data van genoemd festival en dit album.

Live at the Royal Albert Hall

Ik neem dus aan dat het natuurlijk van dit jaar was... bron: Amazon.com

iTunes Festival 2011
Bron: xfm.co.uk

Ok! Sorry! Ik heb mijn stem verwijderd! Ik dacht echt dat het dezelfde was!

Je weet in ieder geval hoe het ongeveer gaat klinken

Je weet in ieder geval hoe het ongeveer gaat klinken

XD! Ja inderdaad! Dan kan ik ze mooi vergelijken!

Leuk om te horen ook al heb ik niet zo veel met live-albums. Het wachten is nog even op de dvd die dinsdag wel in de brievenbus zal liggen. Je merkt wel dat haar stem al wat problemen begint te krijgen hier en daar.
Het geeft fijne herinneringen aan Paradiso eerder dit jaar ook al is dit toch een heel ander soort concert (en dan doel ik vooral op de beelden die ik er al van gezien heb want de setlist is exact hetzelfde).

avatar van Emile93
Nou, ik heb ze dus vergeleken! Ik moet tot de conclusie komen dat live @ the Royal Albert Hall veel beter is. Ze zingt er amper naast en is in topvorm! Fijn aan te horen!

avatar van Emile93
Het concert heeft iets magisch! Adele komt heel echt over! Dat is fijn om naar te kijken/ luisteren! Wat een hilarische lach heeft dat mens trouwens! Stem verhoogd naar 5*

Voor mij ook een reden om haar zo leuk te vinden. Zo populair en nog zo gewoon gebleven. Die babbels van haar maken haar echt en die lach is geweldig.

avatar van sheep67
Heerlijk live-optreden......
Ondanks haar albums die hoog scoren heb ik haar toch iets onderschat.
Sfeervol om deze vervelende dagen te overbruggen.

aERodynamIC schreef:

Moet je op YouTube eens Adele HMH Paul intoetsen. Word ze door het publiek gewezen op het feit dat Paul de Leeuw er is. En dan die reactie.... Ik heb dubbel gelegen!

Ja, ze is leuk

AmazingPP schreef:

Inderdaad geweldig!! HAHA!

avatar van IntoMusic
En dan hier de dag erna in Paul z'n show. Geweldige lach als ze aangeeft dat er 5.500 mensen aanwezig waren bij haar concert. ook in die show weer erg mooi gezongen en een uniek duet.
Inderdaad een geweldige meid en wat is dit album lekker! Goed gezongen, humor, heerlijk publiek (vooral bij Someone like you) en een top afsluiter voor 2011.

avatar van henk01
Ik moet zeggen dat ik het live allemaal een stuk aantrekkelijker vindt, minder glad/gepolijst.
Deze bevalt me wel.

avatar van MusicFreak
Jammer dat haar praatjes tussendoor niet op de cd staan, wel op de dvd hoop ik ?

avatar van Emile93
Ja dat vind ik ook erg jammer! Ja de praatjes tussendoor staan wel op de dvd gelukkig! Die zijn echt lachwekkend!

avatar van IntoMusic
Vandaar ook de cd voor de muziek en de dvd voor de plaatjes en praatjes

avatar van rudiger
Wat een erg goed live album is deze zeg , ik ben niet zo kapot van zangeressen maar Adele ben ik de laatste tijd enorm gaan waarderen .
Dit Live optreden vind ik stukken sterker dan het studio album 21 .
Jammer dat het gepraat op de cd achterwege is gelaten maar gelukkig is er de dvd nog .
5 sterren , niet minder .

avatar van Hans Brouwer
oceanvolta schreef:
"Live at the Royal Albert Hall (2011)"? Ik ben er niet in geïnteresseerd! En mijn vrouw? Ik heb haar verboden om ook maar iets van Adele in huis te halen . Onlangs was ik bij de MediaMarkt in Utrecht waar de dvd "Live at the Royal Albert Hall (2011)" op een supergroot beeldscherm werd vertoond. Ik ben maar snel weggegaan.....

avatar van Don Cappuccino
Ze kan het live wel waarmaken moet ik zeggen. Jammer genoeg wordt er naar mijn mening echt teveel gepraat tussendoor en dat gaat mij op de zenuwen werken.

Don Cappuccino schreef:

Dan moet je gewoon naar de cd luisteren en is er niets aan de hand

avatar van Mitsiooh
Hans Brouwer schreef:

Jezus, stel je niet aan. Er is helemaal niks mis met Adele. Haar nummers zouden waarschijnlijk wat te zwaar voor je zijn, maar om gelijk heel haar en haar muziek te negeren, heeeel zwak.
Ik vind het echt een hele leuke DVD! De CD heeft hier nog niet opgestaan, maar de DVD heb ik met een dikke glimlach gezien. Je kon wel horen dat haar stem niet optimaal meer was, aangezien ze een paar dagen hierna in het ziekenhuis is opgenomen. Maar o, wat heb ik genoten van deze DVD. De opening was al adembenemend en de rest is gewoon van hetzelfde niveau. Een mooie toegift aan Amy Winehouse met 'Make You Feel My Love'.
Het raakte zelfs mij toen iedereen mee zong met 'Someone Like You', dat was bij Adele dan ook duidelijk te zien! Ze moest huilen:(
Een vraag, wat zei ze eigelijk tijdens 'Rolling In The Deep'? Ik weet niet meer precies waar ze het zei, volgens mij vlak voor 'You're gonna wish you, never had met me' toen ze iedereen dit lied zingen. Ze zei het iig met een hoog stemmetje. xD

Ach met Hans en Adele komt het vast wel een keer goed. Is met Coldplay immers ook zo gegaan