M.O.P. & Snowgoons - Sparta (2011)

Verenigde Staten / Duitsland
Label: Babygrande

1. Sparta (3:38)
  2. Back at It (3:36)
  3. Get Yours (3:47)
  4. Blaspemy (Blast for Me) (3:39)
  5. Opium (3:24)
  6. Hard Niggaz (2:40)
  7. Rollin' (4:21)
  8. No Mercy (2:34)
  9. Break 'Em (3:20)
  10. Body on the Iron (3:01)
avatar van Nr.4
Kan niet tippen aan oud materiaal van M.O.P., maar wel een tof albumpje. M.O.P. doet in principe altijd hetzelfde (niet erg), Snowgoons hebben hier eindelijk eens beats die ik wel kan pruimen, al hoor ik Lil Fame en Billy Danze liever over de producties van Warriorz of To the Death.

Rene1979
Ik ben gewoon bijna geneigd dit een 4 te geven blijft een heerlijk album.

Deranged
Gelukkig klinken ze hier weer een stuk beter dan op Foundation.

Toch behorend tot mijn favoriete hiphop, deze jongens. Echt een paar classic tracks die ik blijf draaien zo nu en dan vanwege de heerlijke wisselwerking in krachtige vocalen en ook vind ik dat ze veel hele leuke tekst dingetjes hebben gedaan.

Onderschat dat niet. Veel originele en inventieve rijms, deze jongens.

Waar ze op Foundation in mijn beleving ronduit zwak klinken, klinken ze hier ook wel wat gematigder in vergelijking met het verleden maar toch wel heel aardig. Ze doen het wat rustiger aan maar het vloeit wel lekker.

Leuk, dacht met het horen van Foundation dat het wel zo'n beetje klaar was met deze jongens maar dat blijkt gelukkig mee te vallen.

avatar van Nr.4
Hier staan toch ook wel wat saaie tracks op, Snowgoons hebben me nooit kunnen overtuigen. Beetje zielloze producties ofzo. Als de producties net wat toffer zijn, zoals op Back at it en Hard niggaz (toffe sample) levert het meteen vette tracks op. Billy en Fame kunnen bij mij nooit veel fout doen (alleen wat betere producers kiezen om mee te werken, eigenlijk al vanaf Warriorz).